Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συλλυπήθηκε και τις δύο οικογένειες, Κατσίφα και Ζίλφα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συλλυπήθηκε και τις δύο οικογένειες, Κατσίφα και Ζίλφα

Συλλυπητήρια προς τις οικογένειες Κατσίφα και Ζίλφα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος  - Η ανακοίνωση έγινε μετά από δημοσιεύματα αλβανικών ιστοσελίδων που είχε υβριστικούς υπαινιγμούς για τον Αναστάσιο 

arxiepiskopos
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συλλυπήθηκε και τις δύο οικογένειες, Κατσίφα και Ζίλφα, ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από δημοσιεύματα αλβανικών ιστοσελίδων, που έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν ένα άρθρο του κ. G. Kapllani με υβριστικό υπαινιγμό βασικό επιχείρημα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ενδιαφέρθηκε και συλλυπήθηκε μόνο την οικογένεια Κατσίφα, ενώ και αδιαφόρησε για την οικογένεια του αδικοσκοτωμένου Πετρίτ Ζίλφα, του 63χρονου Αλβανού που δολοφονήθηκε μετά από διαπληκτισμό στην Κέρκυρα και που ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του έχει κριθεί προφυλακιστέος.

«Αυτός ο ισχυρισμός είναι εντελώς αναληθής! Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συλλυπήθηκε και τις δύο οικογένειες. Την οικογένεια Ζίλφα στις 5 Δεκεμβρίου 2018.

Όσοι ζουν από κοντά τα γεγονότα γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συμμετέχει με σεβασμό και στοργή στον πόνο των ανθρώπων και αντιμετωπίζει τα γεγονότα με διακριτική σιωπή παρά τις απειλές, τις οποίες κατά καιρούς δέχεται από εξτρεμιστικές ομάδες και των δύο χωρών. Οι καλώς πληροφορημένοι και αντικειμενικοί κύκλοι τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι επί 27 χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αγωνίζεται για την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ ανθρώπων και λαών», τονίζεται σε αποκατάσταση της αλήθειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης