Κύπρος: Έντονες αντιδράσεις για τα μπουφάν του ΕΛΑΜ «μόνο για ελληνόπουλα»

Κύπρος: Έντονες αντιδράσεις για τα μπουφάν του ΕΛΑΜ «μόνο για ελληνόπουλα»

Η επίσκεψη μελών του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) σε σχολείο στην Πάφο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις – Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει λόγο για παραπλάνηση και μοίρασε πάνω από τα μισά μπουφάν σε παιδιά οικογενειών μεταναστών 

kypros_elam
Έντονες αντιδράσεις, εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου στη Πάφο της Κύπρου, προκάλεσε η επίσκεψη μελών του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) στο σχολείο.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ ανέφερε ότι αντιπροσωπεία του, μοίρασε μπουφάν «για τα ελληνόπουλα άπορων οικογενειών». Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κάνει λόγο για παραπλάνησή του, από το ΕΛΑΜ. «Καμία απολύτως συνεργασία ή συνεννόηση δεν είχαμε με μέλος οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, όπως ψευδώς έχει καταγραφεί στην σχετική ανακοίνωση που είδε το φώς της δημοσιότητας, για παροχή εισφοράς προς τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας»».

Στη πραγματικότητα, μέλος του ΕΛΑΜ ενημέρωσε τη Διεύθυνση του σχολείου ότι ήθελε να μοιράσει μπουφάν σε άπορα παιδιά, χωρίς να διευκρινίσει ότι ήταν από το ΕΛΑΜ και οι «δικαιούχοι» θα ήταν μόνο «ελληνόπουλα». Σημειώνεται πως ο Σύνδεσμος Γονέων υπογράμμισε ότι δεν θα δεχόταν δωρεές από κανένα κόμμα.

Κατά την άφιξή τους στο σχολείο τα μέλη του ΕΛΑΜ άφησαν τα 12 μπουφάν μαζί με τα άλλα αντικείμενα που προορίζονταν για άπορα παιδιά, αναφέροντας αργότερα ότι τα έδωσαν σε «ελληνόπουλα άπορων οικογενειών». Περισσότερα από τα μισά μπουφάν πήγαν από τον Σύνδεσμο Γονέων σε παιδιά οικογενειών μεταναστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης