Κύπρος: Mε drones θα παραδίδουν δέματα τα Κυπριακά Ταχυδρομεία

Κύπρος: Mε drones θα παραδίδουν δέματα τα Κυπριακά Ταχυδρομεία

Βρίσκονται σε επαφή με το ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου για την απαραίτητη τεχνογνωσία - Στα τέλη του 2019 η πιλοτική εφαρμογή

drone2
Στα τέλη του 2019 τα Κυπριακά Ταχυδρομεία πιστεύουν πως θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν σε πιλοτική βάση την παράδοση δεμάτων έως και 4 κιλά με drones.

Ο Γενικός Διευθυντής των Ταχυδρομείων, Ανδρέας Γρηγορίου δήλωσε ότι με στόχο να εφαρμοστεί η τεχνολογία που αφορά την χρησιμοποίηση των drones για μεταφορά δεμάτων, "τα Κυπριακά Ταχυδρομεία βρίσκονται σε επαφή με το ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου «ΚΟΙΟΣ» για αξιοποιήσουν την επιστημοσύνη και την τεχνογνωσία που έχει το ερευνητικό κέντρο στον τομέα αυτό". Σημείωσε ότι είναι ένα πρόγραμμα το οποίο «παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία και με άλλους προηγμένους οργανισμούς στην Ευρώπη».

"Από πλευράς Ταχυδρομείων υπάρχει η πρόθεση, το ερευνούμε και είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο για να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη νέα τεχνολογία έτσι ώστε τα Κυπριακά Ταχυδρομεία να καταστούν πιο αποτελεσματικά και να προβαίνουν σε έγκαιρη παράδοση της αλληλογραφίας και ιδιαίτερα των δεμάτων και μικροδεμάτων", ανέφερε. Φαίνεται η τεχνολογία παρέχει τη δυνατότητα αυξημένης αυτονομίας καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς δεμάτων μέχρι 4 κιλά, πρόσθεσε.

Ο κ. Γρηγορίου εξήγησε ότι ύστερα από συνεννόηση με τον παραλήπτη, θα προσδιορίζεται ο χρόνος παραλαβής/αποστολής του δέματος, ενώ θα υπάρχει σύστημα διαχείρισης των drones τα οποία θα φεύγουν μαζί με το δέμα από συγκεκριμένο σημείο και θα προσγειώνονται στο υποστατικό του παραλήπτη. Σημείωσε ότι θα υπάρχουν στοιχεία ότι ένα δέμα έχει παραδοθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης