Οι αλλαγές στη χορήγηση των γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ

eopy12

Διαβάστε τι ίσχυε μέχρι με το παλαιό σύστημα αποζημίωσης οπτικών και τι προβλέπεται με το νέο σύστημα

Νέος γύρος ταλαιπωρίας και προβλημάτων ξεκινά με το νέο έτος για όσους ασφαλισμένους χρειάζεται να αποκτήσουν γυαλιά οράσεως και γενικά είδη οπτικών.

Ο κλάδος των οπτικών (συνεχίζει να) απορρίπτει κατηγορηματικά τη διαδικασία που κατήρτισε το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ με τις βεβαιώσεις πληρωμής (voucher) από τους οφθαλμιάτρους καθώς και την υπογραφή συμβάσεων με τον Οργανισμό, κατά το πρότυπο των άλλων παρόχων υγείας.

Το νέο σύστημα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο υπό το βάρος των πιέσεων των οπτικών αλλά και των ασφαλισμένων, η διοίκηση έδωσε μεταβατικό διάστημα τριών μηνών. Στη διάρκεια αυτών οι ασφαλισμένοι μπορούσαν να αγοράζουν τα γυαλιά και να προσκομίζουν στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) τα σχετικά παραστατικά προκειμένου να απιζημιωθούν.

Πλέον, η προμήθεια γυαλιών οράσεως και οπτικών ειδών γίνεται με τη διαδικασία των βεβαιώσεων πληρωμής (voucher) που θα λαμβάνουν, μαζί με την ηλεκτρονική συνταγή, οι ασφαλισμένοι από τον οφθαλμίατρο.

Ωστόσο, στην πράξη το σκηνικό διαμορφώνεται πολύ διαφορετικά, καθώς σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος, οι συμβεβλημένοι οπτικοί οι οποίοι δέχονται τα voucher είναι ελάχιστοι. «Οι οπτικοί που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται μόλις σε 6(!) πανελλαδικώς, αριθμός πολύ μικρός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 10 εκατ. ασφαλισμένων» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους. Βεβαίως, από τον Οργανισμό αναφέρουν πως πρόκειται για έξι αλυσίδες με κάποιες δεκάδες καταστήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραδέχονται πως προκύπτουν εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Τι ίσχυε μέχρι με το παλαιό σύστημα αποζημίωσης οπτικών

Μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούσαν να αγοράζουν γυαλιά με ηλεκτρονική συνταγή από οφθαλμίατρο προπληρώνοντας όλη την αξία του είδους στο κατάστημα οπτικών και καταθέτοντας στη συνέχεια την απόδειξη στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του ΕΟΠΥΥ. Βάσει του Κανονισμού Παροχών οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να ανανεώνουν τα γυαλιά τους κάθε τέσσερα χρόνια και τους δικαιολογείται δαπάνη ύψους έως και 100 ευρώ.

Βεβαίως η διαδικασία της αποζημίωσης ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα – η αναμονή για την εξόφληση και την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων ξεπερνούσε τους 12 μήνες. Κατά μέσο όρο υποβάλλονται στον ΕΟΠΥΥ κάθε μήνα 30.000 αιτήματα για αποζημιώσεις οπτικών ειδών.

Τι προβλέπεται με το νέο σύστημα

Πλέον οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού θα λαμβάνουν από τον οφθαλμίατρο την ηλεκτρονική γνωμάτευση για το οφθαλμικό πρόβλημα και τη σχετική βεβαίωση πληρωμής για το είδος που πρέπει να λάβουν.

Με αυτά τα δύο έντυπα θα απευθύνονται σε ελεγκτή γιατρό για έγκριση και στη συνέχεια σε κατάστημα οπτικών όπου θα δίνουν το voucher και θα παίρνουν τα οπτικά τους. Την όποια διαφορά από τη συνολική αξία θα την καταβάλλουν οι ίδιοι.

Έχοντας συμβάσεις με απειροελάχιστο αριθμό καταστημάτων ανά την επικράτεια ( έξι αλυσίδες σε σύνολο περίπου 2.500 καταστημάτων οπτικών) ο Οργανισμός μετέθεσε κατά τρεις μήνες, από την 1η Ιανουαρίου 2019, την εφαρμογή του συστήματος, επιχειρώντας να κερδίσει χρόνο και τυχόν νέους συμβαλλόμενους οπτικούς.

Το…πλήρωμα του χρόνου όμως βρίσκει και πάλι τους οπτικούς αντίθετους σε οποιαδήποτε σύμβαση και παραλαβή voucher και τους ασφαλισμένους ακάλυπτους. Στην πράξη οι ασφαλισμένοι θα διαπιστώσουν πολύ σύντομα πως έχουν μία επιλογή: να πληρώνουν μόνοι τους τα γυαλιά τους ή άλλο οπτικό είδος που θα χρειαστούν. Στην πράξη δηλαδή θα λειτουργούν χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Tι υποστηρίζουν οι οπτικοί

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος, ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας προχώρησαν τον Αύγουστο του 2018 στην καθιέρωση του voucher ως τρόπου πληρωμής, μονομερώς και δίχως να προηγηθεί τελική συμφωνία με τους οπτικούς και τους οπτομέτρες.

«Θα δεχόμαστε ‘χαρτιά’’ αντί χρημάτων, αλλά υποχρεωτικά θα πληρώνουμε τοις μετρητοίς όλα τα πάγια έξοδά μας. Επίσης, είναι βέβαιο ότι θα εισπράττουμε μειωμένα χρήματα λόγω κουρέματος, ενώ εμείς θα έχουμε φορολογηθεί και πληρώσει ΦΠΑ προκαταβολικά για το σύνολο του ποσού» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος, κ. Θωμάγγελος Μιχαλάκης.

Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο από την Ομοσπονδία πως όποιος οπτικός συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με διπλό υποχρεωτικό «κούρεμα» των χρημάτων του, μέσω της εφαρμογής του claw back και του rebate, χωρίς να ξέρει καν το ποσό που τελικά θα εισπράξει από τα εκατό (100) ευρώ της κάθε συνταγής, όπως συμβαίνει διαρκώς σε όλες τις κατηγορίες ιατρικών επαγγελμάτων που δέχθηκαν ανάλογες συμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (30)

πολιτης

Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει ποια είναι αυτά τα έξι μαγαζία (διευθύνσεις και τηλέδωνα).

optikos oikos-ola sta karvouna

Δεν υπάρχει περίπτωση φίλε μου να σε ενημερώσει κανείς! Η μαφία των (γυφτο-οπτικών οίκων-τσαντίρι) φροντίζουν έντεχνα και αριστερά να το αποκρύπτουν....συμμορίτες=η πληγή της Ελλάδας .....

Οπτομετρης

Διάβασα με καλή διάθεση τα σχόλια από λογικούς και ηλίθιους ξερόλες και πιο ηλίθιους που συνδέουν το υπάρχον πρόβλημα με την πολιτική. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το κράτος θα πληρώνει τους οπτικούς μετά από μήνες και με κούρεμα του ποσού για κάτι που έχει πληρωθεί μετρητής ,έχει εκδοθεί απόδειξη , έχει πληρωθεί ΦΠΑ και θα υπολογιστεί σαν εισόδημα χωρίς να έχει εισπραχθεί , ελπίζω κατανοητό ως εδώ , σχετικά με τα ποσοστά κέρδους ο ξερόλας που εκφέρει γνώμη μάλλον δεν είχε ποτε μαγαζί στη ζωή του και επίτηδες αγνοεί ότι τα καταστήματα οπτικών πουλάνε μόνο αυτό , οπτικά, ούτε βιταμίνες ούτε παντοφλακια ούτε κρέμες και φέτα Καλαβρύτων η βότανα για αδυνάτισμα , γιαλια ηλίθιε των 2 ευρώ είναι αυτά που πουλάνε στις παραλίες και μόνο γιαλια δεν είναι και πιο ηλίθιοι αυτοί που τα αγοράζουν , κανένας οπτικός δε βάζει στο μαγαζί του τέτοια σκ@τά , για τις εισαγωγές από Ιταλία ναι έρχονται γνήσια μοντέλα 2-3 ετών και έχει την δυνατότητα να πάρει κάποιος επώνυμο γιαλι σε τιμή που αντέχει , τα γιαλια δεν είναι αυτοκίνητα που ανανεώνουν κινητήρες , τεχνολογία , αξεσουάρ κλπ, αν φορέσεις ένα γιαλι που σου πάει και σαρεσει , το τελευταίο που σενδιαφερει είναι τι χρονιάς μοντέλο είναι εκτός κιαν είσαι ψώνιο . Για μαϊμούδες , μαύρα κίτρινα κλπ ας κάνει ελέγχους το κράτος και να σκίζει όσους παρανομούν όπως και οπουδήποτε άλλου. Με δεδομένο ότι το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι οι καταναλωτές ας προσέχουν που δίνουν τα λεφτά τους ώστε τα λαμόγια να φύγουν από την αγορά .

Opto-metris (Lidl)

Πολύ καλή η προσπάθεια αλλά δεν πείθεις.....Ο τόνος σου δείχνει τον πανικό σου, δυστυχώς. Και όσο και να σου φαίνεται περίεργο στεναχωριέμαι. και αυτό γιατί συνεχίζεις το ίδιο βιολί. Τι? Να μας κοροϊδεύεις....λυπάμαι! ΟΛΑ μα ΟΛΑ είναι ΚΙΝΑ. ΕΝΑ εργοστάσιο είναι (μπορεί να το ψάξει όποιος θέλει) για όλες τις κατασκευάστριες που δίνει προτεραιότητα ανάλογα με το μέγεθος της παραγγελίας !!! Το πώς εσείς οι ντόπιοι "Οπτικοί-οπτομέτρες και άλλα σχετικά" φτάσατε να τα έχετε 200-500 ευρώ είναι πραγματικά θέμα για την επιστήμη της ψυχιατρικής ! 3 γυαλιά στο δολάριο είναι! Οι κινέζοι δίνουν στους μαύρους αντίγραφα μην σου πώ καλύτερα από αυτά που έχετε εσείς! Επίσης όλοι σας έχετε φτιάξει και μία "εισαγωγική¨με μάρκες του κώλου και φέρνετε σκουπίδια για να τα οικονομήσετε και όχι οι εταιρίες οι πολυεθνικές (είστε και αριστεροί σε ποσοστό 85% τουλάχιστον). Αντε, γίδι, ξυπνήσαμε. Ελπίζω να μην είσαι γόνος μιας απο τις οικογένειες "Οπτικών οίκων" του κώλου που λυμαίνονται τον χώρο και τα λές αυτά! Ψώνια θα βρείς , σίγουρα και θα κονομήσεις ! όμως στην Ευρώπη σε κατάλαβαν τι κάνεις και δυστυχώς για εσένα τα δύσκολα έρχονται....Στηρίξατε επιχειρήσεις στην αισχροκέρδεια...easy come...easy go my friend....ciao caro

Ypalilos se eisagogiki optikon(eponima)

Επειδή δουλεύω σε πολυεθνική με επώνυμα γυαλιά έχω να πω ότι ο Οπτομέτρης κύριος δεν μας τα λέει καλά....¨όλοι οι οπτικοί φεσώνουν τις εταιρίες και κάνουν να τις πληρώσουν 2 χρόνια τουλάχιστον! Και υπάρχει λόγος τις κλείνουν με πρόγραμμα , αφού βαράνε κανόνια για να φέρνουν τα δικά τους ! Και αυτό επειδή σίγουρα πουλάνε όπως λες φίλε, μαύρα και μαϊμούδες (από παράλληλη αγορά - το παραδέχεται και ο ίδιος) ! Έτσι οικονομάν ένα κάρο χρήματα και το πρόστυχο είναι ότι γκρινιάζουν και για τα voucher για 2 μήνες !! Υποκρισία στο μέγιστο! Δεν υπάρχει ένας ελεγκτής να τους σκίσει? Ένας να κάνει μία έρευνα να τους ξεβρακώσει? Απλά να δείτε τι ζωή κάνουν όλοι τους ! Ούτε βασιλιάδες μέσα στην κρίση δεν έχουν τέτοια καλοπέραση !

Οπτομετρης

Με λύπη μου βλέπω ότι (αντί για την ουσία που θέλει το κράτος εκτός από νταβατζής με πάνω από 50-70% στα έσοδα μου να χρηματοδοτώ και την υποχρέωση του για παροχή οπτικών σε δικαιούχους )ο διάλογος γίνεται από κομπλεξικους που πολύ θα ήθελαν να είχαν ένα μαγαζί κιαυτοί , να κονομάνε κατά την ηλίθια άποψη τους αλλά ποτε δε θα αποκτήσουν και συληβδην αποκαλούν ένα κλάδο επαγγελματιών λαμόγια . Για να κλείσω εδώ το θεμα γιατί η ηλιθιότητα είναι ανίκητη έχω να πω τα εξής : Οι εταιρείες που φεσωνονται από τα (λαμόγια) να σταματήσουν να πουλάνε και να πάρουν τον πουλο για άλλες αγορές πιο σοβαρές , Όσοι έχουν τα κεφαλαία ? να κάνουν δικές τους εισαγωγές από τη στιγμή που πληρώνουν φόρους ΦΠΑ κλπ είναι δικαίωμα τους να τα διαθέσουν όπως θέλουν , Οι ανωτέρω ξερόλες να δημοσιοποιήσουν στοιχεία των αποθηκών στην Ιταλία που πουλάνε τα γιαλια 2€ το ένα, όπως και του Ενός ??? εργοστασίου στη Κίνα που δίνει 3 στο δολάριο , να ψωνίσουμε και εμείς τα γίδια ρε αδελφέ όπως και ο κάθε πικραμένος άφραγκος , Αφού τα επώνυμα των 300-400€ στα λαμόγιομαγαζα , έξω έχουν μισή τιμή , βίζα δε χρειάζεται ας πάρει το αερόπλανο οποίος θέλει να πάει να τα πάρει , Επειδή όμως σε μια ελεύθερη αγορά με κυρίαρχο το Ίντερνετ , κόσμος συνεχίζει να μπαίνει στα μαγαζιά και να ψωνίζει , σημαίνει ότι η λάσπη των ανωτέρω κομπλεξικών επιστρέφει στα μούτρα τους , οι σωστοί επαγγελματίες πάντα θα έχουν δουλειά όπως δουλεύουν και όλοι οι οδοντίατροι παρόλο που τρέχουν στη Βουλγαρία και στα σκόπια για μασέλες . Adios mfcers.

Άλλος οπτομετρης

Διάβαζα τα σχόλια σας το δικό σου και του lidl από πάνω και θα ήθελα να διευκρινίσετε μερικά πράγματα για να καταλάβουν και αυτοί που δεν είναι τοσο γνώστες όπως εσείς οι κομπλες , εσυ ρε lidl έχεις δει πολλα μη επώνυμα γιαλια πάνω από 80-100€ όταν τα rayban έχουν από 120-180€ ? τιμή που σε υποχρεώνουν να τα πουλάς , καπνίζεις τίποτα και βλέπεις 200-500€ παραμυθα? Εσυ ρε υπαλληλακο εισαγωγέα επωνύμων δε τα φτιάχνετε στη Κίνα? Έχετε παραγωγή σε άλλο πλανήτη ? Δεν υποχρεώνετε τα μαγαζιά που πουλάτε , σε πλαφόν τιμές ? Ποιοι σας ξωφλανε σε δυο χρονια ? Να υποθέσω ότι μέχρι να σας ξοφλήσουν δε τους δίνετε άλλα ? Η τους δίνετε αρα τα θέλει ο κολος σας ? Πολύ ακαταλαβίστικα τα λέτε . 2€ γιαλια στην Ιταλία , 3 στο δολάριο στη Κίνα , πως δεν ανοίξατε και εσείς κανα μαγαζί ρε αλάνια , με τα λεγόμενα σας δε θέλει πολύ κεφάλαιο , δεν είσαστε τόσο έξυπνοι να κονομησετε και σεις? Γιατί δε κάνετε ενα τουριστικό γραφείο οι δυο ηλίθιοι να περνετε με πούλμαν τους δικαιούχους να τους πηγαίνετε στη Βουλγαρία , στα σκόπια η στην Ιταλία να φτιάχνουν τα γιαλια τους με 8€ , 2€ ο σκελετός 2€ οι δυο φακοί όπως λέτε και 4€ εσείς 100% κέρδος και όλοι ευχαριστημένοι ?Άντε ντε να δείτε τη γλύκα του αφεντικού , πεστε ρε αλήτες που χαρακτηρίζετε τόσο επιπόλαια ένα κλάδο λαμόγια , ποσο τους πουλάτε τα επώνυμα σας (που κατά ομολογία σας φτιάχνετε κιεσεις στη Κίνα αφού όλα εκεί φτιάχνονται όπως λέτε ) αρα με παρόμοια κοστολόγια , και επειδή λόγω κόμπλεξ μπερδεύετε το σώβρακο με τη γραβάτα τι δουλειά έχουν όλα αυτά με το άρθρο και αν εγώ θέλω η δε θέλω να γίνω κιαλλο αιμοδότης ενός ανίκανου κράτους???

Οπτικος γυφτος στην κηφισια

Επειδή οι "οπτομέτρες" γίνατε μπαρούτι.... κατ'αρχήν που σπουδάσατε? Σε βοιδοσχολές στην Ιταλία? (2 μήνες μακαρονάδες και πτυχίο Ζήκου?) Σίγουρα είστε γόνοι 5-10 οικογενειών που είναι στην Ελλάδα κοζα-νοστρα....(Ψάχτε το....όλα τα παιδιά παλιών κομμουνιστών οπτικών (και μη) γίνονται οπτομέτρες σε βοιδοσχολές επι πληρωμή....και φασιον εντιτορς του κώλου μετά....) Απο Το ΤΕι ?και εκεί το ποδηγετούν οι φατρίες και η "μεγάλη" εταιρία.....Λαδάκι φούλ....για να πιάσουν πόστο οι φίρμες μετά σε οπτικερι (όπως σουβλακερί)....πολλά τα λεφτα Αρη...και φυσικά το κλέψιμο του κοσμάκη.... Και να θέλω αγαπητέ να ανοίξω μαγαζί ΔΕν μπορώ! και ΔΕΝ μπορώ γιατί ΔΕν θα με αφήσεις! Και αυτό γιατί όλος ό (κολο) Κόσμος των "οπτομετρών" (τώρα γίνατε ...το "οπτικοί" είναι μπανάλ) είναι μια συμμορίτικη αντάρτική αριστερή ( του κολωνακίου όμως) μαφία....Στοχευμένα αλλά με πούστικο τρόπο θα μου το κλείσετε ...άμεσα ...εκτός αν σας γλύφω όπως οι κακοοίρηδες πωλητές των οπτικώς που τους συμπεριφέρεστε σαν γύφτους....Αντε να χαθείς κλέφτη! ένα θα σου πω: Κοίτα να βρείς σοβαρή δουλειά απο το να περιμένεις θύματα όλη την ημέρα....Σας κατάλαβαν βλάκα....! 20 ευρώ στο ίντερνετ το rayban 180 Εσυ ! Εκεί ! να κάνεις πολιτική..... Αυτοί που πρέπει έχουν μάθει το κλέψιμό σου και θα σε σκίσουν....και εσύ αντιδράς γιατί θα πληρώνεσαι σε 2 μήνες.....Τι κουτοί είστε...κλασσικοί αριστεροι (με δεξιές τσέπες)....

Εισαγωγέας οπτικών

[...] [...] , άμα [...] διάβασε προσεκτικά τα σχόλια και απάντα συγκεκριμένα , οι γελοιότητες για εντυπώσεις μόνο γέλια προκαλούν . Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα , πηγενε και συ να φας μακαρονάδες για να πάρεις πτυχίο άμα είσαι μάγκας αλλά σα γύφτος σε βολεύει να πουλάς χόρτο , ότι γράφει ο οπτομετρης είναι αλήθεια και όσοι ξέρουν το καταλαβαίνουν, εσυ ο έξυπνος καραγκιοζακος άντε πάρε rayban από το Ίντερνετ και γράψε και το λινκ να ψωνίσουνε κιαλλοι έξυπνοι σα κι εσένα , αφού δε μπορείς να άνοιξεις μαγαζί μάλλον γιατί είσαι [...] και όχι γιατί θα σε κλείσουν όπως λες , κάνε ένα σάιτ αγόραζε σαβουρορεημπαν με 20€ και πούλατα 30€ να βγάζεις τη [...] σου και να κλείσεις τους κλέφτες που θα μείνουνε χωρίς θύματα , άντε ρε [...] όνομα και πραμα που κρίνεις ανθρώπους που εχουνε επενδύσει τα λεφτά τους πληρώνουν νοίκια υπαλλήλους και πουλάνε μόνο γιαλια που σε τελευταία ανάλυση κανεις δεν είναι υποχρεωμένος να πάρει με το ζόρι , ξαφνικά γίνατε γνώστες όλα τα [...] και έχετε άποψη και επειδή έχω και μαγαζί , ναι ρε δε θέλω να πληρώνομαι σε δυο μήνες , τα έξοδα μου δε περιμένουνε δυο μήνες , τις εισαγωγές τις προπληρωνω με λεφτά δικά μου χωρίς να ξέρω αν και ποτε θα τα πουλήσω , το ΦΠΑ επίσης (και κάθε μήνα ακολουθούν νοίκι μισθός ΙΚΑ , λογιστής , τηλέφωνο , ΔΕΗ , κλπ κλπ )και περιμένω να μπει κάποιο θύμα που τώρα χάρη σε σενα θα ψωνίσει κιαυτος από το Ίντερνετ με 20€ το σαβουρορεημπαν , για να πληρώνω τα ανωτέρω. Αλήθεια εσυ ρε πονηρογυφτε αγόρασες γιαλια με 20€ να δούμε τι σου στείλανε ??? Κόψε τη [...] πριν πεθάνεις με το καημό του μαγαζιού , μάθε από τους άλλους καραγκιόζηδες που πουλάνε 3στο δολάριο μπας και μπεις στον ίσιο δρόμο και γίνεις συνάδελφος έστω για λίγα δευτερόλεπτα αφού γυφτοι και γελοία φαινόμενα δεν έχουν θέση στη δουλειά αυτή, σκέψου και το να μαζεύεις κουτιά αναψυκτικών η να πουλάς λουκουμάδες στις παραλίες μαζί μ´αυτους που πουλανε γιαλια και καπέλα . Άντε [...] τόσες ιδέες σου είπα , οργανώσου να προλάβεις τη σαιζόν που έρχεται .

Εισαγωγέας οπτικής ενδοπαλαμικης υπερταλαντωσης

Επειδή κάνει κρύο Κε Εισαγωγέα μαϊμούδων φάε μια φασολαδα πηχτή και έλα να μου αερισεις τα μεζεα. ...α και που εισαι: έχω καλύτερη δουλειά από μαγαζακι του κωλου με δύο ράφια και μαϊμούδες γεμάτο. Επίσης ΔΕΝ κοροϊδεύω τον κόσμο για αυτό δεν τσατιζομαι όπως εσύ. ...κουτε!

Ημιμαθης ξερολας

Opto-metris Lidl. Πως γίνεται φίλε μου να χωρέσεις τόσες βλακείες σε τόσο λίγες γραμμές μόνο εσυ το ξέρεις. Θέλει πολύ προσπάθεια να δείχνεις ότι είσαι γνωστής και να τα λες όλα λάθος. Δυστυχώς δείχνεις σε ηλικία πως ψηφίζεις και έχεις κάποιο λόγο στο ποιοι θα κυβερνήσουν τον κόσμο που δεν τρώει το σανό που μεγάλωσες.

Paparia mantoles

Είμαι σίγουρος ότι θα ήθελες πολύ να είναι βλακείες. Και εγώ θα ήθελα , 'όσο και να σου φαίνεται περίεργο θα ήθελα να ήταν βλακείες. και αυτό γιατί θα υπήρχε έστω ένας κλάδος καθαρός...Δεν είναι όμως. Και εδώ είναι το λυπηρό. Έχεις καταλάβει ότι εδώ λέγονται επιγραμματικά τα πράγματα. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν όμως τα ξέρουν όλα. Αισχροκερδεις και συνεχίζεις να κοροϊδεύεις...Και δυστυχώς για εσένα σε σκίζουν. και που είσαι ακόμα.....Και σκούζεις. Αλλά είσαι τόσο μα τόσο αδύναμος λόγω του εγωισμού σου. Ότι άλλο πείς είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές! (χαρυ κλύν) . Ειλικρινά γελάω με το επίπεδο των "οπτομετρών" για τα πανηγύρια.

Μύωψ

Ποια ειναι ρε παιδια αυτα τα 6; Ξερει κανεις;

Λεφτά υπάρχουν

Ο έλληνας έχει λεφτά, αφού μαζί τα έφαγε! Αν δεν είχε θα πίεζε για την εφαρμογή του νέου συστήματος.

Γελοία δαπάνη

οι μισοί τουλάχιστο παίρνουν γυαλία ηλίου,μόνο άποροι και χαμηλοσυνταξιούχοι ανα 10 χρόνια να δικαιούνται.

ταμτακος

Έχεις απόλυτο δίκιο, και τα γυαλιά ηλίου που πουλάνε είναι όλα μαιμούδες και μάρκες του κώλου... (τσαρλι πουτς και τσαρλι κλατς...κίνα και πακιστάν- 3 γυαλιά στο δολάριο! Απο τα Lidl είναι πιο ποιοτικά και τίμια)

George

Ωραία, να μου πληρώνεις τότε εσύ το επίδομα ανικανότητας εργασίας αν δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς γυαλιά, γιατί εγώ πληρώνω πολλές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για ασφάλιση που τα προβλέπει, αναρχοάπλυτε που περιμένεις να πάρεις επίδομα από τα λεφτά των άλλων.

Giorgaki mou esi....

Να τα προσέχεις τα γυαλιά σου. Και φυσικά άμα θες περίεργο και ντιζαινάτο να το πληρώσεις στους κλέφτες οπτικούς (και να γελάνε με εσένα και το ψώνιο σου αφού το έχουν πάρει το πολύ 2 ευρώ...). Η υπηρεσία θα σου χορηγεί αυτό που πρέπει και θα ελέγχει τους κλέφτες που αγοράζουν ηλίου αντί οράσεως...το πάρτι οπτικέ τελείωσε.....φάτε από τα έτοιμα....άντε σκατοκομμούνια με δεξιές τσέπες....

Αλεξης

Το τσιπρας το έκανε αυτο το μέτρο κ είναι προσωρινό μέχρι τις εκλογές, ώστε να μην δει ο κόσμος τι θα ψηφίσει, Μετά θα υπάρξει άλλο σύστημα, Μην αγχώνεστε προσωρινό είναι το μέτρο, προεκλογικό...

Takis

Για να καταλάβω, εγώ θα μπορώ να συνεχίσω να παίρνω γυαλιά ηλίου δηλώνοντάς τα πρεσβειωπίας για τη μάνα μου....,

ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ

Ρε χωρις γυαλια πως θα δουμε τους ευρο πεους να χορευουν κ τον Αλεξη να χτυπαει τα νταουλια εεεεε?????

OptiKos già Ta opisthia

Οπτικός στην Ελλαδα=Λαμογιο. .... ξυπνήστε και μην ΜΑΣΆΤΕ! Θέλουν να συνεχίσουν το κλέψιμο. 5 οικογένειες είναι και πουλάνε με κέρδος 70%....όλοι τους μα όλοι τους κομμουνια του κερατά. ....(με δεξιες όμως τσέπες ) ....ΦΕΣΩΝΟΥΝ τις εταιρείες που τους προμηθευουν και φέρνουν όλο μαϊμούδες από κινα (Ιταλία και καλα),. Άμα κάποιος σοβαρος δημοσιογραφος και όχι ο δικός τους λαδο-κοτσιδακιας κάνει ερευνα , απλή θα γελάσουν και οι πέτρες και όλοι οι Έλληνες θα τους κυνηγήσουν να τους σφάξουν (είμαι ένας άνεργος από εταιρεία που έκλεισε με μαφιόζικη τρόπο η "αριστερή" συντεχνίας τους....ειδικά στους φακούς. ...εκεί να δείτε βρώμα. ....2 είναι στον χώρο και αγοράζουν 1 ευρώ τον φακό μείναι αισχρή ποιότητα και τον πουλάνε 100.... ένας ερευνητής δεν υπάρχει?

οπτικος

ή εισαι παρα πολυ ψαγμενος και θα ηθελα να μας ενημερωσεις για τις πηγες σου και πως γνωριζεις αυτα που γραφεις ή εισαι παρα πολυ βλακας

Εξυπνος-Οπτικός

Είμαι βλάκας όπως και όλοι οι Έλληνες που κορόιδευαν οι "οπτικοί" τόσα χρόνια με τις μαϊμούδες . μαγαζιά του κώλου σαν σουβλακερί με σαβούρα από αποθήκες της Ιταλίας...Μοντέλα γυαλιών 5-10 ετών (2 ευρώ τα παίρνεις - 200 τα πουλάς και μαύρα) με φωτογραφήσεις για διαφήμιση σκυλούδων τραγουδιστών στην καλύτερη ! Αριστεροί και "αντιφασίστες" οπτικοί με μούσια και συμμορίτικη συμπεριφορά...του κολωνακίου όμως (Συριζα). Βλάκες πωλητές οπτικών ειδών που γλύφουν άσχετους γόνους εταιριών δοσιλόγων των γερμανών στην κατοχή...Επίσης "Σύλλογοι" Οπτικών - γιάφκες που έκλειναν όποιον επιχειρηματία ήθελε να φέρει κάτι σωστό και ποιοτικό. Επίπεδο όλου του Κλάδου = Μηδέν και κάτω. Αγράμματοι, πτυχία με λάδωμα σε βοιδοσχολές της Ιταλίας (2-μήνες βόλτες="οπτομέτρης") και φυσικά ποδηγέτηση του ΤΕΙ οπτικών από τις οικογένειες και τις εταιρίες....Φίλε μου Ναι βλάκας ήμουνα. Τώρα τα χαιρια σας τα ξέρουνε στην Ευρώπη και θα σας σκίσουν . Έτσι απλά ! ΚαλήΧρονιά ! (Μην γίνεις αμέσως δεξιός από κομμουνιστής...θα μας καταλάβουνε...κάετο με τακτ)...ηλήθιε !

Συνάδελφος Οπτικός

Συνάδελφε μου λές το όνομά σου να βρεθούμε ? Θέλω να κάνω νέα εταιρία που να πουλάει γυαλιά και φέτα σκληρή βαρελίσια....Δωδώνης. Μπορεί στο μαγαζί με οπτικά να έχω και βουλκανιζατέρ...Επίσης θέλω να βάλω και γκαλερί με πίνακες ζωγραφικής, και , αν γίνεται, ζυθεστιατόριο....

naioptikos

Αγαπητέ φίλε ( OptiKos già Ta opisthia ) σε ευχαριστώ γιατί μου χάρησες ένα πολύ ωραίο πρωινό με αρκετό γέλιο!! θα ήθελα να σε ενημερώσω ώστε να πάψεις να γελοιοποιείς τον εαυτό σου δημοσίως πως στα περισσότερα οπτικά καταστήματα τα γυαλιά έρχονται απο επίσημες αντιπροσωπείες με πιστοποιητικά γνησιότητας. Α! και προς θεού δεν κοστίζουν οσο μια τυρόπιτα ( μακάρι να κόστιζαν τόσο λολ )

Bravo-naioptikos

Πολύ ωραία. Σύμφωνοι. 'Ελα όμως που που γίνονται δύο πράγματα : 1) όλες οι εταιρείες - αντιπρόσωποι που εισάγουν κατασκευάζουν τα γυαλιά στήν κίνα (απλά μπαίνει το made in Italy). Μάλιστα οι Κινέζοι έχουν δώσει και προτεραιότητες στις big 3 εταιρίες.....Οι "οπτικοί -οπτομέτρες - μπουτίκ οπτικών και κρεάτων κτλ στην χώρα μας κάνουν το εξής έξυπνο. Αγοράζουν ένα ή δύο μοντέλα τάχα νέα σεζόν και ένα τονο στόκ απο αποθήκες της βόρειας ιταλίας ή στην χειρότερη απο λαθρέμπορους της βουλγαρίας και των σκοπίων...κόστος ? 2 ευρώ το γυαλί , όσο τα παίρνουν δλδ. Επίσης αφού πάρουν 5-10 γυαλιά κράχτες από εδώ , γεμίζουν τα γυφτομάγαζα μαϊμούδες και μάρκες του κώλου. ( 5-ετίας τουλάχιστον). 2) Έτσι οδηγούν τους κακόμοιρους Έλληνες να αγοράζουν στην κρίση που έχουμε αυτά που είναι σκουπίδια (ποιος θα δώσει για gucci 300 ευρώ, ένα 3% του πληθυσμού? και πολύ λέω....άσε που στο εξωτερικό το δίνουν το ίδιο γυαλί 50% λιγότερο...όσο για τους φακούς? άστα βράστα....) και να κονομάνε του καλού καιρού! Αυτό ακριβώς κατάλαβαν η τρόικα και το κράτος και θα σας σκίσουνε ! Εσείς ουρλιάζεται γιατί στήσατε τις κωλοεπιχειρήσεις σας στην αισχροκέρδεια... Και τώρα μπορείς να συνεχίσεις το γέλιο σου...το οποίο σύντομα θα γίνει κλαυσίγελος...ή κλάμα στην καλύτερη περίπτωση. Να ξέρεις φίλε μου . Η καλύτερη εκδίκηση είναι αυτή που σερβίρεται κρύα....Μπορούμε να το συνεχίσουμε αμα θέλεις αλλά νομίζω δεν σε συμφέρει....θα δείς ...

George

Θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να απευθυνθούν στον ασφαλιστικό τους φορέα και να απαιτήσουν προσωρινό επίδομα ανικανότητας εργασίας που θα ισοδυναμεί με τον μισθό που έπαιρναν, στην περίπτωση που δεν μπορούν να ασκήσουν την εργασία τους λόγω έλλειψης γυαλιών, μέχρι να αποκατασταθεί με κάποιο προβλεπόμενο τρόπο η όρασή τους. Πρέπει αυτό το μπ........ο που ονομάζεται κράτος να μάθει να πληρώνει τις αρνητικές συνέπειες των πράξεών του επιτέλους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rouvvv_arthroos1

Μέσα σε τέσσερις ημέρες το αστυνομικό δελτίο είχε τέσσερα χτυπήματα του Ρουβίκωνα, μια εισβολή μέχρι τον 7ο όροφο του Εφετείου και μια διακοπή της προσπάθειας πιστοποίησης του προγράμματος σπουδών του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ

agios-andreas-nosokomeio

Ο Ιρακινός είχε χτυπήσει τον 63χρονο Ιταλό στο κεφάλι, για να του αρπάξει το τσαντάκι και το κινητό - Το θύμα νοσηλεύτηκε επί τρεις μήνες στην Εντατική του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», όπου άφησε την τελευταία του πνοή