Στο έλεος της κακοκαιρίας ο Ταΰγετος: Εξαφανίστηκαν δρόμοι - Ορατός ο κίνδυνος να αποκλειστούν χωριά

taigetos

Άκρως επικίνδυνη η διέλευση οχημάτων και πεζών από την περιοχή - Συγκλονιστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

Ραγδαία είναι η εξέλιξη της αποσάθρωσης στο οδικό δίκτυο του Ταϋγέτου τις τελευταίες ημέρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή, οι οποίες είχαν ως συνέπεια καθιζήσεις οδοστρωμάτων και κατολισθήσεις σε πολλά σημεία, τόσο στον παλιό εθνικό δρόμο, όσο και σε διαδημοτικούς δρόμους.

Ουσιαστικά οι δρόμοι στον Ταΰγετο, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας eleftheriaonline.gr,  βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας και ο κίνδυνος να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη ή να αποκλειστούν χωριά είναι όχι μόνο υπαρκτός αλλά και μεγάλος.

Οπως δηλώνει ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Μπάκας, ο παλιός εθνικός δρόμος έχει υποστεί καθιζήσεις σε τρία σημεία -τα δύο στη Μεσσηνία και το ένα στη Λακωνία- ενώ όσον αφορά στο διαδημοτικό δίκτυο επισήμανε ότι έχει αχρηστευθεί επί της ουσίας ο δρόμος Αρτεμισία - Λαδά, στον οποίον υπάρχουν καθιζήσεις σε 5 σημεία, σε ορισμένα από τα οποία μάλιστα αναβλύζει νερό, ενώ σε άλλο σημείο κινδυνεύει ένα σπίτι λόγω κατολίσθησης του εδάφους.

Καθίζηση σε χωριά του Ταϋγετου


taig


«Ο Δήμος Καλαμάτας βρέθηκε στην περιοχή το Σάββατο και έχει αποκλείσει τον δρόμο Αρτεμισία - Λαδά με την κατάλληλη σήμανση. Εφιστούμε την προσοχή όσων κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αλαγονίας, καθώς η κατάσταση του διαδημοτικού δικτύου εκεί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Φοβάμαι ότι αν συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα με παρόμοια ένταση όπως μέχρι τώρα, τα χωριά εκεί θα κινδυνεύσουν να αποκλειστούν», τόνισε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι από σήμερα θα γίνουν προσπάθειες παρεμβάσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο δήμος ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ απευθύνθηκε με έγγραφό του και στο ΙΓΜΕ.

Οσον αφορά στη γενική εικόνα, μετά τα όσα έγιναν το Σάββατο στον δρόμο Αρτεμισία - Λαδά, αλλά και σε άλλα σημεία του ορεινού όγκου, χθες σημειώθηκαν μεγάλες καθιζήσεις στο οδόστρωμα της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, καθιστώντας ουσιαστικά άκρως επικίνδυνη τη διέλευση πολιτών και οχημάτων από εκεί. Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατολίσθηση που έγινε στον συγκεκριμένο δρόμο, στη λακωνική πλευρά του Ταϋγέτου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς πρόλαβε και απομακρύνθηκε από το σημείο, ενώ το αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρές ζημιές.

taig5taig3
taig1

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Nikos

Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.....δεν μπορεί η παλαιά εθνική Σπάρτης -Καλαμάτας να κλείνει.Να αποκατασταθεί σύντομα γιατί θα πέσει ο μαυρογιαλουρος σύννεφο!

Los Bomboneros

Όταν οι μελέτες στην Ελλάδα είναι της αρπαχτής και τους δρόμους τους κατασκευάζουν-επισκευάζουν με σάλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

IMG_1965_2

Οι φοιτητές τονίζουν την αντίδραση τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στα πανεπιστήμια αλλά και στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ την περασμένη Δευτέρα  - Κλειστή η Πανεπιστημίου

4