Δείτε live: Το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Δείτε live: Το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Το Σύνταγμα έχει πλημμυρίσει από τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή» - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Με τον εθνικό ύμνο ξεκίνησε το συλλαλητήριο

syntagma_main02
Με τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή έχει πλημμυρίσει από νωρίς το πρωί η πλατεία Συντάγματος για το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Δείτε live εικόνα από το Σύνταγμα



Όσο περνάει η ώρα το Σύνταγμα γεμίζει από πολίτες κάθε ηλικίας που φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικοτητα της Μακεδονίας ενώ στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έχει αναρτηθεί από το πρωί ένα μεγάλο πανό από την Επιτροπή Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών που γράφει «Δημοψήφισμα τώρα για τη Μακεδονία».

Κλείσιμο
ejexdra-plateia
foto-simaia-makedo2



Υπό τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή» έγινε και η μεγάλη αλλαγή της προεδρικής φρουράς με προπομπό την μπαντα του Λιμενικού.

Η μεγάλη αλλαγή φρουράς


Διαδηλωτές έφτασαν στο Σύνταγμα από τις 9 το πρωί για να προλάβουν ανοιχτό το σταθμό του Μετρό εκεί που έχει κλείσει από τις 10 το πρωί. Ανάμεσά τους ο ο Γιώργος από την Ελβετία που δήλωσε στο protothema.gr ότι «δεν κάνουμε κάτι σπουδαίο κάνουμε το χρέος μας. Έχουμε πολιτειακή εκτροπή. Πρέπει να σώσουμε τον τόπο με λάβαρο τη Μακεδονία». Παρών και ο 88χρονος πρώην πτέραρχος Γιώργος Τσαλουχίδης ο οποίος έκανε λόγο για «ιερή ημέρα γιατί θα βροντοφωνάξουμε για την Μακεδονία μας».

Έλληνες της Ελβετίας στο Σύνταγμα


Πρώην στρατιωτικός

vouli2
vouli1



Παρόντες και εκατοντάδες νέοι από Χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που άναψαν μπλε φωτοβολίδες για να δηλώσουν την παρουσία τους ενώ με ελληνικές σημαίες στα χέρια έδωσαν το «παρών» νέοι από τις Σέρρες.

Νεολαία Σερρών


neolaio2
neolaio1

Η πλατεία Συντάγματος έχει πλημμυρίσει από μεγάλες σημαίες με τη λέξη Μακεδονία αλλά και με πανό με το μήνυμα ότι «η ονομασία είναι η ψυχή μας».

to-onoma-psixi
foto-simaia-makedo




Παρούσα και η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία αλλά και ο γιος του Κώστας.

samar-georgia-1
kostassmaras_photo
stelexi-nd-dyo
stelexi-nd-ena
stelexi-nd-tria


Στο Σύνταγμα βρέθηκαν ο Φραγκούλης Φράγκος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Μανώλης Μαυρομμάτης και ο Κώστας Σκρέκας.

fragos
giakoumatos-sil
skrekas
mavrom1





«Αποδεικνύουμε άλλη μια φορά οτι η Μακεδονία είναι ελληνική και ό,τι γράφτηκε με αίμα δεν διαγράφεται με ψέμα» δήλωσε στην κάμερα του protothema.gr ο κ. Γιακουμάτος.

Δήλωση Γιακουμάτος


Στο συλλαλητήριο και ο Δημήτρης Καμμένος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

panagiotis-psomiadis
dimitri-kamenos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης