Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χασίς και αρχαίων στην Πελοπόννησο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χασίς και αρχαίων στην Πελοπόννησο

Μετά από ένα χρόνο ερευνών, η Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει οργάνωση που καλλιεργούσε τεράστιες χασισοφυτείες  - Ορισμένα μέλη της σπείρας εμπλέκονται και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

astynomia_2903
Περισσότερο από έναν χρόνο κράτησαν οι έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε τεράστιες χασισοφυτείες και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης στην Πελοπόννησο, ενώ κάποια από τα μέλη της που συνελήφθησαν εμπλέκονται και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Με ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Λακωνία και τη Μεσσηνία με τη συμμετοχή της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Ασφαλείας Τριφυλίας και Σπάρτης και των τμημάτων Γαργαλιάνων και Ευρώτα, συνελήφθησαν δέκα ημεδαποί ηλικίας 39 ως 61 χρόνων. Μεταξύ αυτών, ο 49χρονος αρχηγός της σπείρας που, μαζί με έναν 53χρονο κι έναν 61χρονο, καλλιεργούσαν τις φυτείες και οργάνωναν την διακίνηση σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, τουλάχιστον από τις αρχές του 2018. Υπολογίζεται πως οι ποσότητες που είχαν διακινήσει τους απέφεραν πάνω από 150.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 είχαν συλληφθεί ένας 50χρονος και 47χρονος σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, όπου εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος έκτασης τριών στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνταν 1.142 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 ως 4,5 μέτρων. Στις 13 Απριλίου φέτος. Στο σπίτι ενός 40χρονου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους δυο κιλών και 14,2 γραμμαρίων και στις 22 Αυγούστου εντοπίστηκε μια χασισοφυτεία στην οποία καλλιεργούταν 2.071 δενδρύλλια κάνναβης ύψους πέντε ως 70 εκατοστών σε άλλον ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Σε έρευνες που έγιναν μετά τις συλλήψεις σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, βρέθηκαν 202,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 14 ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι κρότου με 24 φυσίγγια, τρία παράνομα κυνηγετικά όπλα, τρεις ζυγαριές ακριβείας, ενώ κατασχέθηκαν 665 ευρώ, τρία οχήματα και 12 κινητά. Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα, τα οποία είχαν στην κατοχή τους 23 χάλκινα νομίσματα της Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και νεότερης περιόδου, ένα τμήμα λίθινης πλάκας με εγχάρακτη επιγραφή νεότερης περιόδου, ένα μεσαιωνικό χάρτη και δύο βιβλία σχετικά με την αρχαιοκαπηλία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας που άσκησε σε βάρος τους διώξεις δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.


kalamata_speira
kalamata_speira1
kalamata_speira2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης