«Τα άκουσαν» Παυλόπουλος, Νοτοπούλου και Φάμελλος για το ξεπούλημα της Μακεδονίας

«Τα άκουσαν» Παυλόπουλος, Νοτοπούλου και Φάμελλος για το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Θεσσαλονικείς φώναξαν συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κυβερνητικών στελεχών - Προσαγωγές και χημικά - «Βγάλτε το εθνόσημο» φώναζαν στα ΜΑΤ οι διαμαρτυρόμενοι - Με κάδους και ξύλα μπλόκαραν την κυκλοφορία

thessaloniki-epeisodia-ena
Εκατοντάδες πολίτες τα «έψαλαν» το βράδυ της Κυριακής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και στους υπουργούς Κατερίνα Νοτοπούλου και Σωκράτη Φάμελλο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που βρίσκονταν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και των διμοιριών των ΜΑΤ σημειώθηκαν τόσο πριν από την έναρξη εκδήλωσης για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, στην οποία ήταν ομιλητές ο κύριος Παυλόπουλος, η κυρία Νοτοπούλου και ο κύριος Φάμελλος, αλλά και μετά το τέλος της. Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε προσαγωγές πολιτών αλλά και σε ρίψη χημικών προς τους διαδηλωτές, όταν επιχείρησαν να σπάσουν το αστυνομικά μπλόκα και να προσεγγίσουν στον χώρο της εκδήλωσης.

Greece: Clashes in Thessaloniki amid protests over Prespes deal


Οι διαδηλωτές φωνάξαν συνθήματα όπως «Προκόπη προδότη» και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ κάτω από το Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Παράλληλα, αποδοκίμασαν έντονα την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο κατά την άφιξη τους. Η πομπή που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν κατάφερε να περάσει μπροστά από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα ο Προκόπης Παυλόπουλος να προσέλθει στον χώρο της εκδήλωσης από πλαϊνή είσοδο όπου μίλησε στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του ολοκαυτώματος.

Επεισόδια σημειώθηκαν και περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μεταξύ ατόμων που διαδήλωναν για τη Μακεδονία και αστυνομικών δυνάμεων. Άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές δύο ατόμων, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη.

Κλείσιμο
voria1
voria2
Συνθήματα κατά των πολιτικών στη Θεσσαλονίκη - Voria.gr


Thestival.gr Ένταση Μέγαρο Μουσικής

Thestival Ένταση (2)


Με κάδους και ξύλα οι διαδηλωτές μπλόκαραν την κυκλοφορία προς το Μέγαρο Μουσικής:

seleo1
seleo2

Ενταση στην υποδοχή στον Παυλόπουλο στη Θεσσαλονικη
Ενταση στην υποδοχή στον Παυλόπουλο στη Θεσσαλονικη 2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης