Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ

Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ

Σίγουρος για τη σχέση του και την επιρροή του στον πρωθυπουργό εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

4610941
Ένας διάλογος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος είναι ενδεικτικός της σχέσης που πιστεύει πως έχει με τον Αλέξη Τσίπρας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Μητροπολίτης: Δημητριάδος: Δε θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο...
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα απολύτως, γιατί εμπιστεύομαι την ποιμαντική μου. Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ!

Είναι προφανές πως η αναφορά αυτή προκάλεσε αίσθηση στους ιεράρχες, καθώς ο Σαούλ ήταν ένας διώκτης των χριστιανών που εξελίχθηκε στον Απόστολο Παύλο, μετά από μία «συνάντησή» του με τον Χριστό στην έρημο πριν τα τείχη της Δαμασκού. 

Πως ο Σαούλ έγινε  Παύλος...

Σύμφωνα με το βιβλίο των θρησκευτικών της τετάρτης δημοτικού:

Ήταν φανατικός Ιουδαίος ο Σαούλ. Απέκτησε μεγάλη μόρφωση και δίδασκε στους συμπατριώτες του το Νόμο του Θεού. Όταν όμως συναντούσε χριστιανούς ή άκουγε να μιλούν γι’ αυτούς, γινόταν άλλος άνθρωπος. Τους κυνηγούσε με πάθος, έπαιρνε μέρος σε συλλήψεις και τους οδηγούσε στη φυλακή. Πίστευε πως έτσι υπερασπιζόταν την πίστη των πατέρων του.

Κλείσιμο
Μόλις πληροφορήθηκε πως κάποιοι χριστιανοί είχαν καταφύγει από τα Ιεροσόλυμα στην πόλη Δαμασκό της Συρίας για να γλιτώσουν, ξεκινάει με μια ομάδα ανθρώπων, για να τους συλλάβει. Πλησιάζοντας όμως τα τείχη της Δαμασκού, άστραψε γύρω του φως λαμπρό από τον ουρανό. Έπεσε καταγής ο Σαούλ κι άκουσε μια φωνή να του λέει: «Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;». Ταραγμένος ο Σαούλ είπε: «Ποιος είσαι, Κύριε;» Και η φωνή του απάντησε: «Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο συ καταδιώκεις. Πήγαινε στην πόλη κι εκεί θα σου φανερωθεί τι πρέπει να κάνεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης