Θεσσαλονίκη: Συνάντηση του δημάρχου Θέρμης με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για τα δρομολόγια

thermi

Δυσαρέσκεια για τη μείωση των δρομολογίων

Για σημαντική μείωση της συχνότητας των δρομολογίων των λεωφορείων στον δήμο Θέρμης, που φτάνει έως και στο 50%, έκανε λόγο ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Στέλιο Παππά και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Σάββα Παναγιωτίδη. Από την πλευρά τους, οι κύριοι Παππάς και Παναγιωτίδης δεσμεύτηκαν -σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου- ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί από τον Δεκέμβριο, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 τα δρομολόγια θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χτες, ο δήμαρχος Θέρμης επισήμανε ότι βάσει μετρήσεων που διεξήχθησαν από τον δήμο, σχετικά με τη συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων, προκύπτει ότι καταργήθηκαν 18 από τα 48 ημερήσια δρομολόγια του Τριαδίου, ενώ πρόσθεσε ότι κατά τις ώρες αιχμής (8:30 με 15:00), η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη και αγγίζει το 50%.

Ο κ.Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι οι μειώσεις στα δρομολόγια έγιναν χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση του δήμου και των δημοτών και πρόσθεσε ότι η ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ "δεν αναφέρει καθόλου τις μειώσεις, με αποτέλεσμα να παραπλανώνται οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία". Επισήμανε ότι ο δήμος Θέρμης είναι ο πρώτος που δέχθηκε τη διαδικασία της μετεπιβίβασης στις γραμμές που εξυπηρετούν την περιοχή του και επιπλέον, με πρότασή του, μειώθηκαν πριν τρία χρόνια τα δρομολόγια της γραμμής του Τριαδίου, προκειμένου να δημιουργηθούν δύο νέες γραμμές στην περιοχή και να ενισχυθεί η γραμμή των Βασιλικών. "Όμως δεν μπορεί να ανεχθεί τη μείωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, ειδικά αυτών που έχουν αδυναμία εύρεσης εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης, όπως οι ηλικιωμένοι και οι μαθητές και φοιτητές" τόνισε, στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οι Μ. Μοσχόπουλος, Δ.Σφονδύλας και Δ. Βλαχομήτρος) και η συγκοινωνιολόγος του δήμου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου, κατόπιν, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έντονων διαμαρτυριών ανθρώπων, που κατοικούν ή εργάζονται στον δήμο Θέρμης, σχετικά με την κατάργηση μεγάλου αριθμού δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών 67 (ΑΣ ΙΚΕΑ-Τριάδι) και 69 (ΑΣ ΙΚΕΑ-Επανομή), που εξυπηρετούν περιοχές του δήμου.

Στα ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος, οι κύριοι Παππάς και Παναγιωτίδης απάντησαν -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου- ότι έχουν μειωθεί κατά ένα τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τις γραμμές 66, 67 και 69, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό (οδηγοί) και δεσμεύτηκαν ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει βελτίωση, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 θα επανέλθουν τα δρομολόγια στην προηγούμενη κατάσταση. Επιπλέον, ο κ.Παππάς επισήμανε ότι ο Οργανισμός θα αγοράσει νέα λεωφορεία και μέχρι τον Φεβρουάριο θα προσλάβει 250 νέους οδηγούς. Ο δήμαρχος κατέθεσε υπόμνημα συνοδευόμενο από τα γραπτά αιτήματα 300 περίπου πολιτών, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης) ΑΕ._

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ενας πολιτης

Θα ηθελα να μας εξηγήσει ο κ. Παππάς πώς θα κάνει προσλήψεις σε εναν οργανισμό υπό εκκαθάριση(Βλέπε ΕΛΒΟ ) και μάλιστα σε λιγότερο από 2 μήνες.

Πιερία

Είναι δυνατόν κοτζάμ Σχολή Καλών Τεχνών να μην εξυπηρετείται ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ από το Κέντρο ; Αντίθετα, απαιτείται μετεπιβίβαση τόσων φοιτητών από τη γραμμή 10 (τέρμα Χαριλάου) στη γραμμή 66 για Θέρμη!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lykourezos_main01

Η απολογία του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι - Τόσο εκείνος, όσο και ο συγκατηγορούμενός του δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος κατέθεσαν απολογητικά υπομνήματα και αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

1
cypruss_arthross1

Νέα στοιχεία για την υπόθεση από το γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας - Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια του Νίκου Μεταξά στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο να έχει σκοτώσει και εδώ - Ανατριχίλα για την δράση του 35χρονου λοχαγού Νίκου Μεταξά που στραγγάλιζε γυναίκες ενώ έκαναν σεξ - Δεν βρήκαν το πτώμα της 6χρονης εκεί που είχε πει ότι το είχε πετάξει

20