Η Πάμελα Άντερσον ενδιαφέρεται για... τον Γιάνη Βαρουφάκη

Η Πάμελα Άντερσον ενδιαφέρεται για... τον Γιάνη Βαρουφάκη

Σε νέα ανάρτησή της ζήτησε να μάθει περισσότερα για την “προοδευτική διεθνή” της οποίας ηγούνται από κοινού ο Μπέρνι Σάντερς και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, με το DiEM25

pamela01
Πρώτα ήρθε η στήριξη της Πάμελα Άντερσον στα «Κίτρινα Γιλέκα» και μια τοποθέτηση σχετικά με τη βία ενάντια σ’ αυτά από το γαλλικό κράτος, που λίγοι περίμεναν. Αυτή την φορά, το σύμβολο της δεκαετίας του ’90 παίρνει θέση υπέρ του Μπέρνι Σάντερς αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πριν λίγες ώρες τάχθηκε κατά της “θεσμικής βίας των ελίτ” και της “συστημικής εξουσίας” με αφορμή τα επεισόδια στη Γαλλία. Καταδίκασε τη βία ωστόσο έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως “η βία των κίτρινων γιλέκων και τα καμένα οχήματα δεν συγκρίνεται με τη θεσμική βία των γαλλικών και των παγκόσμιων ελίτ”.

“Το πραγματικό ερώτημα είναι να μάθουμε αν η ανυπακοή μπορεί να είναι εποικοδομητική” και “αν οι προοδευτικοί στη Γαλλία και στον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια ώστε αντί για βία να βλέπουμε εικόνες από την οικοδόμηση ισότιμων κοινωνιών”, έγραφε η Άντερσον που ζει στη Μασσαλία.

Η ίδια τάσσεται ως ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, των προσφύγων και των μεταναστών και ασπάζεται τις πλέον αριστερές και προοδευτικές φωνές.

Σήμερα, πήρε θέση υπέρ του Μπέρνι Σάντερς αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε νέα ανάρτησή της ζήτησε να μάθει περισσότερα για την “προοδευτική διεθνή” της οποίας ηγούνται από κοινού με το DiEM25.

Αναφέρει δε πως προσπάθησε να μιλήσει με τον Σάντερς πριν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κάτι που δεν κατάφερε, και όπως λέει θα το επιθυμούσε για το επόμενο διάστημα καθώς τον θεωρεί “σπουδαίο άνδρα με μεγάλη ενέργεια και καλές ιδέες”.

Κλείσιμο


Η ανακοίνωση για την ίδρυση της Προοδευτικής Διεθνούς έγινε στο Συνέδριο του Sanders Institute, φέρνοντας κοντά μια πλειάδα ακτιβιστών, διανοούμενων και πολιτικών, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα όπως τα εργασιακά δικαιώματα, η υγειονομική κάλυψη και η κλιματική αλλαγή.

Εκτός από τον Βαρουφάκη και τον Σάντερς, ηγείται και η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου.

Φαίνεται μάλιστα πως δεν είναι καν η πρώτη φορά που η άλλοτε πρωταγωνίστρια του Baywatch, ασχολήθηκε με τον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών.

Στον λογαριασμό της μάλιστα, μπορεί να βρει κανείς και παλιότερα retweet δηλώσεων του Βαρουφάκη για Ασάνζ και οικονομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης