Πώς θα πάτε πιο εύκολα στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο

Πώς θα πάτε πιο εύκολα στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο

Πώς μπορούν οι πολίτες να φτάσουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Από ποιους σταθμούς του Μετρό μπορούν να εξυπηρετηθούν - Ποιους δρόμους μπορούν να χρησιμοποιήσουν

metra-astynomias-pente
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής βρίσκονται σε ισχύ τα ισχυρά μέτρα της Αστυνομίας, ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της ολοκληρωτικά αποκλεισμένης οδού Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, όπου δεν κυκλοφορεί τίποτα από τις 11:30 το πρωί.

metra-astynomias-eksi
metra-astynomias-pente
metra-astynomias-tessera


Αντίστοιχα η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, τόσο με τους άντρες της Αστυνομίας, όσο και με λεωφορεία των ΜΑΤ.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι, όπως πάντα άλλωστε, από νωρίς αποκλεισμένο με κλούβες των ΜΑΤ:

Κλείσιμο
maximou-metra-pic

Κλειστοί είναι επίσης από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τα Προπύλαια (Πανεπιστήμιο) και την Ομόνοια. Οι διαδηλωτές που θέλουν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος πρέπει να κατέβουν στους σταθμούς Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι της Γραμμής 3 (μπλε) του μετρό, είτε στον σταθμό Ακρόπολη της γραμμής 1 (κόκκινη).

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο - όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

metra-astynomias-dyo
metra-astynomias-tria


Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Αποφάσισαν (η μεγάλη σύσκεψη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής) ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυστηρά ώστε την Κυριακή όσοι θέλουν να διαδηλώσουν να το κάνουν απερίσπαστα χωρίς οποιαδήποτε στιγμή να κινδυνέψουν να βρεθούν σε σημεία έντασης. Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση. Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες, δηλαδή φραγμοί, με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.

Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ θα ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και εμπνευστές του σχεδίου ασφαλείας, κατέληξαν σε τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπατμικτον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες.

Ένα ακόμη ζητούμενο που έχει να αντιμετωπίσει η Αστυνομία, εκτός από την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, είναι ενδεχόμενες ενέρεγειες ακροδεξιών, αλλά και ενδεχόμενες συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές. Ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και κατά την αποχώρηση των χιλιάδων πολιτών από την πλατεία Συντάγματος, ώστε ομάδες νεαρών που βέβαια θα έχουν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο, να μην κατευθυνθούν σε σημεία που βρίσκονται αντιεξουσιαστικές ομάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης