Ιατρικός Σύλλογος: Να μην απολυθεί κανένας γιατρός των μονάδων του πρώην ΙΚΑ

Ιατρικός Σύλλογος: Να μην απολυθεί κανένας γιατρός των μονάδων του πρώην ΙΚΑ

Το υπουργείο Υγείας να αποτρέψει το ναυάγιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητούν οι γιατροί

doctors
«Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται»: αυτό διαμηνύει στο υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) με αφορμή τις συνεχείς -αρνητικές- εξελίξεις στο θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να αποτρέψει το ναυάγιο του νέου συστήματος ΠΦΥ και να αποκαταστήσει τα δίκαιο αίτημα των ιατρών των Μονάδων του πρώην ΙΚΑ, σχετικά με το εργασιακό καθεστώς τους. Συγκεκριμένα, ζητεί να μην απολυθεί κανένας γιατρός – υπενθυμίζεται πως μέχρι το τέλος του έτους, ή το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, περίπου 800 γιατροί των μονάδων του πρώην ΙΚΑ που βρίσκονται στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις, θα δουν την πόρτα της εξόδου.

«Σε αντίθετη περίπτωση», όπως εκτιμά «θα οδηγηθεί στην έξοδο το αξιόμαχο προσωπικό των Μονάδων της ΠΦΥ, δίνοντας τη χαριστική βολή στο νέο σύστημα πριν ακόμα να ξεκινήσει η λειτουργία του».

«Ζητούμε ένα αξιόπιστο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες και θα αξιοποιεί το υψηλά εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας με αξιοπρεπείς και δίκαιους όρους εργασίας» καταλήγει ο ΙΣΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης