Σύνοδος νότιων χωρών της ΕΕ: Συνάντηση Αναστασιάδη - Τσίπρα στη Λευκωσία

Σύνοδος νότιων χωρών της ΕΕ: Συνάντηση Αναστασιάδη - Τσίπρα στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας - Επί τάπητος τα μεγάλα προβλήματα της Ε.Ε και των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου στη Σύνοδο της Λευκωσίας

nik_anastasiadis_-_tsipras
Με κορυφαία ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ατζέντα, πραγματοποιείται το απόγευμα στη Λευκωσία η 5η Σύνοδος Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ.


Στη Σύνοδο, συμμετέχουν η Γαλλία με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η Ιταλία με τον Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε, η Ισπανία με τον υπουργό εξωτερικών Χοσέ Μπορέλ Φοντέλ, η Ελλάδα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Πορτογαλία με τον Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, η Μάλτα με τον Πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ και η φιλοξενούσα Κύπρος με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε σχετικά με τη Σύνοδο ότι «οι εφτά αυτές χώρες έχουμε κοινά ενδιαφέροντα». Μερικά από τα μεγάλα ζητήματα, οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, εστιάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μεσόγειο, επεσήμανε και ανέφερε ως τέτοια θέματα τη μετανάστευση και το προσφυγικό ρεύμα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 5 το απόγευμα βρίσκονται συγκεκριμένα, το Μεταναστευτικό, το Brexit, η ενεργειακή ασφάλεια, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και η κλιματική αλλαγή. Συζήτηση αναμένεται να γίνει, επίσης, για περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένου του Κυπριακού, για το οποίο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους υπόλοιπους ηγέτες. Μετά το πέρας της Συνόδου θα εκδοθεί Κοινή Διακήρυξη.

Στο περιθώριο της Συνόδου θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης