Χαρακόπουλος: Οι προτάσεις της ΝΔ για το δημογραφικό

xarakopoulos

Σε έξι άξονες - δέσμες μέτρων βασίζεται η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Δημογραφικό παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Όπως είπε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η μείωση των γεννήσεων και η γήρανση του πληθυσμού, οι δυο πλευρές του δημογραφικού, είναι πολυπαραγοντικά φαινόμενα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Oι δημόσιες πολιτικές μπορούν να συμβάλλουν στην ανάσχεση της τάσης μείωσης του πληθυσμού, και να προετοιμάσουν την πολιτεία και τις κοινωνικές δομές για το ισχυρό ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ηλικιωμένων.

Η πρότασή της αξιωματικής αντιπολίτευσης  βασίζεται σε έξι άξονες:

1. Μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού.
2. Στήριξη των εργαζομένων γονέων και κυρίως των γυναικών.
3. Θεσμικά μέτρα για την γενικότερη προετοιμασία της κοινωνίας και της πολιτείας στις δημογραφικές εξελίξεις και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.
4. Μέτρα προώθησης της ενεργού γήρανσης και της διαγενεακής αλληλεγγύης.
5. Στήριξη των μεγάλων οικογενειών.
6. Αντιστροφή του brain drain, της φυγής των νέων.Πρώτος Άξονας: Μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού.
Α) Αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί της οικογένειας, ήδη από το πρώτο παιδί.
Β) «Speed premium», ειδικό οικονομικό βοήθημα, σε περίπτωση γέννησης επόμενου παιδιού εντός 30 μηνών από την προηγούμενη γέννα. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να εξεταστεί επιπλέον αφορολόγητο, για τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών.
Γ) Υπαγωγή των βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών γυναικείας υγιεινής στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
Δ) Ανάδειξη του ρόλου των δημόσιων μαιευτηρίων και επανεξέταση του πλαισίου της
ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τα υπογόνιμα ζευγάρια.

Δεύτερος Άξονας: Στήριξη των εργαζομένων γονέων και κυρίως των γυναικών.
Α) Δυνατότητα επιλογής του χρόνου κατά τον οποίο θα γίνει χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Ενδεικτικά: Η έναρξη της άδειας να γίνεται από 6 έως 2 εβδομάδες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Το τυχόν υπόλοιπο να μεταφέρεται μαζί με την άδεια λοχείας.
Β) Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, μπορεί να προβλεφθεί μεγαλύτερη χρονικά άδεια σε μονογονεϊκές οικογένειες.
Γ) Μεγαλύτερη στήριξη της οικογένειας με παιδιά στην προσχολική ηλικία: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, η οικογένεια του, εφόσον πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λαμβάνει κουπόνι ύψους 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, το οποίο θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της. Επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.
Δ) Σταδιακή εφαρμογή διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Τα παιδιά θα ξεκινάνε την υποχρεωτική εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο από τα τέσσερα και όχι από τα πέντε τους χρόνια.
Ε) Δημιουργία προγράμματος στήριξης όσων επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά από διακοπή για την ανατροφή τέκνων ή την βοήθεια ηλικιωμένων.
Στ) Εισαγωγή της τηλε-εργασίας και της ημιαπασχόλησης στο Δημόσιο για τους νέους γονείς που το επιθυμούν.
Ζ) Δημιουργία προγράμματος «Νταντά της γειτονιάς»: Θα δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι/-ες να μπορούν να πιστοποιούνται, και να αναλαμβάνουν οι ίδιοι την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η «νταντά της γειτονιάς» μπορεί να συνδυαστεί με το κουπόνι του παιδικού σταθμού.

Τρίτος Άξονας: Θεσμικά μέτρα.
Α) Συστηματικός έλεγχος των νόμων ως προς τις δημογραφικές επιπτώσεις τους. Ίδρυση Γραφείου δημογραφικής πολιτικής στην Βουλή.
Β) Ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος:
▪ Ολοήμερα Σχολεία παντού, με πρόγραμμα δραστηριοτήτων, μελέτη.
▪ Εκμάθηση ξένων γλωσσών, με οργάνωση εξετάσεων και παροχή πιστοποίησης, μέσα στα σχολεία.
▪ Λειτουργία τάξεων υποδοχής για την ενσωμάτωση όλων των παιδιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Γ) Θέσπιση καθεστώτος εμπιστευτικού τοκετού (ανώνυμη γέννα), για να εκλείψουν τα φαινόμενα επικίνδυνων τοκετών και εγκατάλειψης βρεφών. Το νεογέννητο θα μπορεί να δίδεται για υιοθεσία.
Δ) Ο τερματισμός της εγκυμοσύνης δεν αποτελεί εργαλείο οικογενειακού προγραμματισμού. Πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων κυήσεων, ειδικά μάλιστα των εφήβων και των νέων, με σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ενημέρωση για τις αντισυλληπτικές μεθόδους και βεβαίως για τις επιλογές που έχει μία γυναίκα που αντιμετωπίζει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά και η απρόσκοπτη πρόσβαση στη δωρεάν, νόμιμη και ασφαλή διακοπή της για όλες τις γυναίκες.
Ε) Επέκταση της προστασίας από απόλυση από τους 18 στους 24 μήνες μετά τον τοκετό, και επέκταση της ρύθμισης στους πατέρες, μόλις ανακοινώνουν στην εργασία τους ότι οι γυναίκες τους κυοφορούν.
Στ) Αύξηση του αριθμού των εισαγγελέων ανηλίκων, ούτως ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι διαδικασίες υιοθεσιών, και επανεξέταση επί το αυστηρότερο των προϋποθέσεων υιοθεσιών, ούτως ώστε να μειωθούν οι περιπτώσεις οικονομικής εκμετάλλευσης. Αξιοποίηση του θεσμού των διακρατικών υιοθεσιών.
Ζ) Προώθηση της δημιουργίας μίας πολύπλευρης Ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων με ένα Ευρωπαϊκό Στρατηγικό Συμβούλιο Μετανάστευσης και την προώθηση πολιτικής οργανωμένης μετανάστευσης προς την ΕΕ. Ένας μηχανισμός ελεγχόμενης εισόδου, θα μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση (καταγραφή, και κυρίως ενσωμάτωση) των εισερχομένων, ενώ θα έδινε επιπλέον επιχειρήματα για τον αυστηρότερο περιορισμό των παράνομων εισόδων, και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης.

Τέταρτος Άξονας: Μέτρα προώθησης της ενεργού και υγιούς γήρανσης και της διαγενεακής αλληλεγγύης.
Σε μια κοινωνία με περισσότερους παππούδες από ό,τι εγγόνια, ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία πρέπει να συνοδεύεται από ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισής της.
Α) Αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος ώστε να μην λειτουργεί αποτρεπτικά στην παράταση του εργασιακού βίου μετά τα 65. Όποιος θέλει θα μπορεί να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και μετά τα 65, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή του. Οι επιπλέον εισφορές που θα καταβάλλει θα προσμετρώνται σε εκ νέου υπολογισμό της σύνταξης, με την οριστική διακοπή της εργασίας του.
Β) Εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού μας συστήματος με ένα σύστημα τριών πυλώνων, όπως στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που θα συνδυάζει τον πρώτο αναδιανεμητικό πυλώνα (εθνική σύνταξη και αναλογική σύνταξη με βάση τις εισφορές στον «κοινό κουμπαρά») με έναν δεύτερο κεφαλαιοποιητικό πυλώνα (εισφορές των νέων εργαζόμενων σε έναν «ατομικό κουμπαρά» που θα έχει αποθεματικό που θα φέρνει αποδόσεις) και έναν τρίτο εθελοντικό.
Γ) Προώθηση της υγιούς γήρανσης του πληθυσμού: Προληπτική ιατρική και προαγωγή υγείας με έμφαση στις μεγαλύτερες ηλικίες και τα χρόνια νοσήματα.
Δ) Επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο με προγράμματα κατάρτισης (πχ. χρήση νέων τεχνολογιών) των ατόμων άνω των 55 ετών ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.
Ε) Ευρύτερη ψηφιακή κατάρτιση των ηλικιωμένων ώστε να μπορούν να είναι σε θέση να κάνουν βασικές καθημερινές δουλειές (πληρωμές λογαριασμών, μεταφορές χρημάτων κλπ), να ενημερώνονται και να ψυχαγωγούνται. Η ψηφιακή ενασχόληση μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης και άνοιας, δύο μεγάλων προβλημάτων της τρίτης ηλικίας.

Πέμπτος Άξονας: Μέτρα στήριξης των μεγάλων οικογενειών.
Η στήριξη όσων επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες είναι αυτονόητη:
Α) Επαναφορά των επιδομάτων πολυτέκνων στα προ του ν. 4512/2018 επίπεδα.
Β) Νομικές προβλέψεις για την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στους Δήμους για την στήριξη πολυμελών οικογενειών.
Γ) Έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και επανεξέταση των τεκμηρίων, έως την ενηλικίωση των τέκνων. Οι προβλέψεις για την απόκτηση αυτοκινήτου που ισχύουν για τους πολυτέκνους θα επεκταθούν και στις τρίτεκνες οικογένειες.
Δ) Αύξηση του αφορολογήτου για την αγορά πρώτης κατοικίας, με δεδομένη την ανάγκη μεγαλύτερου εμβαδού για την οικογένεια. Επανεξέταση των τεκμηρίων.

Έκτος Άξονας: Μέτρα αντιστροφής του brain drain, της φυγής των νέων.
Ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης του επιχειρηματικού, ερευνητικού και οικονομικού περιβάλλοντος και προώθησης της αξιοκρατίας, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επιστροφής για όσους Έλληνες έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια. Η συμβολή τους στο δημογραφικό και στην εν γένει ποιοτική αναβάθμιση της κοινωνίας είναι σημαντική.
Α) Στήριξη στις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Γενναία φορολογικά κίνητρα για την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για την χρηματοδοτική υποστήριξη των start up επιχειρήσεων, που θα δημιουργήσουν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Β) Δημιουργία, για διακεκριμένους νέους Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και για εκείνους που παραμένουν στη χώρα, ειδικών θέσεων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα.
Γ) Μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ώστε όλοι οι νέοι να έχουν καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Μόνο μια συνεκτική, ευρεία δέσμη μέτρων που θα τονώσει τις γεννήσεις και θα συγκρατήσουν τους νέους μας στον τόπο τους, σε μια οικονομία ευημερούσα που θα παρέχει θέσεις εργασίας και υψηλό επίπεδο, μπορεί να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

peter

τι είχε πει ο Σαμαράς στο Ζάππειο: Αποκατάσταση των συντάξεων μέχρι 700 ευρώ (!), καθώς και των ενισχύσεων που έκοψε η κυβέρνηση προς τους πολύτεκνους, κόστους 2 δισ. ευρώ. σταθερή εργασία θέλουν άπαντες για να γνωρίζουν τι παίρνουν και να κάνουν (όσο μπορούν) τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.να ζουν με ασφάλεια σε αυτό το τόπο....μείωση του ΦΠΑ στα οικιακά προϊόντα που οι πολύτεκνες οικογένειες λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών που έχουν ξοδεύουν και περισσότερα (θα χρειασθεί να αγοράσουν π.χ 4 ζευγάρια παπούτσια αποδίδοντας Φ.Π.Α χ4 ενω ο άγαμος απολαμβάνει ασυλία!στις προσλήψεις να εφαρμοσθεί ΠΑΝΤΟΥ το ποσοστό των προσλήψεων στο δημόσιο (άραγε θα το επαναφέρει στο 20% - όπως υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης- που ο Συριζα το έφερε στο 15%;εν κατακλείδι εφαρμόστε λίγα και καλά που θα φέρουν επανάσταση στη χώρα και ανάκαμψη του δημογραφικού.να φανεί η διαφορά του πολύτεκνου απο τον άγαμο!

Αντώνης

Εγώ κάποιον άλλο Μάξιμο - Mάχιμο γνώριζα με ρηξικέλευθες προτάσεις και όχι σαν αυτές της ¨νταντάς¨ της γειτονιάς!!! Και γιατί στους πολύτεκνους στο καθεστώς πριν του νόμου του 2018 και όχι πριν του 2013 που η ΝΔ το έκανε και με διορισμούς πολύτεκνων εκπαιδευτικών, μετεγγραφές φοιτητών, ισόβια σύνταξη κλπ; Μήπως για να μας θυμίζετε τον υπουργό σας τον Βρούτση που εγκλημάτησε κατά των πολυτέκνων και αυτοί σας έστειλαν στην εξέδρα;;; Προσέξτε γιατί την ίδια τύχη θα έχετε...

Νικόλαος

Μάξιμε, να σου θυμίσω η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας(ας είχε και μηδενικό εισόδημα), το επίδομα τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 € για κάθε νέο τέκνο καταργήθηκαν από 1/11/2012. Για αυτά δεν λες τίποτα, παρά λες για αυτά πριν του νόμου του 2018... Πάλι αντιπολίτευση σας βλέπω!! Ζήτω οι νταντάδες..

ΠΑΥΛΟΣ

πάλι αοριστολογίες.αντι να εισηγηθούν 5 καλά-γενναία μέτρα τα οποία και θα υλοποιήσουν σίγουρα, αυτοί θέτουν πάρα πολλά και στο τέλος...τίποτα.παλιότερα .από τη στιγμή που το ποσοστό των εκτρώσεων στη χώρα μας είναι πάρα πολύ υψηλό, θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση ενημέρωσης στο κομμάτι αυτό και γιατί όχι να καταργηθούν - πρόκειται για γενοκτονία απέναντι στα αθώα ανυπεράσπιστα μωρά!περισσότερο πιο αυστηρό πλαίσιο.επίσης τίποτα δεν αναφέρεται και βλέπω να διατηρούνται μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως ο φόρος πολυτελείας στα Ι.Χ των 1.929 κ.εκ, τίποτα για τα τεκμήρια διαβίωσης που φουσκώνουν πάρα πολύ το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων με αποτέλεσμα να χάνουν επιδόματα τέκνων κ.λ.π, περισσότερη αύξηση του αφορολογήτου των τέκνων (1.000€ είναι κοροϊδία). πρέπει η ΑΣΠΕ αφού μελετήσει καλά τα μέτρα της Ν.Δ να βγει με ανακοίνωση της και να πάρει θετική ή αρνητική θέση...

Clever

Δηλαδή οι ρομα που δεν δηλώνουν εισόδημα δεν θα παίρνουν ενισχύσεις!!!!!

Ανεπάρκεια

Καλά ... περιμένετε με αύξηση κατά 1000 ευρώ του αφορολόγητου να αυξηθούν οι γεννήσεις;;!!!! Είστε ηλίθιοι ή απλά νομίζετε ότι είμαστε εμείς ηλίθιοι για να πειστούμε με αυτά τα επιδερμικά μέτρα. Δώστε πραγματικά και αξιόλογα κίνητρα το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Απαλλαγή πχ 50% του εισοδήματος από το φόρο για όσους έχουν τρία παιδιά και πάνω.

Q

Αφησαμε τα Ζαππεια και τα σημεια και πιασαμε τους αξονες. Η λυση της ΝΔ για το δημογραφικο ειναι η ιδια που εφαρμοζει και ο ΣΥΡΙΖΑ: φερτε κι αλλα λαθρα!

Νικος

Σωστοςςς !!!! "

Last

Δωστε και κινητρα να μειωθουν οι εκτρωσεις ,ας γεννηθουν τα παιδια και ας μεγαλωσουν εστω με υιοθεσια η καποιο αλλο τροπο .Προτασεις θα γινουν ,διαλογος και αποφασεις τολμηρες , λογικες και εξυπνες χρειαζονται π.χ. επιδοματα μονο σε οικογενειες που στελνουν τα παιδια σε σχολειο

Καπιστράνα

Κολοκύθια με τη ρίγανη. Αυτοί της ΝΔ που τα γράψανε είναι ανίκανοι. Με αυτά τα μέτρα, μόνο Ρομά και Αλλοδαποί βρίσκουν κίνητρο για να τεκνοποιήσουν ευρέως. Οι προτάσεις είναι ασαφέστατες και γενικόλογες. Μία οικογένεια με εισόδημα 20.000 ευρώ δε σώνεται με αύξηση 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο. Τι τους χαρίζει το κράτος δηλαδή; 200 Ευρώ το χρόνο για να κάνουν άλλο ένα παιδί; Υπάρχει πρόβλημα λέμε!! Εθνικό πρόβλημα!! Χρειάζονται άλλα πράγματα, και αποκλειστικά σε Έλληνες, όχι σε ελληνοποιημένους αλβανούς! Π.χ. υπάρχουν (έστω και λίγες αναλογικά) οικογένειες με υψηλό εισόδημα από μισθό. Δώστους απαλλαγή 50% στη φορολογία για κάθε παιδί πάνω από τα δύο. Αυτό είναι σοβαρό κίνητρο. Να κάνει 4 παιδιά και να γλιτώσει όλο το φόρο. Η να υπάρξει πολύ υψηλή μοριοδότηση για πρόσληψη στο δημόσιο γονέων με πάνω από δύο παιδιά. Πρώτα να διορίζονται αυτοί και μετά όλοι οι άλλοι. Οι ανύπανδροι ας βγουν στον ιδιωτικό τομέα να δουλέψουνε, όχι να παρκάρουν στο δημόσιο περιμένοντας τη συνταξη. Άλλο ένα, πριμοδότησε κάργα αγρότες με πάνω από δύο παιδιά. Δώστους αμάξια χωρίς κανένα φόρο και δασμό, πετρέλαιο κίνησης δωρεάν για να πηγαίνουν τα παιδιά σε σχολεία και φροντιστήρια γιατί όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δεν τους φτάνουν 400 ευρώ το μήνα για αυτές τις καθημερινές μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων με καύσιμα , συντήρηση , αναλώσιμα κλπ. Επιδότηση 100% για φροντιστήρια σε παιδιά τριτέκνων, ας τα αφήσουν αυτά περί αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Μέχρι να γίνει αυτό θα είναι όλα αλλοδαπά μέσα.

Σωστά τα πιο πολλά . . .

. . . από αύτα που λες. Να προσθέσω: "επανεξέταση του πλαισίου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τα υπογόνιμα ζευγάρια." AYTO είναι από τα πιο σημαντικά για μένα. Μια ματιά στα νούμερα δείχνει ότι τα ζευγάρια κάνουν ή προσπαθούν να κάνουν παιδί/ά σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία απ΄ότι παλιότερα και κατά συνέπεια πολλοί καταλήγουν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Εμείς έχουμε προσπαθήσει 2 φορές ήδη με κόστος ένα ταληράκιον τη φορά περίπου με όλα τα φάρμακα, κτλ. Το κράτος δεν καλύπτει τίποτα, ούτε σεντ!! Σε ελάχιστες περιπτώσεις μόνο και κάποια από τα φάρμακα κι αυτά πρέπει να περάσεις από 10 επιτροπές (γι' αυτό και δεν το κάνουν οι περισσότεροι, σιγά μη βάλει ο κόσμος τη γυναίκα του να φάει όλο το άγχος, για να γλυτώσει τι;;; 500 ευρώ με το ζόρι . . . ). ΟΚ, άστα τα φάρμακα, το γεγονός ότι δεν μετράει σαν έξοδο αυτό για τη φορολογική σου δήλωση, που το πας; Σε μια χώρα που γερνάει με την ημέρα και θα χαθεί σε κάποια χρόνια αν συνεχίσουν έτσι οι γεννήσεις!!! Αλλά τι περιμένεις . . .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης