Μανώλης Πετσίτης: Από την Καισαριανή στη σούπερ βίλα με πισίνα της Βαρυμπόμπης

Μανώλης Πετσίτης: Από την Καισαριανή στη σούπερ βίλα με πισίνα της Βαρυμπόμπης

Πώς από σερβιτόρος σε ξενυχτάδικο της Συγγρού έγινε μέτοχος σε νυχτερινά μαγαζιά, κυκλοφορούσε φορτωμένος με 500άρικα και είχε μόνιμη σουίτα στον Ρέμο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
petsitis_ath
Το στόμα των δύο νεαρών επισκεπτών που πέρασαν την είσοδο της επιβλητικής κατοικίας με την πισίνα στη Βαρυμπόμπη κρέμασε από έκπληξη και παραλίγο να πέσει κάτω μόλις αντίκρισαν μια τεράστια φωτογραφία διαστάσεων ενάμιση επί ενάμιση μέτρο περίπου. Δέσποζε αναρτημένη σε έναν τοίχο και απεικόνιζε δύο πασίγνωστα πρόσωπα, αυτά του Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ένα ακόμη, αυτό του μέχρι πρότινος άγνωστου στο πανελλήνιο Μανώλη Πετσίτη. Ηταν τραβηγμένη τον Αύγουστο του 2014, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακόμη αναρριχηθεί στην εξουσία, πάνω στο καραβάκι του Αγίου Ορους που μετέφερε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συνοδεία του.


petsitis10


Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εμφατικό σημείο αναφοράς στη βίλα του Πετσίτη, του ανθρώπου που εκείνη την περίοδο ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές στην Κουμουνδούρου. Είχε φροντίσει για αυτή την ενασχόλησή του ο κολλητός φίλος και συμμαθητής του Νίκος Παππάς, με τον οποίο ο Πετσίτης διατηρεί πολύ στενή σχέση από τα χρόνια που μεγάλωναν μαζί στην Καισαριανή.Η μόνη τους διαφορά είναι ότι ο πρώτος σπούδασε στο εξωτερικό ενώ ο δεύτερος όχι, μια που όπως λέγεται δεν ήταν ποτέ λάτρης της μόρφωσης. Αυτό βέβαια δεν στάθηκε εμπόδιο στη θεαματικά ανοδική του πορεία τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία σηματοδότησε και τη σχεδόν εξωπραγματική επαγγελματική εκτίναξη του πρώην σερβιτόρου με το ετήσιο εισόδημα των 4.911 ευρώ μέχρι το 2013, ο οποίος βρέθηκε να εισπράττει αμοιβές που ξεκίνησαν από μερικές δεκάδες χιλιάρικα και ξεπέρασαν τις 200.000 ευρώ.

Με προσωπικό οδηγό -υπάλληλο του Ελληνικού Δημοσίου-, ένα τσούρμο σωματοφύλακες, ένα θηριώδες SUV, ηχηρές διασυνδέσεις με δυνατά ονόματα και χαρτονομίσματα των 500 ευρώ στις τσέπες του, ο Πετσίτης από γκαρσόνι έγινε μεγαλοστέλεχος εταιρειών και μέτοχος σε γνωστά μαγαζιά. Η ανέλιξή του θα μπορούσε να γίνει άνετα εκδοτικό μπεστ σέλερ με συμβουλές για ραγδαία επιτυχία υπό τον τίτλο «Από σερβιτόρος στέλεχος σε πολυεθνικές: Ο Μανόλο του Παππά, οι business και η κρυφή γοητεία της εξουσίας». Εδώ και εννιά ημέρες, όμως, ο Μανώλης Πετσίτης έκλεισε το κινητό του και εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από τα αγαπημένα του στέκια μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τον βίο και την πολιτεία του. Εναν βίο που ξεκίνησε στην Καισαριανή πριν από μερικές δεκαετίες, τότε που τα χρόνια ήταν πολύ πιο αθώα από τα σημερινά, όταν ο αποκαλούμενος και «Μανόλο» μεγάλωνε μαζί με τον σημερινό υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.


Κλείσιμο
villa2
villa1
Η χλιδάτη βίλα με την πισίνα στη Βαρυμπόμπη όπου τα τελευταία δύο χρόνια διαμένει ο Πετσίτης. Ο σερβιτόρος από την Καισαριανή έπιασε την καλή,ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενοίκιο της βίλας πληρώνεται από εταιρεία επιχειρηματία

Το κόκκινο παραμύθι

Μια φορά και έναν καιρό... Κάπως έτσι δεν ξεκινάνε τα παραμύθια; Αλλά μήπως και η ζωή δεν μοιάζει με φανταστική διήγηση; Ναι μεν σε αυτή δεν συναντάμε δράκους, ιππότες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, όμως δεν παύει να μας εκπλήσσει διαρκώς, σαν τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ειδικά για μερικούς-μερικούς που η ζωή τους τα ’φερε έτσι ώστε μέσα σε ένα βράδυ να μεταμορφωθούν από ασχημόπαπα σε πρίγκιπες και από εκεί που κυνηγούσαν το μεροκάματο να κολυμπούν μέσα στο χρήμα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Μανώλη Πετσίτη, γνωστού και ως «ο Μανωλάκης του Παππά» ή «ο Τσουκάτος του Τσίπρα». Ή, τέλος πάντων, ο «Μανόλο», όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούσαν στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ και όπως ο ίδιος ήθελε να τον φωνάζουν. Προσωνύμιο που διάλεξε από τον αγαπημένο του κινηματογραφικό ήρωα Μάνι Ριβέρα στην ταινία «Ο Σημαδεμένος», τον οποίο ερμήνευε ο Στίβεν Μπάουερ. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται να λειτουργούσε ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου», σύμφωνα με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Φέρεται να ήταν αυτός που έλυνε και έδενε μέσα στην κυβέρνηση απολαμβάνοντας το προνόμιο να συνδιαλέγεται με μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες, με όλους τους υπουργούς, ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον οποίο μάλιστα ακολουθούσε σε κάθε του βήμα, αρχής γενομένης από εκείνο το ταξίδι του στο Αγιον Ορος.

Πάνω απ’ όλα, όμως, ήταν ο άνθρωπος του Νίκου Παππά, εκείνος που αναλάμβανε τις «επικίνδυνες αποστολές», ο μεταφορέας του μηνύματος προς τους κατάλληλους αποδέκτες, όσους δηλαδή ήθελαν να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για διάφορους λόγους. Επιχειρώντας μια αναδρομή στο παρελθόν του Μανώλη Πετσίτη με οδηγό το παρόν και τις αποκαλύψεις που έφεραν το όνομά του από το παρασκήνιο στο προσκήνιο, η ιστορία του μοιάζει με συναρπαστικό success story που όμοιό του στην Ελλάδα μάλλον δεν υπάρχει.

petsitis11
Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο κολλητοί φίλοι, Μανώλης Πετσίτης και Ακης Κικιδάκης (εδώ με την Αντζελα Δημητρίου), ανακοίνωσαν ότι μπαίνουν στην ιστορική ομάδα μπάσκετ Νήαρ Ηστ με σκοπό να την ανεβάσουν στην Α1



Από τις αλάνες στα σαλόνια

Ο Μανώλης Πετσίτης προέρχεται από μια φτωχική πλην τίμια οικογένεια. Ο πατέρας του, Παντελής Πετσίτης, ήταν έφορος και ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από τον Φωστήρα Καισαριανής. Μετέδωσε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου στον γιο του Μανώλη, χωρίς όμως εκείνος να καταφέρει να ξεχωρίσει λόγω των περιττών κιλών του που τον άφηναν χωρίς ανάσες στα άλλοτε «ξερά» γήπεδα της ΕΠΣΑ.

Στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, τα καλοκαίρια, ο Μανώλης Πετσίτης και ο Νίκος Παππάς -συμμαθητές και φίλοι από το Δημοτικό- δούλευαν για τα εξτραδάκια τους σερβιτόροι στο καφενο-ταβερνείο «Μπόμπαινα», προτού γίνει μία από τις πιο φημισμένες ψαροταβέρνες της Αθήνας. Εκαναν κολλητή παρέα στις αλάνες και τα στέκια της Καισαριανής, όμως μετά την αποφοίτησή τους από το Λύκειο η παρέα του σχολείου διαλύθηκε και ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Ο Νίκος Παππάς έφυγε για να σπουδάσει Οικονομικά στο Εδιμβούργο και ο Μανώλης Πετσίτης, που δεν ήταν και τόσο ξεφτέρι, μην έχοντας άλλη επιλογή, άρχισε να κυνηγάει το μεροκάματο στις γειτονιές της Καισαριανής.


petsitis12
Ο Πετσίτης είχε μόνιμη σουίτα στον Ρέμο Παρασκευή και Σάββατο, καλώντας για να διασκεδάσουν μαζί του επιχειρηματίες, καναλάρχες και παιδικούς του φίλους από την Καισαριανή


Κάποια στιγμή, ψάχνοντας επαγγελματικές προοπτικές και αφού είχε συγκεντρώσει μερικά λεφτά, άνοιξε επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως το «Campeon Sports Cafe», στο οποίο μάλιστα τοποθέτησε και πέντε τηλεοράσεις που πρόβαλλαν ποδοσφαιρικά ματς με την ελπίδα να πιάσει πελάτες κυρίως τους ποδοσφαιρόφιλους της περιοχής. Ωστόσο το μαγαζί δεν στέριωσε κι έτσι μετά από λίγο καιρό αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο και λόγω κακοδιαχείρισης που θα του στοίχιζε 30 ημέρες φυλακή εξαιτίας υγειονομικών παραβάσεων που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Στο μεταξύ είχε στην πλάτη του μία ακόμα ποινή 30 ημερών φυλάκισης λόγω ανασφάλιστων οχημάτων της ιδιοκτησίας του. Αναγκαστικά, λοιπόν, βγήκε ξανά στην ανεργία, αναζητώντας τρόπους για να επιβιώσει.

Το 2013 φόρεσε ξανά τη στολή του σερβιτόρου στην πιτσαρία «Ciao Italia», στον αριθμό 133 της λεωφόρου Συγγρού, με τις ετήσιες απολαβές του να μην υπερβαίνουν τις 4.911 ευρώ, ενώ δύο χρόνια αργότερα, ως συνεργάτης εταιρείας υπηρεσιών διαμεσολάβησης, καταφέρνει και υπερτριπλασιάζει τα έσοδά του, βγάζοντας 17.000 ευρώ.


petsitis13
Ο Μανώλης Πετσίτης με τον Ακη Κικιδάκη (αριστερά) μαζί με φίλους και την Αντζελα Δημητρίου διασκεδάζουν. Πάντα δίπλα και οι θηριώδεις σωματοφύλακές του


Η χρονιά του, όμως, είναι το 2016. Μετά από τόσο καιρό που περίμενε να πιάσει επιτέλους την καλή, ο Μανώλης Πετσίτης από κει που αγωνιζόταν για το μεροκάματο, γίνεται ο άνθρωπος που όλοι θέλουν να γνωρίσουν. Είναι ο δεύτερος χρόνος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, ω του θαύματος, βρίσκεται να δηλώνει συνολικό εισόδημα 204.000 ευρώ.

Αλλά και πάλι το ακριβό lifestyle του δεν δικαιολογείται με τίποτα: κυκλοφορεί με Range Rover των 130.000 ευρώ, φορά συλλεκτικά ρολόγια Frank Muller, διαθέτει σωματοφύλακες και προκαλεί «ζημιές» στις μεγάλες πίστες, όπου του παραχωρείται πάντα το καλύτερο τραπέζι ακόμη κι όταν εμφανίζεται χωρίς να έχει κάνει κράτηση.

Το Αγιον Ορος και η αναβάθμιση

Τι έχει μεσολαβήσει; Απλώς η επαφή του με τον συμμαθητή του Νίκο Παππά, ο οποίος μετά από τη Γλασκόβη και το Εδιμβούργο έχει έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει τη διεύθυνση του πολιτικού γραφείου τού στενού του φίλου Αλέξη Τσίπρα. Ο Μανώλης Πετσίτης για χάρη των παλιών καιρών του ζήτησε να τον βολέψει σε κάποια θέση στο κόμμα και ο παλιός του φίλος δεν του το αρνήθηκε. Ανοιξε την πόρτα των κεντρικών γραφείων στην Κουμουνδούρου ώστε να εργαστεί ως υπάλληλος «γενικών καθηκόντων».

Ο Πετσίτης άρπαξε την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά και σιγά-σιγά άρχισε να δικτυώνεται πιάνοντας επαφές και φιλίες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο των κομματικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δεν δυσκολεύτηκε να καταφέρει καθώς, όπως λένε όσοι τον έχουν συναναστραφεί, «στην παρέα είναι ευχάριστος και πλακατζής».


petsitis14
Αν και άρρωστος Ολυμπιακός, ο Μανώλης με τη φανέλα του Μπερμπάτοφ. Πολύ πιθανό να είναι η ίδια που χάρισαν στον Τσίπρα οι φίλοι του ΠΑΟΚ στα εγκαίνια της ΔΕΘ πριν από δύο χρόνια


Τον Αύγουστο του 2014 αποτελεί μέλος της συνοδείας του Αλέξη Τσίπρα όταν επισκέφτηκε το Αγιον Ορος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε δηλαδή που κάλπαζε προς την εξουσία. Εκεί τραβήχτηκε κατά την άφιξή τους με το καραβάκι η περίφημη φωτογραφία που κοσμεί τον τοίχο της κατοικίας του, στην οποία ποζάρουν ένας μέλλων υπουργός, ένας μέλλων πρωθυπουργός και μαζί τους απαθανατίζεται ένας, τότε, 38χρονος πρώην σερβιτόρος που μόλις αρχίζει να απολαμβάνει εκ του σύνεγγυς τη γοητεία και τα θέλγητρα της πολιτικής σκηνής.

Το βράδυ της 20ής Ιανουαρίου 2015 ο θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στέλνει τον Μανώλη Πετσίτη στον έβδομο ουρανό μέσα στο αρχηγείο της Κουμουνδούρου. Οταν ο Αλέξης Τσίπρας εξέρχεται από το γραφείο του, ο «Μανόλο» τον χειροκροτεί και ο θριαμβευτής πρόεδρος του πιάνει το χέρι και το σηκώνει χαμογελώντας. Ηταν η στιγμή της επιβεβαίωσης. Αλλωστε, πέραν των άλλων προσόντων του, είχε διακριθεί και στις προφητείες: είχε προβλέψει προεκλογικά με ακρίβεια το ποσοστό που θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες. Εκτοτε ο ευδιάθετος «γενικών καθηκόντων» αναγορεύτηκε σε «άχαστος Μανόλο». Μία εβδομάδα αργότερα, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, συνόδεψε εν μέσω άλλων τον πρωθυπουργό στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η πυροδότηση της εκτόξευσης του «άχαστου» είχε αρχίσει. Λίγους μήνες μετά η ωφέλιμη «πτήση» για τον κολλητό του υπουργού πλέον Νίκου Παππά είναι αδιαμφισβήτητη.

Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αφήσει για πάντα πίσω του τον ρόλο του «παιδιού για όλες τις δουλειές» όταν αναλαμβάνει οδηγός του Παππά, τον οποίο μεταφέρει στα ραντεβού του και τον περιμένει κρατώντας την τσάντα του, σύμφωνα και όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με τον τίτλο του υπουργικού σοφέρ πλέον, επιχειρεί θριαμβευτική επανεμφάνιση στα στέκια του στην Καισαριανή, και ο Παππάς που όσοι τον ξέρουν καλά λένε ότι πολύ δύσκολα εμπιστεύεται άνθρωπο, φαίνεται να βλέπει στον «Μανόλο» το ιδανικό πρόσωπο για να φέρει εις πέρας μη εκτεθειμένες σε δημόσια θέα αποστολές. Εξάλλου τον είχε ευεργετήσει τον «Μανόλο» και περίμενε από αυτόν κάποια εξυπηρετική ανταπόδοση σε ό,τι ενδεχομένως του ζητούσε. Χώρια που είχε αντιληφθεί ότι ο συμμαθητής του διέθετε ικανότητα ελιγμών και ήταν ταλέντο στις συνδιαλλαγές με σημαντικά πρόσωπα, όντας εχέμυθος. Τον απαλλάσσει από τα καθήκοντα του οδηγού και τον αναβαθμίζει δίνοντάς του έναν ρόλο που τον καθιστά άμεσο δίαυλο για όσους επιθυμούν να στήσουν προγεφυρώματα επικοινωνίας με τον τότε υπουργό Επικρατείας. Το ίδιο διάστημα έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη σημαντικών στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και τον αντιμετωπίζουν ως το alter ego του Νίκου Παππά. Αναπόφευκτα στις επικοινωνίες που έχει μαζί τους δεν χρειάζεται πια ούτε η σύσταση, ούτε η διαμεσολάβηση του υπουργού. Με τέτοια προνόμια δείχνει, κατά κάποιον τρόπο, να αυτονομείται, απολαμβάνοντας παράλληλα τον τίτλο «ο Μανωλάκης του Παππά».


petsitis15


Η βίλα στη Βαρυμπόμπη και η glam ζωή

Από ένα σημείο και μετά όλες οι πόρτες στα κομβικά υπουργεία είναι ανοιχτές, με αποτέλεσμα ο «Μανόλο» να εμφανίζεται πλέον με άλλον αέρα στο λόμπι της «Μεγάλης Βρεταννίας». Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει με σημαντικούς επιχειρηματίες του τόπου, κατασκευαστές αλλά και καναλάρχες είναι ευγενικός, γαλαντόμος και αποφασιστικός. Τους προσκαλεί στη βίλα του στη Βαρυμπόμπη ή τους συνοδεύει στα θέατρα και διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, δείχνοντας πάντα πρόθυμος να ακούσει με προσοχή τα προβλήματά τους και αν χρειάζεται να τους βοηθήσει ώστε αυτά να λυθούν. Ο «Μανόλο» δεν μένει πια στην Καισαριανή, αλλά μοιράζει την καθημερινότητά του μεταξύ Βαρυμπόμπης και Κολωνακίου, όπου μπαίνει μέτοχος σε ένα από τα πιο φημισμένα μπαρ της πόλης. Παράλληλα νοικιάζει και διαμέρισμα σε πολυκατοικία που διαθέτει πισίνα, επί της οδού Δώρας Δίστρια στο Κολωνάκι, το οποίο και δηλώνει ως διεύθυνση κατοικίας του στο μετοχολόγιο της εταιρείας Εστιατόρια Τσακάλωφ ΙΚΕ στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 10%. Οσον αφορά τη βίλα της Βαρυμπόμπης, λέγεται ότι του έχει παραχωρηθεί από μεγαλοεπιχειρηματία, στον οποίο μάλιστα φροντίζει κάθε 1η του μήνα να καταβάλλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως ενοίκιο.

Καθώς απολαμβάνει πλέον τα προνόμια της νέας του ζωής, προσκαλεί στη βίλα και τα νυχτερινά κέντρα που συχνάζει τους παιδικούς του φίλους από την Καισαριανή προκειμένου να τους δείξει πόσο καλά τα κατάφερε «ο χοντρός Μανωλάκης» που βρέθηκε από το τερέν της Νήαρ Ηστ να παίζει μπάλα στα μεγάλα σαλόνια. Εκείνοι, συνεπαρμένοι από τη μεγάλη ζωή που ζει ο φίλος τους, δεν σταματούν να ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη, ειδικά με φόντο την πισίνα. Στο μεταξύ η μεγάλη και άστατη ζωή τον απομακρύνει σταδιακά από την οικογένειά του.

Ο Μανώλης Πετσίτης έχει στο ενεργητικό του δύο γάμους, μέσα από τους οποίους απέκτησε δύο κόρες, αλλά και δύο διαζύγια. Στα μαγαζιά όπου συχνάζει, είτε ως μέτοχος είτε ως πελάτης, τον ακολουθεί πάντοτε ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο καθώς και τέσσερις τουλάχιστον θηριώδεις σωματοφύλακες. Ακόμη, διαθέτει οδηγό (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας), ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος και μέχρι πρότινος εκτελούσε τα πρωινά δρομολόγια του Πετσίτη μέχρι τις 4 το απόγευμα. Στον μικρό στόλο των επιβατικών οχημάτων με τα οποία μετακινείται υπάρχει και ένα βαν μεταφοράς του προσωπικού με το οποίο οι άνθρωποί του φρόντιζαν να παραλαμβάνουν τους καλεσμένους του από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης για να τους μεταφέρουν στη βίλα με γενναιόδωρα εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο ίδιος είχε δώσει ρητές οδηγίες να μην εισέρχονται μόνοι τους αλλά με συνοδεία.

Χαλαρός και άνετος, με την ίδια επιδεξιότητα που άνοιγε τα μπουκάλια ουίσκι με τις ψαγμένες ετικέτες, φρόντιζε να επαναλαμβάνει τόσο στους παλιούς του φίλους όσο και σε επιχειρηματίες που συναντούσε το τελευταίο διάστημα την απευθείας επαφή που έλεγε ότι είχε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ αναφερόμενος στους υπουργούς της κυβέρνησης καυχιόταν ότι τους είχε όλους «του χεριού του».



kolonaki1
Το διαμέρισμα στο Κολωνάκι, το οποίο ο Πετσίτης δήλωνε ως μόνιμη κατοικία του για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες


Πρόεδρος στη Νήαρ Ηστ

Πριν από περίπου έναν χρόνο, την περίοδο δηλαδή που ο «Μανόλο» αισθανόταν και συμπεριφερόταν σαν να του ανήκει όλος ο κόσμος, πραγματοποιεί εντυπωσιακή άφιξη σε γνωστό στέκι της Καισαριανής με σωματοφύλακες, ακριβά αυτοκίνητα, πούρα και προσκλήσεις για τον Ρέμο. Συγκεντρώνοντας παιδικούς του φίλους για να τους τις μοιράσει, τους ανακοινώνει και το μεγάλο νέο: «Μάγκες, ήρθε η ώρα να ανεβάσουμε τη Νήαρ Ηστ από τη Β’ κατηγορία στα παρκέ της Α1».

Ηταν αποφασισμένος, όπως τους είπε, να αναλάβει ο ίδιος το τιμόνι της ομάδας και θα φρόντιζε για τα κεφάλαια που απαιτούνταν προκειμένου η ιστορική ομάδα που αγωνίζεται σε τοπικά πρωταθλήματα να ανέβει τις κατηγορίες ώστε να ξαναβρεθεί σύντομα στην ελίτ του μπάσκετ. Μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες ανακοινώθηκε μέσω των μπασκετικών μπλογκ ότι δύο άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει στην Καισαριανή και δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και στον επιχειρηματικό κόσμο, οι Ακης Κικιδάκης και Μανώλης Πετσίτης, αναλαμβάνουν τις τύχες της ιστορικής Νήαρ Ηστ.


petsitis16
Με τη φανέλα της Νήαρ Ηστ που υποσχόταν ότι θα την ανεβάσει στην Α1 του μπάσκετ και τον συνεργάτη του Ακη Κικιδάκη



Ο επιχειρηματίας Ακης Κικιδάκης (σ.σ.: είναι μέτοχος σε νυχτερινά μαγαζιά) ανέφερε χαρακτηριστικά στο προφίλ του στο Facebook: «Εχοντας μεγαλώσει στα σοκάκια και στις “αλάνες” της πόλης μας και εγώ προσωπικά και ο κ. Πετσίτης Μανώλης μαζί με τους συνεργάτες μας, έχουμε τη χαρά, την περηφάνια και την τιμή να βρεθούμε στο “τιμόνι” αυτής της ομάδας από σήμερα και με αυστηρό σχεδιασμό, αλλά και πολλή αγάπη που έχουμε για την πόλη μας και την ομάδα ΜΑΣ, δίνουμε υπόσχεση αυτή η ομάδα να αφυπνίσει το αθλητικό πνεύμα όλων των συμπολιτών μας ξανά (όπως άλλοτε) και να επιστρέψει, ως η πιο ιστορική ομάδα στο μπάσκετ, εκεί όπου πραγματικά ανήκει!!! Αλλωστε η αγάπη θέλει τρόπο και η αγάπη μας για τη Νήαρ Ηστ και την πόλη μας είναι μεγάλη!!!».

Επικοινωνήσαμε με τον Ακη Κικιδάκη προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για το πρόσωπο των ημερών και συμπαίκτη του στο εγχείρημα της Νήαρ Ηστ Μανώλη Πετσίτη, όμως ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε ένα επείγον ραντεβού και ως εκ τούτου δεν είχε χρόνο για να απαντήσει στο ερώτημα από πού σκόπευαν να αντλήσουν μαζί με τον κολλητό του φίλο τα κεφάλαια που απαιτούνται προκειμένου να ανέβει στην Α1 η ιστορική Νήαρ Ηστ. Η φωτογραφία με τον Μανώλη Πετσίτη να φοράει ντεγκραντέ γυαλιά ηλίου μέρα μεσημέρι σε κλειστό χώρο -κάτι που συνηθίζει ο τραγουδιστής Νίνο- προκαλεί ποικίλα σχόλια σε γνωστούς του από την Καισαριανή. Τα συνδυάζει με στενά κοστούμια και slim fit πουκάμισα, αφού πλέον έχει αδυνατίσει σε εντυπωσιακό βαθμό, ενώ τα καλοκαίρια στην αγαπημένη του Πάρο, όπου όλοι τον ξέρουν ως Μάνο, ξεσαλώνει με δείπνα στα καλύτερα εστιατόρια της Νάουσας και άφθονο ποτό.

Ο μέτοχος και οι νύχτες που αργούσαν να ξημερώσουν

Μεγάλη όμως ήταν και η αγάπη του για τις business της εστίασης, αφού έχοντας εντρυφήσει για τα καλά στο επιχειρείν του κλάδου, ο πρώην σερβιτόρος επιθυμεί να γίνει μέτοχος σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά του Κολωνακίου, το «Τ5» της Τσακάλωφ. Συχνάζει στο μαγαζί του Νεκτάριου Νικολόπουλου, ο οποίος τον γνωρίζει ως το δεξί χέρι του Νίκου Παππά και όταν ο «Μανόλο» του εκφράζει την επιθυμία να μπει μέτοχος, δέχεται.
Ο τελευταίος στήνει στις 20 Απριλίου του 2016 την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Εστιατόρια Τσακάλωφ ΙΚΕ με έδρα την οδό Τσακάλωφ 5.

Οπως αναφέρεται στο καταστατικό, «σκοπός της είναι η λειτουργία και εκμετάλλευση επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και αναψυχής (κέντρων διασκέδασης, καφετεριών, μπαρ και λοιπών συναφών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος), επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου, καταστημάτων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων και συναυλιών, υπηρεσίες μασάζ κ.ά.». Στη συγκεκριμένη εταιρεία ο Μανώλης Πετσίτης έχει ποσοστό 10% και έτσι μπαίνει μέτοχος στο «Τ5» τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στον Νεκτάριο Νικολόπουλο και τους άλλους μετόχους του μαγαζιού. Εκτοτε εμφανιζόταν πάντα ως μέτοχος, τραπεζώνοντας συχνότατα γνωστούς και φίλους του όχι μόνο στο «Τ5» αλλά και στο «The Albion» σε παρέες των έξι, οκτώ και δέκα ατόμων, χωρίς να πληρώνει τίποτε μια που «ήταν συνεταίρος του Νεκτάριου».
petsitis_spiti2
Η είσοδος της επιβλητικής κατοικίας του κ.Πετσίτη
Screenshot_20180903-002851_Facebook
Μαγική θέα στο νησί των Ανέμων

Παρά τα πολλά λόγια και τις υποσχέσεις, ο «Μανόλο του Παππά» μεγαλούργησε τελικά μόνο στις νυχτερινές εξόδους στα σικ στέκια του Κολωνακίου και στις μεγάλες πίστες.

Εξοδοι άρχιζαν το βραδάκι και τελείωναν ξημερώματα, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, όπου κατέληγε πάντα στη μόνιμη σουίτα που διατηρούσε στο «Αθηνών Αρένα» για να απολαύσει τον Αντώνη Ρέμο. Μάλιστα όταν δεν πήγαινε ο ίδιος, κανόνιζε να πάνε φίλοι και συμμαθητές του από την Καισαριανή, οι οποίοι απολάμβαναν τη φιλοξενία του κολλητού τους που τα κατάφερε επαγγελματικά σε χρόνο dt.

Λάτρης της νυχτερινής ζωής, φέρεται να πρωταγωνίστησε αρκετά βράδια σε χαριτωμένα στιγμιότυπα, έχοντας καταναλώσει αρκετό αλκοόλ και πηγαίνοντας από το ένα μπαρ στο άλλο. Υπήρξε νύχτα που οι φίλοι του τον έχασαν μέσα στο κλαμπ «Bogart» και άρχισαν να τον αναζητούν από το ισόγειο μέχρι τον πάνω όροφο, μη μπορώντας να τον βρουν.

Τελικά τον βρήκαν στο τέλος μια μικρής σκάλας που οδηγούσε σε έναν χώρο 4 τετραγωνικών μέτρων να κοιμάται του καλού καιρού, οπότε τον σήκωσαν και τον πήγαν σπίτι του.
IMG_1702
Περνάμε καλά και αυτό φαίνεται
IMG_1660
Επιστροφή στις ρίζες και στην Καισαριανή
IMG_1659
Λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Νίκος Παππάς με μέλη της οικογένειας Πετσίτη και φίλους

Ετερο συμβάν έγινε και αυτό τις μικρές ώρες, όταν αποχώρησε μέσα στην καλή χαρά από γνωστό μπαρ του Κολωνακίου αφήνοντας πίσω το σακάκι του. Οι σερβιτόροι που το βρήκαν, ξέροντας ποιος είναι, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι όλες οι τσέπες ήταν γεμάτες με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και το συνολικό ποσό ξεπερνούσε, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, τις 40.000 ευρώ.

Ευτυχώς τον πρόλαβαν μαζί με τους συνοδούς του λίγο πριν αναχωρήσει με το μαύρο Range Rover του και το έδωσαν σε έναν από αυτούς, αφού ο Πετσίτης ήδη κοιμόταν στο πίσω κάθισμα! Στο μεταξύ, τον άνθρωπο που κυκλοφορούσε με μικροχαρτζιλίκια των 40.000 ευρώ στις τσέπες τον αναζητούσαν πριν από λίγο καιρό οι υπεύθυνοι μεγάλου νυχτερινού κέντρου για ένα χρέος 3.000 ευρώ, το οποίο δεν είχε εξοφλήσει.
Στις glam στιγμές του περιλαμβάνονται και τα πάρτυ για την ονομαστική του εορτή και τα γενέθλιά του που γίνονταν στη βίλα της Βαρυμπόμπης, με guest την αγαπημένη του αοιδό Αντζελα Δημητρίου και δεκάδες καλεσμένους, τα οποία τελείωναν ξημερώματα, με τον οικοδεσπότη σε τρελά κέφια.

Από το προπερασμένο Σάββατο ο «Μανόλο του Παππά» εξαφανίστηκε από παντού μετά τα πρώτα ηχηρά δημοσιεύματα για τον βίο και την πολιτεία του. Το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό και ο ίδιος φέρεται να φιλοξενείται σε σπίτι πολύ δικού του ανθρώπου, ενώ άλλες πληροφορίες τον θέλουν να έχει ταξιδέψει στην Κύπρο για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες, βιώνοντας όχι με τον καλύτερο τρόπο τις συνέπειες μιας τρελής επαγγελματικής διαδρομής αλληλοεξυπηρετήσεων με την πολιτική εξουσία, στο δέ­λεαρ της οποίας παραδόθηκε εξ ολοκλήρου.

IMG_1658
Σε χριστουγεννιάτικη αγορά, πιθανότατα στη Γερμανία (πίσω από τον Μανώλο Πετσίτη και την παρέα του πωλείται Glugwein- ζεστό, γλυκό κρασί, παραδοσιακό ειδικά αυτή την εποχή στη χώρα)
IMG_1652
Οικογενειακές στιγμές
IMG_1636
Το ....αλληγορικό μήνυμα ενός ανθρώπου που από τις 5.000 ετήσιο εισόδημα σηκώθηκε στις 200.000 ευρώ
IMG_1632
IMG_1608
Συμβουλές στις αρχές Νοεμβρίου. Τι γίνεται άραγε, τον Δεκέμβρη;
IMG_1590_2
Στην αίθουσα τροπαίων της Ρεάλ
IMG_1588
Στη βεράντα της επιβλητικής βίλας της Βαρυμπόμπης: Πόσο μακριά είναι η Καισαριανή;
IMG_1633_2
Και ευχές απ' τον Μανώλο για καλά μπάνια
IMG_1630_2
Σε mood ... el classico, αλλά στη Νάουσα της Πάρου
IMG_1585
Κιτρινόμαυρα φίλαθλα αισθήματα
IMG_1581_2
Στο Σαντιάγο Μπερναμπέου
FB_IMG_1535923767891
Και ενημέρωση από το protothema.gr: Τότε στον εξώστη με τους φανατικούς φίλους του Αντώνη Ρέμου μόνο ο «Μανώλο του Παππά» αναγνώριζε τον εαυτό του
FB_IMG_1535923582832
Ο πολυπράγμων Μανώλο Πετσίτης και στα ...εθνικά καλλιστεία
IMG_1575_2
Selfie σε ακεφιές
IMG_1552
Αχ, αυτή η Λαίδη....
IMG_0027
Με τον ποδοσφαιριστή Γρηγόρη Γεωργάτο
f6cf24f7-e9d0-4de8-9311-e9821c422e21
Ζωάρα στην παραλία
a76bebe8-cc86-44e3-b360-d2a0166528a0
Τραγουδώντας με τη Λαίδη και τον Πάνο Κιάμο στο Ποσειδώνιο
37205017_899743940234104_5706170700516032512_o
Σε νυχτερινή έξοδο (από τις πολλές) με τον Άρη Κικιδάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης