Βανδαλισμούς και σε εκκλησάκια νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Βανδαλισμούς και σε εκκλησάκια νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα  με την Ομοσπονδία άγνωστοι βανδάλισαν το εκκλησάκι στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Άμφισσας, πέταξαν και έσπασαν εικόνες χωρίς όμως να κλέψουν το παγκάρι - Ζητά παρέμβαση της κυβέρρνηης

amfissa
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα περιστατικά απειλών και ξυλοδαρμών σε βάρος εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων, με το σχετικό δελτίο συμβάντων να... εμπλουτίζεται τώρα και με βανδαλισμούς σε ναούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι διοικήσεις των νοσοκομείων παρακολουθούν σαν θεατές τα όσα διαδραματίζονται εντός κι εκτός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στο στοιχειώδες, στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της ζωής των εργαζομένων και όλων όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία.

Ένας άγριος ξυλοδαρμός με «θύματα» έναν γιατρό και έναν υπάλληλο φύλαξης στιγμάτισαν την εφημερία του περασμένου Σαββάτου στο νοσοκομείο Άργους, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων Καρδίτσας όπου τον ξυλοδαρμό υπέστησαν γιατροί και νοσηλευτές. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες ήταν Ρομά.

Ένα θλιβερό συμβάν καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή και στο νοσοκομείο Άμφισσας. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, άγνωστοι βανδάλισαν το εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, πέταξαν και έσπασαν εικόνες χωρίς όμως να κλέψουν το παγκάρι. Το εκκλησάκι είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. Στο Νοσοκομείο απόγευμα και νύκτα δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη, ούτε φύλακας, ούτε θυρωρός.

«Έως πότε εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε έρμαια του κάθε τυχάρπαστου που επισκέπτεται τα Νοσοκομεία; Πότε θα δώσει τη δέουσα προσοχή η Κυβέρνηση σε αυτό το μείζον ζήτημα; Κλέβουν, απειλούν, κτυπάνε και φεύγουν ανενόχλητοι. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η βία και η ανομία τείνουν να κυριαρχήσουν στα Νοσοκομεία» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης