Βγήκε από το πλοίο στη Λέρο με δέκα κιλά καπνού

Βγήκε από το πλοίο στη Λέρο με δέκα κιλά καπνού

Αυτός που τους κίνησε την προσοχή ήταν ένας 25χρονος αλλοδαπός, στον οποίο έκαναν έλεγχο μόλις αποβιβάστηκε και διαπίστωσε πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε μέσα στις αποσκευές του 200 τυποποιημένες συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους δέκα κιλών

lerosl
Το ότι η γραφική Λέρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό «σταυροδρόμι» στην διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, κάνει τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα στους επιβάτες που φτάνουν στο νησί με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Αυτός που τους κίνησε την προσοχή ήταν ένας 25χρονος αλλοδαπός, στον οποίο έκαναν έλεγχο μόλις αποβιβάστηκε και διαπίστωσε πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε μέσα στις αποσκευές του 200 τυποποιημένες συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους δέκα κιλών, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο της Λέρου για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ ο 25χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο.

*** Στο Βόλο, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια ένας 53χρονος και ένας 55χρονος που είχαν ο καθένας από μια συσκευασία με αδασμολόγητο καπνό βάρους 497 γραμμάριων. Όπως προέκυψε, τις είχαν προμηθευτεί από έναν 43χρονο ο οποίος εντοπίστηκε λίγο αργότερα, συνελήφθη και στην κατοχή του κατασχέθηκαν άλλες τρεις συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους ενός κιλού και 200 γραμμαρίων. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που τους άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Σημαντικά έσοδα από την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων που έκαναν στη ΒΙ.ΑΛ. της Χίου, είχαν δύο μετανάστες ηλικίας 37 και 40 χρόνων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης με 270 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών χωρίς ταινίες του φόρου κατανάλωσης. Κι αυτό, γιατί πάνω τους βρέθηκαν 1.515 ευρώ και 200 δολάρια τα οποία κατασχέθηκαν. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου.

*** Κρυμμένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που οδηγούσε είχε 274 πακέτα τσιγάρων και 91 συσκευασίες καπνού ένας 57χρονος ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο σε περιοχή του Κιλκίς από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και ο ίδιος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης