Τσίμας για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ: Επίθεση στη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία

Τσίμας για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ: Επίθεση στη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία

Ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ότι ήταν κάτι που βίωσε δεύτερη φορά, 23 χρόνια μετά τη ρουκέτα στο Mega - Υπογράμμισε ότι  οι τρομοκράτες μισούν τα ΜΜΕ όπως και τη δημοκρατία - Τι είπε για την στοχοποίηση τουν τηλεοπτικού σταθμού

tsimas01
Για την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μίλησε στο protothema.gr ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας τονίζοντας πως η σημερινή επίθεση είναι εναντίον της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας.

«Αυτό το χτύπημα δεν αφορά το ΣΚΑΪ ή τους δημοσιογραφους τους ΣΚΑΪ από το πρωί το νιώθω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι το αισθάνονται ως ένα χτύπημα εναντίον τους. Προσωπικά είναι η δεύτερη φορά που το ζω αυτό, πριν 23 χρόνια ήμουν στο γραφειο μου στο Mega, όταν η ρουκέτα της 17Ν είχε χτυπήσει το Mega και τότε χωρίς προειδοποίηση, αλλά ευτυχώς και χωρίς θύματα», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

«Αν σκεφτούμε ποιος είναι ο αντίπαλος της τρομοκρατίας... η Δημοκρατία. Αρα είναι πολύ λογικό τα μέσα ενημέρωσης, ένα μέσο ενημέρωσης να είναι αντίπαλος των τρομοκρατών, να το μισούν οι τρομοκράτες για τον ίδιο λόγο που μισούν τη δημοκρατία και αν θελουμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία απέναντι σε οποιους κινδύνους αντιμετωπίζει νομίζω θα πρέπει να ξανασκεφτούμε δυο φορές πριν ξεκινήσουμε να αναπαράγουμε επιθέσεις απέναντι σε Μέσα Ενημερωσης για μικροπολιτικούς λόγους για τις καθημερινές ανάγκες της πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Παύλος Τσίμας.
Τσίμας για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ: Επίθεση στη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία

Ερωτηθείς αν έχουν μερίδιο ευθύνης ορισμένοι που στοχοποίησαν τον σταθμό τα τελευταία χρόνια ο κ. Τσίμας σημείωσε πως «τα τελευταία οχτώ χρόνια έχει κυλήσει πολύ δηλητήριο στις φλέβες μας. Ο πολιτικός λόγος, η πολιτική αντιπαράθεση έχει δηλητηριαστεί από υπερβολικές δόσεις οξύτητας και πόλωσης. Οι αντίπαλοι δεν είναι πια αντίπαλοι, ο ένας είναι στα μάτια του άλλου δαίμονας. Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται με όρους "η ζωή σου ο θάνατος μου", η επικράτηση μου προϋποθέτει την εξόντωσή μου. Αυτό δεν είναι δημοκρατία από αυτό πρέπει να βγούμε. Αυτή είναι η ευθύνη, να σταματήσουμε να αναπαράγουμε και να ανατροφοδοτούμε αυτον τον φαύλο κύκλο της πόλωσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης