Εξιχνιάστηκαν οι εμπρησμοί κάδων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου

Εξιχνιάστηκαν οι εμπρησμοί κάδων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου

Υπήρχαν απανωτοί εμπρησμοί σε πλαστικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης για περιπού δέκα μερες

kadoi23
Από τις παραμονές των Χριστουγέννων «πονοκεφάλιαζαν» οι άνδρες της Ασφάλειας και της Πυροσβεστικής στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, εξαιτίας των απανωτών εμπρησμών σε πλαστικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης που συνεχίστηκαν ως την περασμένη Τετάρτη.

Τελικά, η επίμονη έρευνα που έκαναν μελετώντας καρέ- καρέ τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας των περιοχών όπου εκδηλώνονταν οι πυρκαγιές οδήγησε στην εξιχνίασή τους και την ταυτοποίηση των εμπρηστών, που ήταν τρεις νεαροί μόνιμοι κάτοικοι της πόλης. Τις φωτιές άναβε ο ένας από αυτούς, ενώ οι άλλοι δυο φύλαγαν τσίλιες.

Και οι τρεις προσήχθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, ομολόγησαν και δήλωσαν ότι μετάνιωσαν και θα αποζημιώσουν τον Δήμο για τις φθορές που προκάλεσαν! Άλλωστε, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Ανατολή» ότι θα διεκδικήσει από τους υπαιτίους την αξία των κατεστραμμένων κάδων.

Οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία με τις κατηγορίες του εμπρησμού που είναι κακούργημα και της φθοράς δημόσιας περιουσίας θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης