Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο νέος αρχηγός ΓΕΣ

Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο νέος αρχηγός ΓΕΣ

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται ο νέος αρχηγός του ΓΕΣ μία μέρα μετά την προαγωγή του - Αναμένεται να πάρει εξιτήριο απόψε ή αύριο το πρωί

kabas_ges_arthro
Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. 

Λίγες ώρες αφού επελέγη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας ως αρχηγός ΓΕΣ, ο αντιστράτηγος Καμπάς -μέχρι χθες διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, ένιωσε ενοχλήσεις και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο νέος αρχηγός του ΓΕΣ είχε υποστεί έμφραγμα και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση Stent.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, «το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτου προβλήματος υγείας και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα».

anakoi1


Λόγω της κατάστασης της υγείας του αντιστρατήγου Καμπά, αναβλήθηκε το σημερινό Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου επρόκειτο να γίνουν οι κρίσεις, προαγωγές και αποστρατείες των νέων αντιστρατήγων, αντιπτεράρχων, αντιναυάρχων και υποστρατήγων, υποπτεράρχων και υποναυάρχων.

Κλείσιμο
Είναι ενδεικτικό ότι η αποστρατεία του μέχρι χθες αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και η επιλογή ως νέου αρχηγού ΓΕΣ του αντιστρατήγου Καμπά συμπαρέσυρε στην αποστρατεία ακόμη τρεις αντιστρατήγους: Τον αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη (απερχόμενος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Β' Υπαρχηγός ΓΕΣ), τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη (διοικητής 1ης Στρατιάς) και τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Βασιλειάδη (διοικητής ΑΣΔΥΣ).

Τα καθήκοντα του ασθενή αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Καμπά αναλαμβάνει προσωρινά ο Επιτελάρχης ΓΕΣ αντιστράτηγος Αντώνης Νομικός. 

Βελτιώνεται η υγεία του

Πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι η υγεία του αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά βελτιώνεται και αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης απόψε ή αύριο Κυριακή.


Το βιογραφικό του νέου αρχηγού ΓΕΣ

Ο αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξκών Πυροβολικού Μάχης του ΣΞ των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματια».

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες ΠΒ Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Δκτού Πυροβολαρχίας, Αξκού Επιχειρήσεων και Δκτου Μοίρας (συνολικά 12 χρόνια).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης