Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση οι προϋποθέσεις καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση οι προϋποθέσεις καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου – Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί δύο επενδύσεις φαρμακευτικής κάνναβης με ελληνική ταυτότητα στη Λάρισα και στον Πύργο Κορίνθου

kannavi2
Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 7 Δεκεμβρίου, τέθηκε το σχέδιο τροποποίησης Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa L με περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη μέχρι 0,2%, για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, σχέδιο τροποποίησης Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa L με περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη μέχρι 0,2%, για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης, προκειμένου οι παραγωγοί βιομηχανικής κάνναβης να καταθέσουν τις προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης. Το σχέδιο θα παραμείνει σε διαβούλευση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2018».

Ωστόσο, δύο επενδύσεις φαρμακευτικής κάνναβης με ελληνική ταυτότητα, εγκρίθηκαν και ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για την «BIOMECANN AE», επένδυση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Λάρισας και θα παράγει αποξηραμένο ανθό. Η μονάδα θα έχει έκταση 10,73 στρεμμάτων και προβλέπονται 51 θέσεις εργασίας. Η δεύτερη επένδυση είναι της εταιρείας «BIOPROCANN AE» ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη θέση Πύργος Κορίνθου και επίσης θα παράγει αποξηραμένο ανθό. Η μονάδα θα έχει έκταση 46,5 στρεμμάτων και προβλέπονται 66 θέσεις εργασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης