Καλογήρου: Με την επιστροφή στη δημοσιονομική κανονικότητα τα έργα στις φυλακές

kalogirou

Ποια θέματα συζητήθηκαν στη σύσκεψη των διευθυντών των καταστημάτων κράτησης

«Με την επιστροφή της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα θα είναι δυνατή η ενίσχυση των υποδομών και στην κάλυψη των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου στους 34 διευθυντές καταστημάτων κράτησης κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο της Λεωφόρου Μεσογείων.

Στη σύσκεψη των διευθυντών τέθηκαν θέματα εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας (εσωτερικής και εξωτερικής) των καταστημάτων κράτησης, ιδίως για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων και των κρατουμένων αλλά και την αποτροπή αποδράσεων.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους διευθυντές για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου οι φυλακές να ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό και επιπλέον συστήματα ασφαλείας, ενώ ζήτησε την επίταση της προσοχής τους κατά την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού.

Ακόμη, δόθηκαν σαφείς οδηγίες από τον κ. Καλογήρου για τη λειτουργία των τμημάτων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης αλλά και την στενότερη συνεργασία των καταστημάτων κράτησης με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, ενώ δεσμεύθηκε για την συχνή παρουσία του ιδίου, του γενικού γραμματέα και άλλων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης στις φυλακές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eirini

Η 32χρονη επανέλαβε ότι δεν τον έσπρωξε ποτέ,  ότι φοβήθηκε και τον κλείδωσε στο μπαλκόνι  περιμένοντας να έρθει η αστυνομία - Επέρριψε ευθύνες στην οικογένειά του για την κατάστασή  του - Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

5
20902716

Άκρως προβληματικές χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα για τον ορισμό του βιασμού - Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε ως βάση συζήτησης τονίζει και ζητά να αποσυρθούν - «Η πρόταση είναι ακόμα χειρότερη από το ισχύον άρθρο 336» σημειώνει

2