Ο πανεπιστημιακός Βασίλης Πλαγιανάκος στο τιμόνι του ΕΟΠΥΥ

Ο πανεπιστημιακός Βασίλης Πλαγιανάκος στο τιμόνι του ΕΟΠΥΥ

Αναλαμβάνει τα ηνία του Οργανισμού μετά την παραίτηση του Σωτήρη Μπερσίμη - Είναι  υπεύθυνος του τμήματος Πληροφορικής με Ειδίκευση στη Βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης

2479201
Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου αναλαμβάνει και πάλι το τιμόνι του ΕΟΠΥΥ. Περίπου δυο μήνες μετά την παραίτηση του κ. Σωτήρη Μπερσίμη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από τον Οργανισμό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι ο κ. Βασίλης Πλαγιανάκος, αναπληρωτής καθηγητής, υπεύθυνος του τμήματος Πληροφορικής με Ειδίκευση στη Βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, αλλά και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο κ. Πλαγιανάκος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 13 υποψηφίους που είχαν υποβάλλει αιτήσεις για τη θέση του προέδρου του Οργανισμού. Ο διορισμός του κ. Πλαγιανάκου θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

vp


Ο Βασίλης Πλαγιανάκος έλαβε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών πτυχίο Μαθηματικού το 1996 και Διδακτορικό Δίπλωμα το 2003. Το πεδίο έρευνας του είναι στους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, στη μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, στους παράλληλους κατανεμημένους υπολογισμούς, καθώς και σε εφαρμογές στην βιοϊατρική, βιοπληροφορική, ομαδοποίηση, και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Μετά το πέρας των σπουδών του ήταν ιδρυτικό μέλος και βασικός μεταδιδακτορικός ερευνητής (μέχρι το 2005) στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από δημόσιους και ιδιωτικούς Οργανισμούς. Από το 1998 μέχρι το 2005 εργαζόταν και στον ιδιωτικό τομέα σαν μηχανικός συστημάτων και δικτύων και έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντηρήσει πληθώρα μεγάλων έργων που αφορούσαν κυρίως ασφαλή δίκτυα πολλαπλών πρωτοκόλλων, υψηλής απόδοσης και εγγυημένης ποιότητας υπηρεσιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης