Aρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία

Aρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάζουν αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα είπε ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης σε ημερίδα με θέμα την Εξωτερική πολιτική και την πολιτική Εθνικής Άμυνας από το 1974 έως σήμερα

4409958
O αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε σήμερα σε ημερίδα με θέμα "Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Εθνικής 'Αμυνας: 1974 έως σήμερα".

Την ημερίδα διοργάνωσε στην Αθήνα το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College, με την επιστημονική υποστήριξη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απηύθυνε χαιρετισμό με θεματική: "Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο την παρούσα χρονική περίοδο", όπου μεταξύ άλλων:

-Υπογράμμισε τις αναδυόμενες προκλήσεις ασφαλείας στο περιφερειακό στρατηγικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου.

-Επισήμανε το διακλαδικό πλαίσιο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ως συντελεστού εθνικής ισχύος.

-Τόνισε ότι οι ΕΔ παρουσιάζουν αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα και αντιμετωπίζουν την τουρκική παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.

Κλείσιμο
-Αναφέρθηκε στο ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών στρατιωτικών συνεργασιών που υλοποιούν οι ΕΔ με χώρες της ευρύτερης περιοχής εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς και στη συμμετοχή τους σε πολυεθνικές επιχειρήσεις διεθνών οργανισμών για την υποστήριξη της ειρήνης.

-Ανέδειξε τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα ως πολλαπλασιαστού ισχύος των ΕΔ, κάνοντας ειδική μνεία στον επαγγελματισμό, στην άρτια εκπαίδευση και στο υψηλό ηθικό του προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης