ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Σάμου: Ξέμεινε από παιδιάτρους -και όχι μόνο

ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Σάμου: Ξέμεινε από παιδιάτρους -και όχι μόνο

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι υπάρχει μόνο μία παιδίατρος και αυτή με μετακίνηση - Τονίζει ότι λόγω των ελλείψεων δεν πραγματοποιούνται φυσιολογικοί τοκετοί και εμβολιασμοί - «Αποδεκατισμένες» οι κλινικές

samos
Τη δυσλειτουργία του γενικού νοσοκομείου Σάμου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας παράλληλα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την Παιδιατρική κλινική.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει μόνο μία παιδίατρος στο νοσοκομείο, και αυτή δε με μετακίνηση. «Εξαιτίας της έλλειψης Παιδιάτρου το Νοσοκομείο αδυνατεί να πραγματοποιήσει φυσιολογικούς τοκετούς. Ενώ δεν γίνονται οι εμβολιασμοί στα παιδιά» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδείξουν την επικινδυνότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω ελλείψεων προσωπικού. Τα κενά του νοσοκομείου αποκτούν ιδιαίτερο...βάρος, δεδομένης και της συγκυρίας: αφενός τους χειμερινούς μήνες οι περίπου 40.000 κάτοικοι λόγω των καιρικών φαινομένων συχνά αποκλείονται και δεν μπορούν να λάβουν υπηρεσίες υγείας εκτός νησιού, αφετέρου το νοσοκομείο εξυπηρετεί και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στα hot spot.

«Ούτε τα νοσοκομεία που είναι στην αιχμή των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν ενισχύει η κυβέρνηση» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Μεγάλη είναι η έλλειψη σε γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλες τις κλινικές. Η Παθολογική, η Παιδιατρική, η Χειρουργική κλινική όπως και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το Αναισθησιολογικό, το απόγευμα, το βράδυ και το Σαββατοκύριακο καλύπτονται σε κάθε βάρδια με μία νοσηλεύτρια.

Υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο. Αδυνατούν να καλύψουν τον χειρουργικό τομέα σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά.

Κλείσιμο
Υπάρχουν δύο Γιατροί στο ακτινοδιαγνωστικό τομέα. «Πώς μπορούν νυχθημερόν να κάνουν διάγνωση σε ακτινογραφίες, μαστογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπερήχους;» θέτει το ρητορικό ερώτημα η ΠΟΕΔΗΝ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης