Δείτε βίντεο: Επεισόδια και χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών - Δύο τραυματίες

Δείτε βίντεο: Επεισόδια και χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών - Δύο τραυματίες

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών- Ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Κώστα Γαβρόγλου - Ανάμεσα στους τραυματίες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής

traumatias05
Ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της πορεία τους βρέθηκαν στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα, χτύπησαν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπήρχαν στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειρομβοβίδες κρότου λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα στο κεφάλι από χειρομβοβίδα κρότου λάμψης και ένας άντρας στο χέρι. Και οι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. 
traumatias05
traumatias04
traumatias03
traumatias02

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι αστυνομικοί πετούσαν τις χειρομβοβίδες κρότου λάμψης, ενώ βρισκόντουσαν πίσω από τις κλούβες χωρίς να γνωρίζουν και να κοιτάνε προς τα πού κατευθύνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ένας από τους διαδηλωτές ανέβηκε πάνω στην κλούβα των ΜΑΤ, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ένταση σημειώθηκε, επίσης, μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με σπρωξίματα στα σκαλιά στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή.
epeisodia10
epeisodia11
epeisodia12

Οι εκπαιδευτικοι διαμαρτυρήθηκαν καθως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο: Επεισόδια και χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών
 




epeisodia01
epeisodia04
epeisodia09
epeisodia08
epeisodia02
epeisodia03
ksylo05
ksylo08
ksylo02
ksylo06
ksylo07
ksylo03
epeisodia07
epeisodia06
epeisodia05

Οι εκπαιδευτικοι αναμένεται σε λίγη ώρα να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. 

Πριν από λίγο καποιοι εκπαιδευτικοι παρουσίασαν ένα δρωμενο σατιρίζοντας τον υπουργό Παιδείας: Ένας από αυτούς σε ρόλο Γαβρόγλου «έδιωχνε» τους αναπληρωτές από κοντά του.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Προπύλαια ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών

gav-dromeno05
gav-dromeno04
gav-dromeno03
gav-dromeno02
gav-dromeno01
poreia04
poreia03
poreia02
poreia01

tsakomos03
tsakomos02
tsakomos01


katalipsi02
katalipsi03
katalipsi04
katalipsi05
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης