Τέσσερις πόλεις με σύστημα e-justice στην Ελλάδα

Τέσσερις πόλεις με σύστημα e-justice στην Ελλάδα

Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων αφορά 41 δικαστικούς φορείς στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα

e_justice
Την παρουσίαση του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (e-justice) παρακολούθησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Η παρουσίαση έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το έργο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφορά 41 δικαστικούς φορείς Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδος και είναι συνολικού κόστους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης που παρέχει υψηλές δυνατότητες με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους δικηγόρους καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους του δικαστικού συστήματος και του φόρτου των δικαστικών υπαλλήλων.

Πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως επισημαίνεται, είναι να παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από το σύστημα, μέσω της ανάπτυξης ενός διοικητικού σχήματος που θα επισπεύδει τις απαραίτητες ενοποιήσεις διαδικασιών, θα διαγιγνώσκει τις προσήκουσες νομοθετικές αλλαγές και θα υποστηρίζει κάθε ανάγκη διαλειτουργικότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης