Σπείρα διακίνησε έξι κιλά χασίς σε τρεις μήνες στην Ηλεία

Σπείρα διακίνησε έξι κιλά χασίς σε τρεις μήνες στην Ηλεία

Πάνω από 400 αλισβερίσια έκανε με τους χρήστες ναρκωτικών του νομού μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες η τριμελής σπείρα 

Pyrgos-narkwtika
Ξεπέρασαν τα 400 τα αλισβερίσια που έκανε με τους χρήστες ναρκωτικών σε περιοχές της Ηλείας μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες μια τριμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου. Στο διάστημα αυτό, είχε διακινήσει περισσότερα από έξι κιλά χασίς που της απέφεραν πάνω από 18.000 ευρώ.

Προμηθευτής των ναρκωτικών ήταν ένας 42χρονος αλλοδαπός ο οποίος εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία, τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα. Το φορτίο του χασίς φυλασσόταν στον αποθηκευτικό χώρο ενός 53χρονου Έλληνα, ενώ ένας 58χρονος Έλληνας που είχε αρχηγικό ρόλο στην σπείρα αναλάμβανε να διακινεί σταδιακά μικρές ποσότητες σε χρήστες στα Μακρίσια και άλλες περιοχές της Ηλείας.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφαλείας και στα σπίτια τους, όπως και στο αυτοκίνητο του 42χρονου που κατασχέθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κιλό και 86 γραμμάρια κάνναβης, μια μηχανική ζυγαριά, πλήθος καρτών sim κινητής τηλεφωνίας, νάιλον συσκευασίες, μια συσκευή θερμοκόλλησης και 12.650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση, μεταφορά, πώληση και αποθήκευση ναρκωτικών κατά περίπτωση. Ως τώρα, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 57 άτομα που κατηγορούνται για αγορά και κατοχή ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης