Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στη Βουλή κατευθύνεται η πρώτη συγκέντρωση

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στη Βουλή κατευθύνεται η πρώτη συγκέντρωση

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Διαδηλωτές έσπασαν νωρίτερα πεζοδρόμια και φανάρια - Επί ποδός ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -  Προστατέψτε μας, η έκκληση των κατοίκων των Εξαρχείων

ttfw
Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την πρώτη από τις δύο συγκεντρώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στους οποίους υπάρχει και αριθμός αντεξουσιαστών, έχουν κατέβει στην οδό Πανεπιστημίου και αναμένεται να κάνουν πορεία προς τη Βουλη ενώ από τις 12 είναι κλειστός ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό.





IMG_7793
IMG_7794


Κλείσιμο
Η δεύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα επίσης στα Προπύλαια ενώ υπάρχει και κάλεσμα για το βράδυ στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Γρηγορόπουλος.

Η αστυνομία έχει «οχυρώσει» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο, όπως και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ ο γνωστός ως ΑΙΑΝΤΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.

IMG_7795


Σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή.

Από την Τετάρτη κάτροικοι των Εξαρχειών, μέλη του Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών «ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ» έστειλαν επιστολή στην Όλγα Γεροβασίλη με την οποία της ζητούν να προφυλάξει την περιοχή και τους κατοίκους της από κάθε είδους βίαιες δράσεις, καταστροφές και βανδαλισμούς. «Σας καλούμε επίσης να αποφύγετε τη χρήση χημικών που σε συνδυασμό με εμπρησμούς προκαλούν τοξικές αναθυμιάσεις. Επισημαίνουμε ότι στη περιοχή μας κατοικούν χιλιάδες φιλήσυχες οικογένειες, παιδάκια και ηλικιωμένοι» καταλήγει η επιστολή των μελών του συλλόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης