Βοιωτία: Σπείρα έκλεψε έξι τόνους χαλκού από 36 μετασχηματιστές

Βοιωτία: Σπείρα έκλεψε έξι τόνους χαλκού από 36 μετασχηματιστές

Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείται παρακλάδι εκτεταμένης εγκληματικής οργάνωσης που κατέστρεφε μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας

Voiwtia-metasximatistes
Τέλος στη δράση μιας ακόμη σπείρας από τις συνολικά πέντε που είχε διαπιστωθεί τον περασμένο Ιούνιο ότι λεηλατούσαν μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά, έβαλε η Ασφάλεια Λιβαδειάς μετά τη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού που συμμετείχε στην καταστροφή 36 μετασχηματιστών και την κλοπή πέντε τόνων και 952 κιλών χαλκού αξίας 26.784 ευρώ.

Ο νεαρός που συνελήφθη από την Ο.Π.Κ.Ε. σε αγροτική περιοχή του Μουρικίου Βοιωτίας, δρούσε από τις αρχές Μαρτίου του 2018 λεηλατώντας τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. σε περιοχές του Δήμου Αλίαρτου – Θεσπιών, μαζί με άλλους εννέα αλλοδαπούς συνεργούς του ηλικίας 25 ως και 41 χρόνων οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία για την κοπή αφαίρεση του χαλκού και έξι κλεμμένα χάλκινα πηνία. Εδώ και 13 μήνες αναζητούσαν οι αστυνομικοί τα μέλη της σπείρας, καθώς από τις 26 Μαΐου του 2018 είχαν εντοπίσει συνολικά οκτώ αυτοκίνητά τους, μέσα στα οποία είχαν βρει 31 κλεμμένα πηνία χαλκού και διαρρηκτικά εργαλεία. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς με κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, που αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείται παρακλάδι εκτεταμένης εγκληματικής οργάνωσης που κατέστρεφε μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας και είχε αποδομηθεί από τους άνδρες της Ασφαλείας Λιβαδειάς τον περασμένο Ιούνιο. Οι πέντε συμμορίες που την απάρτιζαν, είχαν προκαλέσει ζημιά ύψους 4.000.000 ευρώ στην Δ.Ε.Η., καθώς είχαν λεηλατήσει από τις αρχές Οκτωβρίου του 2015 συνολικά 916 κλοπές μετασχηματιστές, από τους οποίους είχαν αρπάξει 128 τόνους χαλκού που τους απέφεραν κέρδος άνω των 500.000 ευρώ!

Τότε, είχε συλληφθεί βάσει εντάλματος της ανακρίτριας Πρωτοδικών Λιβαδειάς ένας 36χρονος Έλληνας και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών ηλικίας 23, 36, 27 και 25 χρόνων, από τους οποίους ο 23χρονος και ο 25χρονος ήταν ήδη έγκλειστοι σε φυλακές για παρόμοιες κλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης