Μπαράζ αποστολής ύποπτων φακέλων σε 12 εκπαιδευτικά ιδρύματα

fakeloi-kerkira

Τους δώδεκα  έχουν φθάσει πλέον οι ύποπτοι φάκελοι με φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτες πανεπιστημιακά ιδρύματα και καθηγητές  - Το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους για τον φάκελο  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 

Δώδεκα φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο έχουν εντοπισθεί ήδη με φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτες εκπαιδευτικά ιδρύματα και καθηγητές. 

Στα Πανεπιστήμια της Κέρκυρας και του Βόλου, στην πρυτανεία του Μετσοβίου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου και το Πολυτεχνείο Κρήτης εστάλησαν την Τετάρτη ακόμη πέντε φάκελοι με ύποπτη σκόνη, μετά το περιστατικό που καταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ο έκτος κατά σειρά φάκελος, εντοπίσθηκε στη ΣΕΛΕΤΕ, στο Μαρούσι.  Ακολούθησε ένας έβδομος, στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο παράρτημα της Άρτας και ένας όγδοος στο ΤΕΙ Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Επιπλέον, έχουν εντοπισθεί ένας φάκελος στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ένας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ένας ακόμη στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου της Αθήνας με παραλήπτη πανεπιστημιακό καθηγητή.  Το απόγευμα εντοπίσθηκε ένας ακόμη φάκελος, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη Σπάρτη. 

Η μαζική αποστολή των πανομοιότυπων κίτρινων φακέλων προκάλεσε συναγερμό στην Αστυνομία και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αφού ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο αντιμετώπισης χημικών- βιολογικών απειλών. Το απόγευμα μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τα αποτέλεσματα από την εξέταση της σκόνης που εντοπίσθηκε στον πρώτο φάκελο, ο οποίος είχε φτάσει χθες το μεσημέρι στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. 

Ο φάκελος στο Πολυτεχνείο Κρήτης περιείχε μόνο φυλλάδια ισλαμιστικού περιεχομένου, δεν είχε σκόνη και ο συναγερμός έληξε. Αντίστοιχα, στο Μετσόβιο, στου Ζωγράφου, όπως δήλωσε ο πρύτανης Γιάννης Γκόλιας  ο φάκελος  «ήταν από την Ινδία, χωρίς όνομα. Είχε παραλήπτη τον αντιπρύτανη. Λαμβάνουμε τέτοια υλικά πολύ συχνά. Αν δεν είχε προηγηθεί αυτό με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, απλώς θα το είχαμε πετάξει γιατί πολύ συχνά φτάνουν εδώ προπαγανδιστικά φυλλάδια».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πάντως, η μαζική αποστολή των φακέλων είχε στόχο να προκαλέσει θόρυβο και δεν εκτιμάται ότι κρύβουν σοβαρό κίνδυνο. Σημειώνεται ότι στο φάκελο προς το πανεπιστήμιο Αιγαίου υπήρχε μια χειρόγραφη επιστολή στα αγγλικά που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η νίκη του ισλάμ θα επέλθει χωρίς τους μουσουλμάνους. Στους άλλους φακέλους υπήρχαν φυλλάδια ισλαμιστικού περιεχομένου. 

Συναγερμός έχει σημάνει και στις αρχές της Ηπείρου καθώς ύποπτος φάκελος με σκόνη έφτασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και στο ΤΕΙ, στις εγκαταστάσεις της Άρτας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ενημερώθηκαν στις τέσσερις περίπου το απόγευμα και ήδη έχει κινηθεί η ομάδα αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών απειλών της ΕΜΑΚ προκειμένου να παραλάβει τον ύποπτο φάκελο. Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Αναστάσιος Τσίνας επιβεβαίωσε το συμβάν μιλώντας στο Epiruspost τονίζοντας ότι η αποστολή του φακέλου έχει γίνει από την Ινδία.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ένας ύποπτος φάκελος είχε αποσταλεί και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 

Στο ΤΕΙ Αργοστολίου της Κεφαλονιάς

Συναγερμός σήμανε, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, στο ΤΕΙ Αργοστολίου της Κεφαλονιάς, όταν ένας φάκελος που περιείχε ύποπτη σκόνη, ανοίχτηκε από δύο υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου ερευνούν την υπόθεση και τέθηκε αμέσως σε ισχύ το σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών.

Οι δύο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου Αργοστολίου, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.

Στην Κέρκυρα

pan-kerkyra
Φάκελος με ύποπτη σκόνη εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας, με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Επιχείρηση έκανε η Πυροσβεστική στα ΕΛ.ΤΑ. στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, όπου εντοπίστηκε ο ένας εκ των ύποπτων φακέλων με φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όμοιο με αυτόν που εστάλη την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Με ιδιωτικό λεωφορείο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κέρκυρας για να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο τέσσερις εργαζόμενοι των ΕΛ.ΤΑ. που φέρονται να ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, ενώ οι συναλλασσόμενοι που βρίσκονταν στα ΕΛ.ΤΑ. την ώρα που εντοπίστηκε ο φάκελος επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι υπάλληλοι δεν τον είχαν ανοίξει.

Ο φάκελος παρελήφθη από ειδικούς της Αστυνομίας για να εξεταστεί με ασφάλεια στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ταχυδρομείο και διενεργεί έρευνες, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή ώσπου να λήξει ο συναγερμός που σήμανε.

pan-lesvos
Φάκελος με ύποπτη σκόνη στάλθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Λέσβο
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ένας φάκελος με ύποπτη σκόνη είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, προκαλώντας συναγερμό στις αστυνομικές αρχές στην Μυτιλήνη.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον φάκελο: πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και αστυνομικός που μετέβη και έπιασε το φάκελο. Όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ τα συμπτώματα ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου, που είχαν αναφερθεί από κάποια από αυτά, έχουν υποχωρήσει.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

μ' αυτα και μ' αυτα

φοβαμαι πως θα μεινει πισω το επιστημονικο εργο του ρουβικωνα στα πανεπιστημια μας. τρεμω στην ιδεα πως θα αρρωστησει καποιος απο αυτους τους φερελπιδες νεαρους επιστημονες του εθνους

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ...ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜ ΜΕΣΑ...ΑΛΛΟΥ ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ..

Γ.Τράγκας: «Ο Τσίπρας σχεδιάζει νοθεία στις επόμενες εκλογές –

Χωρίς Καμμένο δεν υπάρχει κυβέρνηση»

manolis

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.. ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΛΥΤΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ.

Ζαν Κουραμπιέ

Ότι περισσεψε από τους κουραμπιέδες

Dr Μαρία

Αποκλείεται οι εδώ άεργοι, απαίδευτοι, ανίδεοι, μπαχαλάκηδες αναρχικοί να έχουν τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις Βιολογίας, Γενετικής, Χημείας, Ιατρικής που χρειάζονται για να κατασκευαστούν/παραχθούν/απομονωθούν/αποθηκευτούν/μεταφερθούν πτητικές μορφές θανατηφόρων σπόρων άνθρακα.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ...

... για ν' αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την επίσκεψη της μαμάς Μέρκελ!!! Για να ξεχαστούν τα Go Back Μέρκελ. Είναι πλέον οι Συριζαίοι πιο γραφικοί και από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Insider

Ο φάκελος στο ΕΜΠ είχε (κι αυτός) αντίγραφο του Κορανίου με φερόμενο ως αποστολέα από την Ινδία.

Χωρίς

Έγκυρες πήγες με λες ότι να ναι αν έχεις πες μας αλλιώς τραβά στον Χίο να προπαγανδίσεις

Εν μέσω προεκλογικών και ντόρου....

Τα αδίστακτα συμφέροντα που η βλέψη τους είναι, μέσω μιας απόσπασης της προσοχής και του κλίματος ενός καινούριου φόβου με..."Ισλαμιστικές" προεκτάσεις (τα εισαγωγικά εγώ τα έβαλα εσείς άμα θέλετε βγάλτε τα) να αποπροσανατολίσουν την πρόθεση καταδίκης στις εγκληματικές αποφάσεις περί Πρεσπών, αλλά και άλλων θεμάτων που μας ταλανίζουν, για μένα τουλάχιστον είναι μια απόδειξη ότι θα κάνουν τα πάντα έστω και μέσω της τρομοκρατίας να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ε...δεν θα το κάνουν αλώβητα! ΑΝ το κάνουν.

Πρυτάνισσα

Κάτω από το Πρυτάνισσα υπογράφει .. Αν και ξενίζει, δείτε το στα επίσημα έγγραφα , ψάξτε το " Πρυτάνισσα " στη Google !!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης