Καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης: Έκκληση για άμεση μετακίνηση προσφύγων από τη Σάμο

stef01

«Η κατάσταση είναι δραματική και για τους πρόσφυγες - μετανάστες και για τους κατοίκους», αναφέρει ο καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που επισκέφθηκε το νησί 

Ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Yale University, Χριστόδουλος Στεφανάδης, είναι ο Έλληνας επιστήμονας, με τον μεγαλύτερο αριθμό επιστημονικών εργασιών παγκοσμίως. Είναι ο πρώτος και ο μόνος που έσπασε το «φράγμα» των 1500 δημοσιεύσεων σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κάτι που ελάχιστοι έχουν επιτύχει διεθνώς (σύμφωνα με την πλέον επίσημη βάση δεδομένων www.pubmed.com)

Επομένως η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης από την Σάμο:

«Ο εγκλωβισμός 5.500 περίπου προσφύγων – μεταναστών στο hot spot της Σάμου, σε ένα κέντρο χωρητηκότητας 700 ανθρώπων, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο νησί.

Η κατάσταση είναι δραματική και για τους πρόσφυγες-μετανάστες και για τους κατοίκους .

Για τους πρόσφυγες – μετανάστες, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και με τον χειμώνα να έρχεται, οι κίνδυνοι για την υγεία τους, ακόμα και για την ζωή είναι μεγάλοι.

Για τους κατοίκους μια πόλης με πληθυσμό όσο και με αυτόν των προσφύγων -μεταναστών, η καθημερινότητα είναι αβάσταχτη και η ζωή ευτελισμένη.

Η κυβέρνηση έχει την μεγάλη ευθύνη αυτής της κατάστασης. Μια αδύναμη κυβέρνηση που δεν διεκδικεί από τους Ευρωπαίους συμμάχους το αυτονόητο, δηλαδή την ουσιαστική ανάληψη βαρών
από το πρόβλημα, και όχι μόνο οικονομικών.

Μια κυβέρνηση, που κατάντησε την Σάμο αποθήκη ανθρώπων και τους μόνιμους κατοίκους «πρόσφυγες» στον τόπο τους.

Μια κυβέρνηση, που δεν κάνει τουλάχιστο το αυτονόητο. Δηλαδή την αποσυμφόρησή του νησιού από 5000 πρόσφυγες-μετανάστες με τάχιστες διαδικασίες και την άμεση διασπορά και εγκατάστασή τους σε όλη την χώρα.

Αυτό επιβάλλει και ο ανθρωπισμός και η δικαιοσύνη και η ίση μεταχείριση των Ελλήνων πολιτών.
Άμεσα, πριν είναι αργά…»

Δείτε Επίσης

Kriti-narkwtika

Ο 63χρονος μεγαλέμπορος ναρκωτικών εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη - Από τότε, όμως, έχει συντονίσει μέσα από τη φυλακή μια σειρά από μεταφορές ποσοτήτων ηρωίνης στις πόλεις του νησιού, χρησιμοποιώντας δεκάδες «βαποράκια» και διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς!

kypros-aksiomatikos_main01

Πρόκειται για την Arian Palanas Lozano 28 ετών από τις Φιλιππίνες - Σε εξέλιξη η  έρευνα για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα της από τον λοχαγό - Σοκάρει η ομολογία του: Την είχε τυλίξει με σεντόνι και είχε βάλει και πέτρες πριν τη πετάξει στο φράγμα

21
emak_main01

Μόνο ένας από τους τέσσερις περιπατητές διασώθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου - Νεκροί ένα ζευγάρι από τη Σιγκαπούρη και ένας 40χρονος από την Αθήνα, βοηθός του εκπαιδευτή - Η πεζοπορία στο φαράγγι του Αγίου Λουκά εξελίχθηκε σε τραγωδία

13