Διαμαρτυρία ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

stev

Συγκέντρωση διαμαρτυριας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη της "Αντεπίθεσης Εργαζομένων στο Εμπόριο"

Tα άτομα προχωρούν στην οδό Τσιμισκή και κάνοντας μικρές στάσεις μπροστά σε καταστήματα, εκφράζουν την αντίθεση τους στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Όπως τονίζουν, τα ανοιχτά καταστήματα και τις Κυριακές έχουν ως συνέπεια την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την μετατροπή των εργαζομένων σε σκλάβους.
Ακόμη ζητούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους καθώς επίσης και αύξηση των μισθών για όλους τους εργαζόμενους.

Πηγή: www.thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Πάρτε το χαμπάρι

Ζούμε σε μια σοβιέτ δημοκρατία.. όταν οι υπόλοιπες πρώην κομμουνιστικές χώρες του ανατολικού μπλοκ με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ οικονομία τους θα είναι χιλιόμετρα μακριά οικονομικο-κοινωνικα, εμείς θα έχουμε το προλεταριάτο.. Όταν στις αναπτυγμένες κοινωνίες οι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά κ τις Κυριακές, με ρεπό δύο φορές την εβδομάδα, κ τα σουπερμάρκετ είναι ανοιχτά κάθε μέρα μέχρι 11 βράδυ, ταχυδρομεία ανοιχτά Κυριακές κ μαγαζιά να κινείται το εμπόριο, ο Έλληνας θέλει να πίνει καφεδαρες κ να δει έναν Τσίπρα να του δίνει επίδομα 200 ευρώ το μήνα για τσιγάρα κ φραπέδες.

@

Μια ζωή αγκυλώσεις στην Ελλάδα. Γνωστός μου στη Γερμανία δουλευει σε εργοστάσιο που λειτουργεί ΟΛΕΣ τις ημέρες του χρόνου. Το σύστημα είναι 2 γκρουπ με 4 ημέρες εργασία - 4 ημέρες αργία - 4 ημέρες εργασία - 4 ημέρες αργία.... εναλλάξ. Ο γνωστός μου με 4 ημέρες άδεια έχει 12 ημέρες στη διάθεσή του για να έρθει Ελλάδα. Εδώ πρέπει να πάρεις 5 ημέρες άδεια, για να έχεις 9

@

Εγώ είμαι ΥΠΕΡ, όλο το χρόνο, με σαφέστατο νομοθετικό διαχωρισμό εργαζομένων σε καθημερινές και Σαββατοκύριακα, και εντατικούς ελέγχους. Πάνε καλά οι διαδηλωτες; Τί πρόβλημα έχουν αν προσληφθεί ένας άνεργος, που δεν έχει εισόδημα να αγοράσει ούτε τα βασικά, για να εργάζεται μόνο δύο μέρες την εβδομάδα, εστω κι αν αυτές οι ημέρες είναι το ΣΚ;;; Αλλά που να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο. Έλεγχος αντι απαγόρευσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης