Πρωτοφανές: «Ανεπιθύμητος» στην Αλβανία δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»

Πρωτοφανές: «Ανεπιθύμητος» στην Αλβανία δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»

Ο Παναγιώτης Σαββίδης κρίθηκε «persona non grata» από τις αλβανικές αρχές, που δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα, προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλβανοί σταματάνε τα πούλμαν από την Ελλάδα στα σύνορα, κατεβάζουν τους Έλληνες και τους ρωτάνε πού πηγαίνουν και αν μπορούν να το αποδείξουν - Τους προειδοποιούν ότι μπορούν να μεταβούν οπουδήποτε, εκτός από τους Βουλιαράτες

vouliarates_arthro
«Ανεπιθύμητος για λόγους εθνικής ασφάλειας» θεωρείται από τους Αλβανούς ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σαββίδης του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» και του protothema.gr.

Ο δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», ο οποίος είχε μεταβεί κανονικά στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου πριν από περίπου ένα μήνα, για να καλύψει την κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, κρίθηκε αυτή τη φορά «persona non grata» από τις αλβανικές αρχές, που δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη γειτονική χώρα. Βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή, για να καλύψει το μνημόσυνο των 40 ημερών από τη δολοφονία Κατσίφα.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης κρατήθηκε επί περίπου δέκα λεπτά από τις αλβανικές αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, όπου και τον ανέκριναν για την ιδιότητά του και για τον λόγο της επίσκεψής του στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, οι Αλβανοί έψαξαν την τσάντα του και χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι που είχε ο Παναγιώτης Σαββίδης, ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε να είχε ειδική άδεια, για να το έχει μαζί του. Αφού επικοινώνησαν με κεντρικές υπηρεσίες στα Τίρανα, του έκαναν ερωτήσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματά του για την δολοφονία Κατσίφα, δείχνοντας ότι είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί είχαν κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ότι υπάρχει μία λίστα με 60 ονόματα ανεπιθύμητων Ελλήνων στη χώρα, δίχως ωστόσο να δώσουν τη λίστα αυτή στη δημοσιότητα. Δίχως να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, απαγόρευσαν στον δημοσιογράφο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» την είσοδο στη γειτονική χώρα, όπου επρόκειτο να μεταβεί για την κάλυψη του μνημόσυνου Κατσίφα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι «καθυστέρησαν» την είσοδο και άλλων τριών δημοσιογράφων στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλβανοί σταματάνε τα πούλμαν από την Ελλάδα στα σύνορα, κατεβάζουν τους Έλληνες και τους ρωτάνε πού πηγαίνουν και αν μπορούν να το αποδείξουν. Τους προειδοποιούν ότι μπορούν να μεταβούν οπουδήποτε, εκτός από τους Βουλιαράτες. Παράλληλα, τους ανακοινώνουν ότι θα υποστούν κυρώσεις, σε περίπτωση που βρεθούν στους Βουλιαράτες, αν και έχουν δηλώσει άλλον προορισμό.

Κλείσιμο
Στους Βουλιαράτες επιτρέπεται από την αλβανική πλευρά να μεταβούν μόνο οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ωστόσο, κατά πληροφορίες, οι Αλβανοί ταλαιπώρησαν επί περίπου δύο ώρες στα σύνορα και την αδερφή του, από την οποία μάλιστα κατέσχεσαν ένα βιβλίο για τη Βόρεια Ήπειρο!

eggrafo4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης