«Σβήνουν» τα ΤΕΙ από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας

tei

Τα νέα πειράματα με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν ήδη αλλάξει ριζικά τον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης

“Σβήνουν” τα ΤΕΙ από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας, βάσει του σχεδίου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για “πανεπιστημιοποίηση” των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Παρά το γεγονός ότι η εισαγωγή υποψηφίων με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση δεν έγινε μόνο εφέτος, εξαιτίας ωστόσο του σχεδίου Γαβρόγλου για συγχώνευση των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ πολλοί φετινοί υποψήφιοι μπήκαν στα ΤΕΙ με 3 και θα δηλώσουν σε λίγα χρόνια απόφοιτοι Πανεπιστημίου.

Τα νέα πειράματα με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν ήδη αλλάξει ριζικά τον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης καθώς ελάχιστα ΤΕΙ έχουν παραμείνει. Το σύνθημα που υιοθετεί το υπουργείο Παιδείας είναι κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο “χαϊδεύοντας τα αυτιά” τοπικών κοινωνιών και παραγόντων καθώς και μιας μεγάλης μερίδας της νεολαίας.

Μετά την πρώτη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συγχωνεύονται δεκάδες ΤΕΙ με Πανεπιστήμια. Τη φετινή χρονιά εισήχθησαν περίπου 24000 φοιτητές στα ΤΕΙ οι οποίοι, βλέπουν τα τμήματα τους να συγχωνεύονται με τα Πανεπιστήμια. Οι σπουδαστές των ΤΕΙ δεν αντιδρούν καθώς αντιλαμβάνονται ως αναβάθμιση το νέο χάρτη της ακαδημαϊκής τους ζωής, όπως επίσης και οι διδάσκοντες των ΤΕΙ που μετεξελίσσονται σε πανεπιστημιακούς δασκάλους. Αντίθετα βλέπουν ιδιαίτερα θετικά την κατάσταση που δημιουργείται αφού μπήκαν σε ΤΕΙ και θα αποφοιτήσουν από Πανεπιστήμιο.

Αυτοί που αντιδρούσαν ήταν οι πανεπιστημιακοί και κυρίως οι πρυτάνεις, οι οποίοι είδαν στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ρύθμιση “μπόνους” του κ Γαβρόγλου για χορήγηση δυνατότητας στους νυν πρυτάνεις να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για τον πρυτανικό θώκο.

Οι συμμαχίες που διαμορφώνονται μεταξύ υπουργείου Παιδείας και πανεπιστημιακής κοινότητας αποτυπώνονται στο νέο “τοπίο” της ανώτατης εκπαίδευσης, το οποίο σε προεκλογικό φόντο, όπως λένε πολλοί πανεπιστημιακοί οδηγεί στην συγχώνευση και στην μετατροπή όλων των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια. Πανεπιστημιακοί δεν παραλείπουν να μιλούν για τις συμμαχίες αυτές κάνοντας λόγο για υποβάθμιση στην ουσία της πανεπιστημιακής ζωής καθώς η συγχώνευση δεν λύνει από μόνη της τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

O κ. Γαβρόγλου δημιούργησε επιτροπές διαλόγου για τις συγχωνεύσεις των Πανεπιστημίων σε κάθε Περιφέρεια, όπου βρήκε '”πρόθυμους” πανεπιστημιακούς και καθηγητές των ΤΕΙ για να συγχωνευθούν ακόμα και τα αποκαλούμενα τμήματα χαμηλής ζήτησης.

Η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως δήλωσε για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων με ΤΕΙ του υπουργείου Παιδείας οτι το υπουργείο Παιδείας «Προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ´ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και, βεβαίως, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων».

Η κ. Κεραμέως προσθέτει ακόμα ότι «με περισσή, δε, υποκρισία, ο πρωθυπουργός μίλησε για επιδίωξη εξωστρέφειας μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, όταν με τον νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση, τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μπήκαν σε εποχή περίκλειστης και φοβικής εσωστρέφειας, καθώς φιμώθηκαν τα κατ' εξοχήν εξωστρεφή προγράμματα, με την εισαγωγή ενός υπέρμετρα περιοριστικού και γραφειοκρατικού πλαισίου».

Η ΠΟΣΔΕΠ κάνει λόγο για άκριτη ένταξη προσωπικού ΤΕΙ σε πανεπιστημιακές βαθμίδες. Συγκεκριμένα η ομοσπονδία είναι αντίθετη με τις κινήσεις του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) που επισημαίνει ότι “Γίνεται άκριτη ένταξη του προσωπικού των ΤΕΙ στις πανεπιστημιακές βαθμίδες, ενώ όπου υπάρχει κάποιας μορφής διαδικασία κρίσης για ένταξη (π.χ. στην πρώτη βαθμίδα), γίνεται με καινοφανείς διαδικασίες που δεν έχουν καμιά σχέση με την καθιερωμένη διαδικασία εκλογής μελών ΔΕΠ”.«Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική τής κατά συρροήν συγχώνευσης πανεπιστημίων με ΤΕΙ, με συνοπτικές διαδικασίες και με μια “βιομηχανία νομοσχεδίων” χωρίς να έχει ακόμη τεκμηριώσει με πειστικό τρόπο την αναγκαιότητα αυτής της τακτικής και κυρίως της διαφαινόμενης κατάργησης του τεχνολογικού τομέα ανώτατης εκπαίδευσης, αντί της αναβάθμισής του λόγω της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και αποστολής του», αναφέρει. Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΔΕΠ, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει:”Ιδρύονται σχολές και πολυάριθμα νέα τμήματα με ποικίλα γνωστικά αντικείμενα χωρίς να εντάσσονται σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ σε άλλα πανεπιστήμια το υπουργείο Παιδείας έχει απορρίψει την πρόταση ίδρυσης αντίστοιχων ακαδημαϊκών μονάδων χωρίς αιτιολόγηση. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύονται 22 νέα τμήματα, στο Γεωπονικό τρεις σχολές και το ΕΚΠΑ αποκτά νέα σχολή με τρία τμήματα στα Ψαχνά Ευβοίας και άλλα τέσσερα τμήματα επίσης στα Ψαχνά, μαζί με μια Τεχνόπολη στη Χαλκίδα”.

Αυτές τις ημέρες διενεργούνται διαδικασίες προκειμένου τα τελευταία ΤΕΙ που δεν συγχωνεύτηκαν να προχωρήσουν άμεσα στην “πανεπιστημιοποιήσής” τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΤΕΙ Κρήτης που δεν τα ''βρήκε” με τα δύο Ιδρύματα του νησιού και θα ανωτατοποιηθεί μόνο του. Στοίχημα για το ΤΕΙ Κρήτης είναι η” πανεπιστημιοποίησή” του να γίνει πριν από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους φετινούς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, δήλωσε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Νίκος Κατσαράκης σε τοπική εφημερία, τονίζοντας:

“Το νησί αποκτά ένα τρίτο Πανεπιστήμιο που θα στηριχτεί στο ΤΕΙ Κρήτης, στα γνωστικά αντικείμενα τα οποία θεραπεύει το Ίδρυμα και σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν συμπληρωματικά του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι πολύ σημαντικό για μας να προλάβουμε να νομοθετηθεί το πόρισμα της επιτροπής και να είμαστε ως Πανεπιστήμιο στο μηχανογραφικό το 2019, αλλιώς θα έχουμε άλλη μια φουρνιά φοιτητών σε μεταβατικό στάδιο και αυτό δεν είναι φρόνιμο. Είναι σημαντικό όλη η Κρήτη, φορείς, αυτοδιοίκηση, βουλευτές να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση”.

Προβλήματα καταγράφηκαν στη σύσκεψη του υπουργείου Παιδείας με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, καθώς υπάρχουν ακόμα κάποιες αντιδράσεις για τη συγχώνευσή τους. Οι Πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας να διατυπώσεις τις αντιρρήσεις ως προς το πόρισμα της Επιτροπής για να τις μεταφέρουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (80)

Παύλος Π.

Προς εργάτη κεφαλαιοκράτη : Διάβασα όλα τα σχόλια σου . Τελικά δεν είναι όλα χαμένα . Υπάρχουν ακόμα οξυδερκή μυαλά που διαβάζουν το σύστημα . Αναρωτιέμαι ποσό χρόνων να είσαι .. γιατί εάν είσαι κάτω από 30 όπως λες πιο κάτω σ αγαπώ που υπάρχεις . Μακάρι και τα παιδιά μου να γίνουν σαν και εσένα . Με πραγματική εκτίμηση σε έναν άγνωστο Παύλος Η. Πατέρας

Εργατης κεφαλαιοκράτης που λατρεύει το κεφάλαιο του

Όσο αναφορά την ψυχολογία σαν ‘επιστήμη’ ακόμα και παιδικά να το σκεφτούμε με καθημερινές ματιές στο χαζοκούτι στα τηλεοπτικά παιχνίδια (σκουπίδια αλλά καμία φορά διδάσκουν ) τύπου ντιλ / ρουκ ζουκ η στιλ σταντινγκ όσες δηλώνουν φοιτήτριες ψυχολογίας είναι ζώα . Τους λείπουν ακόμα και στοιχειώδη προσόντα έκφρασης διατύπωσης κριτικής σκέψης και ευστροφίας .. όλο φανφάρες τύπου εμείς βοηθάμε άτομα να βγάλουν από μέσα τους πράγματα που τους βλάπτουν και ίσως δεν το ξέρουν τα κόμπλεξ τους η την καταπίεση ..όλο για καταπίεση τους λένε τα βιβλία της ‘επιστήμης ‘ αυτήν πιπιλάνε . Σοβαροφανείς/επιστημονικοφανεις παπαριες τιτανίου βεληνεκούς .. νύχια μαλλί στην τσίτα και μυαλό τσικιτα .. ΥΓ Παιδική φίλη της κοπέλας μου τελειώνει ΑΣΟΕΕ με 35 μαθήματα για το μάρκετιγκ (είναι ένα τούβλο σαν τραβελι φουσκωτά χείλη νύχια μαλλί κάθε μέρα IPhone XS Max αλλά άφραγκη ονειροπόλα που έκανε πρόσφατα πρακτική σαν πωλήτρια τσαντών χαχαχα. Από ότι έμαθα πρέπει να την κράτησαν με 510 μικτά . (Κινητό 1300 μισθός 500 πολύ μυαλό επιστημόνισσα λέμε ) Η δίκη μου κοπέλα έδωσε σε ΤΕΙ 70 μαθήματα και τα πέρασε όλα , τώρα θα αναλάβει τις επιχειρήσεις της που είναι πολλές και μεγάλες αλλά έχει το ζώον να την υποτιμά λόγο χαρτιού ΤΕΙ ... αυτά τα μυαλά κουβαλάτε αυτά σας πότισαν όσοι σχεδίασης το σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης τα τελευταία 30 χρόνια . Για αυτό δεν παράγουμε ούτε κάλτσες . Γίναμε όλοι ´επιστήμονες ´ και πήραμε χαρτιά και (εδώ γελάμε ) σεμινάριοχάρτα που την χρησιμότητα στην πράξη δεν ξέρει κανείς .. ΥΓ2 από θέμα ηθικής δεν σε ενοχλεί που θα βγάζεις το ψωμί σου από απελπισμένους ανθρώπους που θα χτυπούν την πόρτα σου ; Που αποδεδειγμένα δεν θα μπορείς να βοηθήσεις και θα τους λες μόνο λόγια στις συνεδρίες ; ΥΓ3 Τέλος πάντων .. ελπίζω να πετύχεις σε αυτό που κανείς εάν το αγαπάς τόσο πολύ . Καλή τύχη να έχεις και σταδιοδρομία .

Εργατης με κεφαλαιοκρατης που λατρεύει το κεφάλαιο του

ΥΓ 4 άτομο με διπολική διαταραχή ή κατάθλιψη ή κάποιο άλλο ψυχολογικό συνδρομο/ πρόβλημα πες το όπως θες, θα πάει στον "Μαθηματικά Βιολογία Βιοχημεία Αστροφυσικη Φυσική Εφαρμοσμένη μηχανολογία Θερμοδυναμική ΚΟΚ ;... Όχι βέβαια .. θα πάει στον ψυχίατρο. Που θα κανει τις απαραίτητες εξετάσεις σεροτονίνων, ορμονών, θα εξετάσει αιτία τυχόν θυρεοειδούς η υπόφυσης και θα δώσει αγωγή κατόπιν συνεδριών για τυχόν εμπειρίες ζωής η καταστάσεις που επηρεάσαν την ψυχική υγεία του ασθενούς .ΟΧΙ ψυχολογία . Ψυχική υγεία . Μάλλον οι καθηγητές πρώην ΠΑΣΠιτες δεν σου είπαν την διαφορά σε αυτά τα δύο . Η ψυχολογία μεταβάλλεται κατά την διάρκεια όλης της ημέρας από την μέρα που γεννιέται το άτομο μέχρι να φύγει . Η ψυχική υγεία είναι σταθερή στα φυσιολογικά άτομα για δεκαετίες. Εάν νοσήσουν αλλάζει μόνο και χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια . Που ΝΑΙ η ψυχιατρική είναι τιτάνια ΕΠΙΣΤΗΜΗ εδώ και 80 χρόνια . Απλως κάποιοι θέλησαν να την αμαυρώσουν και να την υποβαθμίσουν για να προάγουν μη επιστήμες κατά κόρον αλλά και για άλλους σοβαρούς λόγους . Ένας από αυτούς είναι ο έλεγχος της μερίδας του λέοντος του πληθυσμού . Άρα Μην τα λες αυτά γιατί εκτίθεσαι σε τυχόν γιατρούς που διαβάζουν τα σχόλια σου . Η ακόμα χειρότερα πρώην και νυν ασθενείς που ξέρουν . Το ότι αναφέρεις συνέχεια γιατρούς Έλληνες με σπουδές Ιταλίας Αμερικής και Βαλκανίων που ήρθαν Νά τα αρπάξουν δείχνει ότι μάλλον για ιατρική πήγαινες αλλά μάλλον δεν.... έλα καλή είναι και η Πάντειος με το γελοίο καταστατικό ... Άραγε το έχεις διαβάσει ποτέ ; Μπααααα δεν νομίζω . ΥΓ 5 και τελευταίο Λόγο επαγγέλματος έχω δεκάδες γιατρούς φίλους και πελάτες . ΑΠΑΝΤΕΣ έχουν τελειώσει Την ιατρική του πανεπιστημίου Αθηνών με πάνω 19.4 ΟΛΟΙ. Ιταλία και Αμερική μόνο διακοπές πάνε .

Εργατης κεφαλαιοκράτης που λατρεύει το κεφάλαιο του

Για να τελειώνουμε γιατί δεν απαντάς σε κάτι από ότι είπα . Έτσι και εγώ θα περάσω σε κατά μέτωπο επίθεση . Ένα σου εύχομαι : Το παιδί σου (στην δίκη μου περίπτωση η μικρή μου αδερφή αρχές μανιοκατάθλιψης ) να είχε διπολική διαταραχή η προσωπικότητας η ακόμα κι σχιζοφρένεια . Εσυ να ήσουν σε αλλον κλάδο και να μην μπορουσες να κανεις η να κατανοησεις πράγματα και να πήγαινες Σε ψυχολόγους να έτρωγες μια περιουσία σε 50ρικα και δουλειά να μην έκανες . Να έβλεπες το παιδί σου να λιώνει . Ίσα ίσα να στο έκαναν και χειρότερο από πριν . Έχω άπειρες περιπτώσεις και παιδιών και ενηλίκων που νόμιζαν και αυτοί ότι οι ψυχολόγοι είναι επιστήμονες και την πάτησαν για χρόνια !! Ο επιστήμονας βλέπει αναλύει χρησιμοποιεί φάρμακα σκευάσματα εργάλεια (εάν είναι πχ ηλεκτρονικος) και τις γνωσης και εμπειριας του και λύνει προβλήματα .Δεν κάνει συνεδριες για πάντα για να τα τρώει από τον κόσμο νομιζοντας ότι επιτελεί και εργο τρομάρα του . Ξέρεις ποτε θα καταλάβεις ότι έχω δίκιο και ας μην το παραδεχτείς ποτε ; Όταν θα έχεις πελάτες τους ίδιους για χρόνια κι δεν θα διακόψουν ποτε ..ούτε τις συνεδρίες ούτε τα φάρμακα εάν παίρνουν ..πάνω σε αυτό φοιτήτρια δεν σηκώνω κουβέντα και άσε τις μαλακιες με το γάντι που μας σερβίρεις και πράσινα άλογα . 60.000 έχει φάει η φάρα σου από τον τίμιο υδρωτα μου μην κάνοντας τίποτα για χρόνια ,το κατέστρεψαν το παιδί . Μέχρι που διάβασα τα απαντα της ψυχολογίας για 10 χρόνια (γιατί με έκαιγε το θέμα προσωπικά ) και κατάλαβα ότι είναι η μεγαλύτερη ψευδο επιστήμη από όλες .. ψυχολόγος χωρίς να έχει τελειώσει ψυχιατρική και να είναι ιατρός δεν είναι ψυχολόγος . Απατεώνας είναι . Ψυχολόγο σε κάνει και ένα κολέγιο με 15.000 € . Αυτό και πάλι δεν σημαίνει ότι εσυ δεν θα πετύχεις σε αυτό εφοσον σου αρέσει τόσο πολύ . Το κακό που κανείς είναι ότι το παίρνεις προσωπικά ενώ εγώ μιλάω για την κοινωνία .

Φοιτητρια

Έχω την εντύπωση πως το Εγώ σου ειναι τοσο μεγαλο που δε σε αφηνει να επεξεργαστεις μια διαφορετική άποψη. ''Με ξέρεις ; Όχι .απλως λες κάτι να υποβαθμίσεις τον αλλον για να ανέβεις εσυ '' δε χρειάζεται να γράψω κάτι μπορείς να διαβάσεις και μόνος σου της "επιθεσεις" και γενικεύσεις σου ως προς το άτομο μου. Θα το ήθελα. Θα ήθελα να σε ζήσω ένα μήνα στη καθημερινότητα σου. Γιατί το επάγγελμα μου βασίζεται στην έρευνα και την παρατήρηση ως επιστημη, ότι και να σου έχουνε πει. Μπορείς να το παλέψεις. Όλες οι ειδικότητες είναι βιώσιμες. Πάλεψε το και άμα δεν βρεις ανταπόκριση προσπάθησε κάτι άλλο αλλά συνέχισε να κυνηγάς το όνειρο σου. Θα σου συνεστηνα να διαβάσεις κι εσύ τα δικά μου, αλλά όταν ένας άνθρωπος είναι τόσο κολλημένος δε μπορεί να συμμετάσχει σε ένα διάλογο.

Φοιτητρια

ΥΓ- αλήθεια? Και τα πειράματα που εκτελούμε με τη στατιστική που μαθαίνουμε είναι μπούρδες έτσι? Χμμμ... Α και το άλλο, δηλαδή ένα άτομο με διπολική διαταραχή ή κατάθλιψη ή κάποιο άλλο ψυχολογικό συνδρομο/ πρόβλημα πες το όπως θες, θα πάει στον "Μαθηματικά Βιολογία Βιοχημεία Αστροφυσικη Φυσική Εφαρμοσμένη μηχανολογία Θερμοδυναμική Πολιτικών μηχανικών Βιοφυσικής Φυσική Ιστορία (μόνο η κλασική ) Ιατρική Κβαντική χημεία Κβαντική μηχανική Γεωλογία Αρχαιολογία Πληροφορική (εφαρμοσμένη φυσικά) Ηλεκτρολόγων μηχανικών Ρομποτικη" (ο/κι βάλε την κατάλληλη κατάληξη). Και για πες..αφου ειναι τοοοοσο ευκολος ο κλαδος του μαρκετινγκ, της ψυχολογιας, της ιστοριας τεχνης κοκ γιατι δεν ανοιξες ενα γραφειο? Γιατι δε βγηκες στο εξωτερικο να γινεις μεγαλος και τρανος αφου πιστευεις πως μπορεις να τα ακολουθησεις ολα αυτα χωρις καποια πανεπιστημιακή εκπαιδευση και προσπάθεια. Και πες ότι ακολουθούμε το σκεπτικό σου. Πώς θα γίνεται ο διαχωρισμός "επιστημονα" και "απατεωνα" δίκαια και αντικειμενικά? Γιατί και η προηγούμενη γενιά με τους επιστήμονες της Ιταλίας, Αμερικής και βαλκανικών μπλοκ ήταν όλοι φτιαγμένοι για επιστήμονες άραγε? Χμμμ...

Εργατης κεφαλαιοκράτης που λατρεύει το κεφάλαιο του

Πρώτον . Σπουδάζεις ψυχολογία εάν το αγαπάς μπράβο σου καλά έκανες χρειάζονται κι αυτοί (αν και προτιμώ τους κλινικους ψυχιάτρους με ειδικότητα την ψυχολογία . 2)το αν πέτυχε κανείς δεν το ξέρει μόνο αυτός αλλά και περίπου 200-900 άτομα που έχουμε όλοι κοντινό περίγυρο . 3) η σημερινή κοινωνία έχει ανάγκη τους πάντες .και ειδικά τους ψυχολόγους γιατί η οικ. καθημερινότητα η κρίσεις και η κατάθλιψη θερίζει . Μιλάς σε ένας άνθρωπο που έχει 6 φίλους ψυχιάτρους κι 3 παιδοψυχολόγους . Εγώ εάν πρόσεξες τα γραφόμενα μου που δεν τα πρόσεξες γιατί ένιωσες θιγμένη .. δεν τα έβαλα με τους ψυχολόγους . Ο ψυχολόγος είναι ένας καλός και χρήσιμος επαγγελματίας για την κοινωνία . Δεν είναι επιστήμονας ότι και να σου λένε στην σχολή που πας . Αυτό που είπα είναι ότι όλοι με την πρόφαση των σπουδών κάνουν μακρόχρονες επιδοτουμενες (μπαμπας )διακοπουλες στο πανελλήνιο ... δεν είπα όλοι να σπουδάσουμε κάτι ... αυτό δεν κατάλαβες εσυ και το εγώ σου . Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βγάλει το δημοτικό και έχουν με κόπο χτίσει μεγάλες επιχειρήσεις κι έχουν μορφωθεί με τα χρόνια στο έπακρο .μιλανε και χαίρεσαι να τους ακούς με το άτομα ανοιχτό . Άρα το να γίνουμε όλοι εφαρμοστές που λες εγώ δεν το είπα ποτε . Καταπιεσμένος γιατί να νιώθω κοριτσάκι μου ; Με ξέρεις ; Όχι .απλως λες κάτι να υποβαθμίσεις τον αλλον για να ανέβεις εσυ ..εμ δεν ανεβαίνεις έτσι βαλτώνεις .μετά από το τέλος πάντων που λες συμφωνώ σε όλα ... πιο πάνω το χάνεις γιατί ακόμα δεν έχεις διαβάσει ότι λέω σε όλα τα σχόλια μου και δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι δεν είσαι εσυ εχθρός μου αλλά οι άλλοι που το επέλεξαν έτσι για πλάκα και έχει ο θεός ..(τα κολέγια να είναι καλά ) Μάθε ότι το εισόδημα είναι βασικό κριτήριο . Αργότερα πάει η όρεξη και το μεράκι . Το στομάχι πρώτο είναι εδώ και 5.000.000 χρόνια . Αλλά δεν έχεις πεινάσει να ξέρεις . Βλέπεις τους χαρακτηρισμούς και χάνεις το νόημα εγώ αυτό βλέπω . Μια μέρα από την ζωή μου θα σε έπειθε για την μίζερη και καταπιεσμένη ζωή ζω ... χαχαχαχα ότι πεις . Τα λέμε σε 20 χρόνια τι θα λες τότε . Αν η θέληση για ζωή που λες σκέτη θα σε ταΐζει εάν δεν υπάρχει ικανό εισόδημα . Εάν έχεις να γράψεις κάτι σε παρακαλώ ξαναδιάβασε όλα τα σχόλια μου γιατί δεν μπορώ να ακούσω πάλι τα ίδια . Κατάλαβε πρώτα επεξεργασου κι απάντησε . Μην πατάς λυσσασμένα τα πλήκτρα .

Φοιτητρια

ΑχαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...οκ..το άμα πέτυχε κάνεις το ξέρει μόνο αυτός. Δε θα μπω στη διαδικασία να υποστηρίξω το επάγγελμα που έχω επιλέξει σε έναν άνθρωπο που δεν κατανοεί τα βασικά Θελεις να μου πεις οτι η σημερινη κοινωνια δεκ εχει αναγκη απο ψυχολογους...προσπαθω να καταλαβω αμα εισαι τρολ καφρος ή απλα χαζος.Οπότε να πάμε όλοι να σπουδάσουν εφαρμοστές σωληνώσεων φυσικού αερίου. Και μόνο από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς μπορώ να καταλάβω πόσο καταπιεσμένος νιώθεις. Οι γονείς μου πληρώνουν τους φόρους που αντιστοιχούν σε εμένα και πολύ περισσότερα βασικά.. Όπως κι εγώ αργότερα θα πληρώσω για τα όνειρα κάποιου άλλου παιδιού... Θεωρητικά δηλαδή γιατί οι φόροι κατά 99% πηγαίνουν σε τσέπες και όχι στην εκπαίδευση.. τι σου λέω τώρα κι εσένα να μου πεις... Δε κατάλαβα καλά. Οι χημικοί είναι τα μόνα παραγωγικά άτομα της κοινωνίας? (Και οι γιατροί! Μη ξεχνάμε τους γιατρους). Δε μπορείς να καταλάβεις τι δουλειά που προσφέρουμε μέχρι να τη χρειαστείς. Πες μου μια ντόμπρα απάντηση που μου έδωσες χωρίς να αναμασας το ίδιο επιχείρημα ξανά και ξανα και να προσπαθείς να με μειωσεις. Μπορώ και μπορούσα να ακολουθήσω ο.τι θελω αλλά επέλεξα κάτι που αγαπάω. Ο λόγος? Ή δουλειά απότελει το 80% της καθημερινότητας σου και θέλω να ξυπνάω με θέληση για ζωή. Αλλιώς άμα έχουμε ως προτεραιότητα μόνο το εισόδημα θα γινόμουν νυχου. Τέλος παντων επειδή το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις..είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ τελειώσεις άμα το αγαπάς αυτό που έχεις επιλέξει να ακολουθήσεις μπορείς να το παλέψεις. Δεν έχει σχέση το πτυχίο. Και να σου φάει τη θέση κάποιος απο ΤΕΙ άμα δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις θα φάει πόδι.

Εργατης κεφαλαιοκράτης που λατρεύει το κεφάλαιο του

ΥΓ επιστήμονας μπορεί μόνο να θεωρηθεί αυτός που έχει τελειώσει : Μαθηματικά Βιολογία Βιοχημεία Αστροφυσικη Φυσική Εφαρμοσμένη μηχανολογία Θερμοδυναμική Πολιτικών μηχανικών Βιοφυσικής Φυσική Ιστορία (μόνο η κλασική ) Ιατρική Κβαντική χημεία Κβαντική μηχανική Γεωλογία Αρχαιολογία Πληροφορική (εφαρμοσμένη φυσικά) Ηλεκτρολόγων μηχανικών Ρομποτικη (όχι ρομποgirl της COSMOTE και της ντοιτσε τελεκομ) Να με συγχωρούν κάποιοι κλάδοι που ίσως ξέχασα .. Ψυχολογία - μάρκετιγκ -ιστορία της τέχνης - μάνατζμεντ -διεθνής σχέσεις -κυβερνητική και 10δες άλλες μπούρδες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ..υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι που υπάρχουν αυτοί οι κλάδοι . Για να κρύβουν από την ελστατ την ανεργία ας πούμε ... δεν είναι άνεργα τα παιδιά ... επιστήμονες προ των πυλών είναι ...αργότερα θα τους πάρουν στις φάμπρικες σαν διεθνολόγους ...γελάνε και οι πέτρες ... Απόσπασμα του αγαπημένου μου συγγραφέα : Μετά το 1980 Ξαφνικά η ανώτατη εκπαίδευση έπαψε να είναι προνόμιο για τους λίγους κι εκλεκτούς και έγινε "δικαίωμα" για όλους. Ξαφνικά ορδές "μεταναστών" της εκπαίδευσης πλημμύρισαν όλες τις χώρες. Όλοι κάτι σπούδαζαν, άσχετα αν αυτό φαινόταν από την αρχή πως ήταν το "τίποτε" και ότι επαγγελματικά δεν θα τους οδηγούσε πουθενά ...Έναν σάκο στον ώμο, μια κιθάρα παραμάσχαλα και έτρεχαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους γονείς, για να "μυηθούν" στην "επιστήμη" ...Στην "επιστήμη", η οποία τους περισσότερους από αυτούς δεν τους ενδιέφερε, όταν ήταν στη μέση εκπαίδευση ...Στην "επιστήμη", την οποία ανακάλυψαν, όταν έψαχναν τρόπους να "δραπετεύσουν" από τα σπίτια τους με την ευγενική "χορηγία" των γονιών. Όχι απλά "μετανάστες" της εκπαίδευσης, αλλά "λαθρομετανάστες" θα τους λέγαμε ...Απατεώνες, οι οποίοι "τάιζαν" με ψέματα τους γονείς τους για την χωρίς αύριο και χωρίς προοπτικές επιλογή τους.

Εργατης κεφαλαιοκράτης που λατρεύει το κεφάλαιο του

Ναι διακρίνεις πολλά κόμπλεξ .. Οποίος πέτυχε στην ζωή του την είδε κατάματα κι είναι ορθολογιστής αμέσως βγάζει κόμπλεξ . Εάν νομίζεις αυτό τότε το iq σου είναι πατάτας . Απλώς προσπαθώ να στρέψω κάποιους που έχουν ακόμα το χρόνο και την ηλικία να κάνουν σωστές κινήσεις βάση των αναγκών της κοινωνίας που ζούμε . Εφαρμοστές σωληνώσεων φυσικού αερίου μόνο τα χαζά οι Κύπριοι σπουδάζουν 5 ακαδημαϊκά έτη . Είναι βλάκες δεν ξέρουν αυτοί . Έπρεπε να σπουδάσουν την υπέρ επιστήμη της ψυχολογίας που το 50% είναι γραπτά ενός ανώμαλου Εβραίου του Ζίγκμουντ Φρόυντ και αργότερα σφαιροβολία δίσκου με 7 φρεντο πάνω . Ανεργία φορ εβερ δηλαδή . Το τι είμαι σε αφορά και παρά πολύ μάλιστα όπως αφορά και εμενα τι κανεις εσυ με τους φορους μου που πληρώνω δυο κοντέινερ λεφτά κάθε 15 μέρες Παράγω και δίνω εισφορές και εκατομμύρια σε συνάλλαγμα για να αράζεις εσυ και να το παίζεις ψυχολογα και δεν βρίσκουμε δουλειά ´ Όσο τι είναι ανεργία και από που προήλθε άστο δεν σε παίρνει να μιλάς εκτος εάν τελειωσες κανα χημικό . Τότε σε καταλαβαίνω εάν νιώθεις προδομένη . Μάθε λοιπόν μικρή ότι ανεργία στην διαχείρηση λιμένων δεν υπάρχει αλλά δεν σε είδα να δίνεις βιογραφικό στην Cosco γιατί με προσόντα μόνο μπλα μπλα τι να σε κάνουν στην βιομηχανία -διαχείρηση -μεταποίηση -τεχνολογια Οι Τουρκάλες που τελειώνουν τεχνικοί LNG και δουλεύουν πάνω σε πλατφόρμες είναι τριτοκοσμικές και χαζές αφού δεν είναι έξυπνες σαν και εσένα κι τους ομοίους σου που επέλεξαν σχολή μόνο για να μπουν στο δημόσιο . Γιατί ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα δεν υπάρχει . Είναι ελάχιστος . Και μη παραγωγικός . Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι εμπορικές . Κοινώς ..Μπακάλικα .. μάθε να ξεχωρίζεις την ήρα από το στάρι και επιτέλους απάντησε βάση των λεγόμενων μου κι όχι ότι να ναι . Τους σκουπιδιάρηδες τους εκτιμώ αφάνταστα . Τους ψυχολόγους - οικονομολόγους - πολιτικών επιστημών τους σιχαίνομαι . Είναι άχρηστα παράσιτα στο 99.99% των περιπτώσεων . Χαζή φοιτητριουλα όσοι σε κυβερνούν αυτές τις σχολές έβγαλαν ... μέχρι εκεί μπορούσαν ...γιωργακηδες αντωνακηδες κωστακηδες και το κάτω συναπάντημα ..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης