«Πλοκάμια» μέχρι το Καρπενήσι είχε «απλώσει» η συμμορία με τους πίνακες και τα τιμαλφή

karpe_main

Εξιχνιάστηκαν 12 ληστείες με λεία που έφτανε συνολικά τα 370.000 ευρώ

Μέχρι το Καρπενήσι είχε απλώσει πλοκάμια η σπείρα που είχε αδυναμία σε πίνακες και τιμαλφή. Η αστυνομία εξιχψνίασε 12 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών με λεία στα 370.000 ευρώ.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 10 μέλη της με τα πλοκάμια να αγγίζεουν και την πόλη του Καρπενησίου, καθώς διάφορα αντικείμενα και χρήματα βρέθηκαν και εκεί στο σπίτι ενός εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι είχε αδυναμίες σε πίνακες και εικόνες και γενικά σε αντικείμενα που είχαν ιδιαίτερη αξία τα οποία και αφαιρούσαν από τις «επιδρομές» τους στα διάφορα σπίτια.

karpe1

Το ανακοινωθέν της αστυνομίας:

Διακριβώθηκε μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών - διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές των Τρικάλων.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν (10) μέλη της, ηλικίας από 26 έως 48 ετών.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων μελών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράβασης του νόμου περί ραδιοσταθμών, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που συλλέχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους (mondus operandi), τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν συνήθως τις πρωινές ώρες σε περιοχές του νομού Τρικάλων, χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακά» οχήματα και κατόπτευαν οικίες, πρόσφορες για διάρρηξη.

Μάλιστα, σε όλα τα στάδια της παράνομης δραστηριότητάς τους, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, τα ενοικίαζαν, χρησιμοποιώντας στοιχεία συγγενικών τους ή άλλων προσώπων και τα ενάλλαζαν μεταξύ τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθιστώντας δυσχερή τη συσχέτισή τους με τις υπό έρευνα περιπτώσεις.

Επιπλέον, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούσαν γάντια.

Στη συνέχεια, αφού αντλούσαν πληροφορίες σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση των ιδιοκτητών, εισέρχονταν στις οικίες που επέλεγαν, διαρρηγνύοντας με ιδιαίτερη προσοχή σημεία εισόδου προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί από τα εγκατεστημένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας τους (συναγερμοί).

Ακολούθως, η «λεία» που αποκόμιζαν αφορούσε κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα (370.000) ευρώ.

Συνολικά εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, το διάστημα από 20 Αυγούστου 2017 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, διέπραξαν (8) ληστείες, από τις οποίες (3) τετελεσμένες και (5) απόπειρες, καθώς και (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων.

karpe2


Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών σε Τρίκαλα, Καρπενήσι και Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρπενησίου και αστυνομικούς του Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

επτά εικόνες Αγίων, τέσσερα Ιερά Ευαγγέλια και διάφορα άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα,
επτά πόρπες ζωνών,
κοσμήματα και τιμαλφή,
ρολόγια χειρός,
φορητοί ασύρματοι,
τσάντες,
πορτοφόλια,
το χρηματικό ποσό των (2.845) ευρώ,
(53) κέρματα διαφόρων χωρών,
(19) κινητά τηλέφωνα,
(12) κάρτες sim,
φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb),
είδη ένδυσης και υπόδησης,
πτυσσόμενη ράβδος,
σουγιάς,
δύο κουκούλες προσώπου (full face),
πλήθος εργαλείων και άλλων μικροαντικειμένων.

Μέρος των παραπάνω κατασχεθέντων αντικειμένων προέκυψε ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων, προκειμένου να διερευνηθεί ολόκληρο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της σπείρας, η τυχόν διασύνδεσή τους με άλλους άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

karpe3

Πηγή: www.lamiareport.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΠΧΑΛ64

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ" ΤΟΝ ΡΙΧΑΡΔΟ ΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΩΡΑ 8:50) ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΙΞΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ...

PETER56

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ" ΤΟΝ ΡΙΧΑΡΔΟ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΩΡΑ 8:50) ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΗΞΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ...

KAI TI EΓINE ?

ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ,ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ !! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΧΟΥΝ . ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ . ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Samson_Simera

Η ιστορία της ζωής του -Από τα πολλά χτυπήματα που είχε δεχθεί είχε κοντύνει οκτώ ολόκληρους πόντους ενώ όταν πέρναγαν φορτηγά από πάνω του είχε βγάλει 10 κιλά αίμα από το στόμα, τα αυτιά και τη μύτη