Προθεσμία για τις 4 Φεβρουαρίου πήραν οι 16 κληθέντες για την αποφυλάκιση του Φλώρου

Προθεσμία για τις 4 Φεβρουαρίου πήραν οι 16 κληθέντες για την αποφυλάκιση του Φλώρου

Ποιοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και για ποια αδικήματα ελέγχονται

floros
Προθεσμίες για τις 4 Φεβρουαρίου ζήτησαν και έλαβαν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς οι 16 κληθέντες σε ανωμοτί καταθέσεις για την υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και ενός ακόμα ισοβίτη που χρησιμοποίησαν πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Ανάμεσα στους κληθέντες ως υπόπτους είναι έξι γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο ΚΕΠΑ Νίκαιας και σε ιδιωτική κλινική, ένας δικηγόρος , υπάλληλοι του ΙΚΑ και άλλα πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος αλλά και ο ισοβίτης.

Οι εισαγγελείς ερευνούν το ενδεχόμενο διάπραξης βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με δράση εγκληματικής οργάνωσης. Ερευνώμενα αδικήματα επίσης είναι αυτά που αφορούν δωροδοκία παθητική και ενεργητική, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, πέραν των περιπτώσεων αποφυλάκισης του επιχειρηματία και του ισοβίτη, θα συνεχιστεί ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις κρατουμένων που πέτυχαν να αποφυλακιστούν προσκομίζοντας πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις. Οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν συγκεντρώσει στα γραφεία τους συνολικά 370 φακέλους κρατουμένων με πρόωρες αποφυλακίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών δεν παρουσιάζει εμφανή προβλήματα. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες οι οποίες έχουν τεθεί σε εξονυχιστικούς ελέγχους καθώς δείχνουν ότι "χρίζουν της προσοχής" των εισαγγελικών λειτουργών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης