Κρήτη: Ιδιοκτήτες ελαιουργείου μήνυσαν αστυνομία, υπουργείο και Γεροβασίλη

Κρήτη: Ιδιοκτήτες ελαιουργείου μήνυσαν αστυνομία, υπουργείο και Γεροβασίλη

«Δεν αντέχουμε άλλο από την έλλειψη αστυνόμευσης»

laio
ήνυση σε αστυνομία, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την ίδια την υπουργό, κ. Γεροβασίλη κατέθεσαν ιδιοκτήτες ελαιουργείου στο Μεσοχώρι του Πύργου Μονοφατσίου εξαιτίας της έλλειψης αστυνόμευσης που επικρατεί στην περιοχή.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Μας έχουν πειράξει πάρα πολλές φορές και δεν έχει γίνει τίποτε. Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η Ιωάννα Μελετάκη που με τον σύζυγό της διατηρούν το ελαιοτριβείο στο Μεσοχώρι.

Θύμα κλοπής από θρασύτατους κλέφτες

Όλα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν ο Εμμανουήλ Μελετάκης μαζί με την σύζυγό του Ιωάννα και έναν εργάτη βρίσκονταν στο ελαιουργείο.

«Οι κλέφτες ήρθαν με δύο αυτοκίνητα. Εμείς ήμασταν ξύπνιοι αλλά δεν μας αντιλήφθηκαν. Έκοψαν την περίφραξη του ελαιουργείου και πήραν τα σακιά με τις ελιές. Ο σύζυγός μου τους είδε και επειδή ήταν άρρωστος μου φώναξε να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία. Κάλεσα την άμεσο δράση και ο αστυνόμος μου είπε πως θα ενημερώσουν τα ΤΑΕ. Σηκωθήκαμε και ανοίξαμε τις πόρτες γιατί κινδύνευε η περιουσία μας. Περιμέναμε τα ΤΑΕ αλλά δεν ήρθαν ποτέ», επεσήμανε η κ. Μελετάκη.

Ωστόσο οι κλέφτες φαίνεται ότι δεν είχαν τελειώσει την… δουλειά τους και εμφανίστηκαν ξανά στο ελαιουργείο με απίστευτο θράσος.

«Μετά από μία ώρα ξαναείδαμε τα δύο αυτοκίνητα να επιστρέφουν. Το θράσος τους δεν είχε όρια καθώς μόλις μας είδαν, πέρασαν από μπροστά μας και μας έπαιξαν την κόρνα. Αυτό μας πείραξε περισσότερο απ’ όλα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μελετάκη αναφέροντας παράλληλα πως κανένας αστυνομικός δεν έφτασε ποτέ στο χώρο του ελαιουργείου.

Κλείσιμο
«Από ποιον θα προστατευτούμε εμείς; Εδώ έχουμε μία περιουσία που είναι άλλων ανθρώπων. Η αυλή μας είναι γεμάτη με ελιές και λάδια. Από ποιον θα προστατεύσω εγώ τους παραγωγούς. Πώς; Με ποιον τρόπο θα τους προστατεύσουμε», επεσήμανε η κ. Μελετάκη.

Η μήνυση ήρθε μετά από σκέψη

Για πάνω από δύο μέρες ο Εμμανουήλ Μελετάκης σκεφτόταν τρόπους για να βάλει τέλος στην έλλειψη αστυνόμευσης που παρατηρείται στην περιοχή.

«Ο σύζυγός μου ήθελε με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε. Το δούλεψε πολύ καλά στο μυαλό του. Ήθελε να προβεί σε μία κίνηση που θα τον κάλυπτε ώστε να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό το πράγμα με την έλλειψη αστυνόμευσης. Έπειτα από δύο μέρες σκέψης αποφάσισε να προχωρήσουμε σε μήνυση κατά της αστυνομίας και του υπουργείου κι έτσι κάναμε», ανέφερε σχετικά η κ. Μελετάκη η οποία παράλληλα τόνισε πως δεν περιμένει να τους επιστραφούν τα τσουβάλια πίσω αλλά «ελπίζω να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη».

Έχουν μετακομίσει στο ελαιουργείο

Η οικογένεια του κ. Μελετάκη διατηρεί σπίτι στην άλλη άκρη του Μεσοχωριού ωστόσο κάθε χρόνο, από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου μέχρι την λήξη της, μετακομίζουν στο ελαιουργείο για να είναι μπορούν να προστατεύσουν την περιουσία τους.

«Το σπίτι μου δεν είναι στο ελαιουργείο αλλά στην άλλη άκρη του χωριού. Κάθε ελαιοκομική σεζόν όμως μετακομίζουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας και την περιουσία των ανθρώπων που είναι στην αυλή μας», ανέφερε σχετικά η κ. Μελετάκη η οποία παράλληλα εξήγηση πως η οικογένειά της έχει πέσει θύμα κλοπής 7 φορές.

«Έχουμε πέσει θύμα κλοπής άλλες εφτά φορές, όχι στο ελαιουργείο αλλά στο στάβλο που είχαμε τα ζώα. Εφτά φορές, ούτε μία, ούτε δύο. Κάναμε μηνύσεις κατ’ αγνώστων αλλά τίποτε. Έτσι αποφασίσαμε να βγάλουμε τα ζώα, να μην τρώμε εμείς, να μην τρώνε όμως και αυτοί», επεσήμανε η κ. Μελετάκη.


Πηγή:  www.cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης