Κρήτη: Βρέθηκαν κι άλλα ναρκωτικά στο πλοίο με τους έξι τόνους των τζιχαντιστών

Κρήτη: Βρέθηκαν κι άλλα ναρκωτικά στο πλοίο με τους έξι τόνους των τζιχαντιστών

Αποκλεισμένη η περιοχή - Ελέγχεται σπιθαμή προς σπιθαμή το πλοίο - Δείτε φωτογραφίες από τα μέχρι στιγμής ευρήματα

creta_drugs3
Φύλλο και φτερό κάνουν οι άνδρες του λιμενικού τα αμπάρια του πλοίου «andreas» καθώς φαίνεται να έχουν εντοπιστεί και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω πλοίο τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν εντοπιστεί έξι τόνοι, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6 .177,800) κάνναβης, συνολικής αξίας 70 εκατ.ευρώ.

Το ΛΣ–ΕΛΑΚΤ κατάσχεσε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, ποσότητα κατεργ κάνναβης


Μετά την γιγαντιαία επιχείρηση των ανδρών του Λιμενικού και τον εντοπισμό μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει η Ελληνική ακτοφυλακή, το πλοίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο στην Αγία Γαλήνη.

Αυτήν την ώρα άνδρες του Λιμενικού έχουν αποκλείσει την περιοχή και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα στεγανά του πλοίου για τον εντοπισμό και άλλων ναρκωτικών.

Κλείσιμο
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ήδη έχουν βρει και άλλες ποσότητες κάνναβης ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και στελέχη από την Αθήνα που ήρθαν στην Κρήτη για τον λόγο αυτό.

Καρέ – καρέ το ρεσάλτο στο πλοίο το 2017

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τα 6 μέλη του πληρώματος, συριακής υπηκοότητας, ενώ το ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, όπου μετά από ενδελεχή έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 241 δέματα με ναρκωτικές ουσίες, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είχε δηλώσει τότε το πλήρωμα, το ρυμουλκό θα πήγαινε στη Μάλτα για επισκευαστικές εργασίες, ενώ στις 30 Νοεμβρίου 2017 βρισκόταν στη Λευκωσία.

creta_drugs1
creta_drugs2


Πηγή: www.cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης