Η ΠΟΕΔΗΝ πέταξε σανό στο υπ. Οικονομικών και τα ΜΑΤ

«Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια» τονίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Σανό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης άπλωσαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που συμμετέχουν στην πανναττική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ορισμένοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο της οδού Νίκης και για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση καθώς οι αστυνομικοί που ήταν παραταγμένοι δεν τους το επέτρεψαν. Κατά τη διάρκεια της έντασης, μάλιστα, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πέταξαν σανό και στους αστυνομικούς.



Στο πανό που έχουν απλώσει στην οδό Νίκης αναγράφεται η φράση «Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια με τις προβλέψεις (σ.σ. του προϋπολογισμού) για διαρκή λιτότητα και την καθήλωση των δαπανών για την υγεία στα τριτοκοσμικά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα». «Η κυβέρνηση μας τα παίρνει από όλες τις μπάντες για να κοκορεύεται ο Αλέξης Τσίπρας. Παίρνουμε 800 ευρώ, οι νεοδιόριστοι 600 ευρώ, αναμένεται να κόψουν το επίδομα βαρέας απασχόλησης, δεν μας εντάσσουν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν αντεχόμαστε να είμαστε το κυτίο παραπόνων ασθενών και συγγενών» κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.





Με την κίνηση αυτή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θέλουν να δείξουν - με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2019 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή - ότι η κυβερνώντες τους θεωρούν κουτούς.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ότι «με τον Προϋπολογισμό που κατατίθεται, η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης» και παράλληλα τονίζουν ότι «Τα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα».

Με τη σημερινή τους κινητοποίηση διεκδικούν μεταξύ άλλων: •να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας

• Αυξήσεις στους μισθούς

• Διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος

• Ένταξη στα ΒΑΕ

• Αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγείας στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αναλογία για κάθε μία αποχώρηση μία πρόσληψη που παγιοποιεί τις τραγικές σημερινές ελλείψεις

• Ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr