Μήνυμα Ιερώνυμου: «Εγώ, θα μιλήσω τελευταίος»

«Εγώ, θα μιλήσω τελευταίος» δήλωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πρόσφατη συμφωνία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας - κράτους

ierwnymos_main01
«Εγώ, θα μιλήσω τελευταίος» δήλωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από τη Λιβαδειά όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, έστειλε σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους.

«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας, απόψε, που την αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ, θα μιλήσω τελευταίος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, από το tvstar.gr




Ο Αρχεπίσκοπος Ιερώνυμος θα ενημερώσει τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής τις προσεχείς ημέρες, σχετικά με το μισθολογικό των κληρικών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το orthodoxia.info οι τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις για τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε η Αρχιεπισκοπή στους κληρικούς της το οποίο υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αρχιεπισκοπής προκειμένου το σύνολο των κληρικών να ενημερωθεί για «υπηρεσιακά θέματα και τρέχοντα ζητήματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης