Στη Βισαλτία Σερρών άλλαξαν πολιούχο για να γλιτώσουν μια ημέρα σχολείο οι μαθητές

Στη Βισαλτία Σερρών άλλαξαν πολιούχο για να γλιτώσουν μια ημέρα σχολείο οι μαθητές

Επειδή του Αγίου Γεωργίου πέφτει τη Δευτέρα του Πάσχα, η δημοτική αρχή επέλεξε για το 2019 να ορίσει ως πολιούχο τον Άγιο Αθανάσιο και να κλείσει σήμερα τα σχολεία

sxolei-adeio
Σε αλλαγή πολιούχου προκειμένου οι μαθητές να μην χάσουν μια ημέρα χωρίς μάθημα προχώρησε ο δήμος Βισαλτίας Σερρών καθώς για φέτος «αποκήρυξε» τον Άγιο Γεώργιο και επέλεξε τον Άγιο Αθανάσιο!

Η πόλη διαθέτει δύο μεγάλες ενορίες, αυτή του Αγίου Γεωργίου και αυτή του Αγίου Αθανασίου με πολιούχο της πόλης να είναι ο Άγιος Γεώργιος. Επειδή, όμως, φέτος θα εορταστεί στις 29 Απριλίου, τη Δευτέρα του Πάσχα, και τα σχολεία θα είναι ούτως ή άλλως κλειστά, η δημοτική αρχή αποφάσισε να... προσαρμοστεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ελεύθερο Τύπο, η δημοτική αρχή αποφάσισε να ορίσει ως πολιούχο του δήμου Βισαλτίας τον Άγιο Αθανάσιο και έτσι να μείνουν σήμερα, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, κλειστά τα σχολεία.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει η αλλαγή πολιούχου. «Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Όποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου, το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης