Ένοπλη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία με λεία έξι βαλίτσες χρυσαφικά!

Ένοπλη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία με λεία έξι βαλίτσες χρυσαφικά!

Το 50χρονο θύμα δειγμάτιζε κοσμήματα μεγάλης αξίας σε κοσμηματοπωλεία διαφόρων πόλεων - Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι των γονιών του και του πήραν όλο το εμπόρευμα

ilia-ekso
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 4.15 τα ξημερώματα της Κυριακής στο χωριό Μουριά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις δράστες αφού χτύπησαν το θύμα τους, άρπαξαν έξι βαλίτσες γεμάτες με χρυσά κοσμήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ του ilialive.gr το θύμα - ένας 50χρονος - είχε έρθει απο την Αθήνα για να επισκεφθεί στους γονείς του και είχε μαζί του προϊόντα που προωθεί μέσω της δουλειάς του, δηλαδή χρυσά κοσμήματα, καθώς φαίνεται θα επισκεπτόταν πελάτες στην περιοχή.

Οι δράστες, εκτιμάται από τις Αρχές πως είτε παρακολουθούσαν το θύμα τους, είτε γνώριζαν την ύπαρξη των κοσμημάτων μεγάλης αξίας. Το θύμα δειγμάτιζε τα κοσμήματα σε πολλά κοσμηματοπωλεία στην Δυτική Ελλάδα, την Πάτρα, την Καλαμάτα και φυσικά την Ηλεία.

Στις 4.15 οι τρεις απο τους τέσσερις ληστές φορώντας κουκούλες και έχοντας καλυμένα όλα τα σημεία του σώματός τους, είσεβαλαν κρατώντας πιστόλια και ένα μαχαίρι, στο σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές χτύπησαν το θύμα τους, ενώ δεν φαίνεται να πείραξαν τους ηλικιωμένους γονείς του.

Κλείσιμο
Άρπαξαν τις έξι βαλίτσες με τα κοσμήματα και έφυγαν με τη βοήθεια συνεργού τους που τους περίμενε έξω από το σπίτι με αυτοκίνητο, το οποίο ήταν κλεμμένο. Κατόπιν εγκατέλειψαν το όχημα στην περιοχή του Σιμόπουλου, όπου και του έβαλαν φωτά για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών μιλούν για πολύ επαγγελματικό χτύπημα από έμπειρους δράστες που ταξίδεψαν από την Αθήνα έχοντας βάλει στο στόχαστρο τον πλασιέ κοσμημάτων.


listeia_mouria-2
listeia_mouria-3


Πατέρας θύματος: Όλα έγιναν αστραπιαία

Ο πατέρας του θύματος Πάνος Κολοκύθας, περιέγραψε στο ilialive.gr τα όλα συνέβησαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι του. «Ήταν τέσσερις το ξημέρωμα όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι τέσσερα άτομα με πιστόλια και μαχαίρια. Τη γυναίκα μου τη φίμωσαν και εμένα με “γκρέμισαν” κάτω. Στο σπίτι ήταν ο γιος μου και ο κουμπάρος. Κοντράραμε την πόρτα από μέσα και αυτοί ζορίσανε και την πέταξαν κάτω. Έκλεψαν όλα τα χρυσαφικά που είχε σε βαλίτσες μέσα στο αυτοκίνητο. Ότι έγινε, έγινε πολύ γρήγορα. Ήταν σα να ήταν συστημένοι… Φορούσαν κουκούλες, μόνο τα μάτια φαίνονταν» είπε στην τοπική εφημερίδα.

Πηγή: ilialive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης