Επίσκεψη Ολάντ στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής και συνομίλησε με πρόσφυγες  και εθελοντές- Δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να παραβιάζει τη συμφωνία με την ΕΕ - Το βράδυ η συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο

olant
Τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα  επισκέφθηκε το μεσημέρι  ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ,  συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος ξεναγήθηκε στους  χώρους της  δομής και φάνηκε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λειτουργία  του. Μαζί του βρισκόταν και ο υπουργός Οικονομικών  επί των κυβερνήσεών του, Μισέλ  Σαπέν.

«Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Προσφυγικό και να μην την παραβιάζει, αλλιώς θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

«Η Ευρώπη έκλεισε μια συμφωνία με την Τουρκία, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, επισήμανε ο κ. Ολάντ. «Η Τουρκία έπρεπε να ελέγχει τις αναχωρήσεις και να δέχεται τις επιστροφές των ανθρώπων που δεν είχαν δικαίωμα ασύλου. Δώσαμε και χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατήσει εκεί αυτούς τους ανθρώπους. Αν αυτή η συμφωνία δε γίνεται σεβαστή από την Τουρκία, τότε πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα», πρόσθεσε.

Ολάντ στον Ελαιώνα


Κλείσιμο
Ο κ. Ολάντ συνέχισε λέγοντας, πως συμμερίζεται το γεγονός ότι η Ελλάδα επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, επειδή βρίσκεται κοντά στην εστία των συρράξεων και λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπογράμμισε επίσης, πως ήταν επιτυχία της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ και έτσι άντεξε την πίεση των ροών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ολάντ σημείωσε πως η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα της εποχής και επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να δώσει απάντηση και να υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Κατά την παραμονή του στον Ελαιώνα, ο κ. Ολάντ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του χώρου, επισκέφτηκε το παράρτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την κοινωνική υπηρεσία, τη βιβλιοθήκη, ενώ συνομίλησε με πρόσφυγες και εθελοντές.

Το βράδυ ο Φρανσουά  Ολάντ  αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ  αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης