Αλλοδαποί είχαν ξαφρίσει 13 καταστήματα στην Εύβοια

Αλλοδαποί είχαν ξαφρίσει 13 καταστήματα στην Εύβοια

Σπείρα είχε γίνει εφιάλτης για καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας

astynomia
«Δούλεψε» το ένστικτο των αστυνομικών της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Αλιβερίου, όταν εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με τρεις αλλοδαπούς επιβάτες που κινούνταν ύποπτα στο Αυλωνάρι Ευβοίας. Όταν το ακινητοποίησαν για έλεγχο, κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια σπείρα που είχε γίνει εφιάλτης για τα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Στο όχημα βρέθηκαν ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 16 εκατοστών, ένας μεταλλικός κόφτης, τρυπάνια, κατσαβίδια, φακοί και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κέρματα και ένα μπουκάλι με οινοπνευματώδες ποτό, που αποδείχθηκε ότι οι αλλοδαποί ηλικίας 47, 37 και 26 χρόνων είχαν κλέψει νωρίτερα από ένα μίνι μάρκετ και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια της επιχείρησης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 340 ευρώ και έξι κινητά, όπως και το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 37χρονου, ο οποίος μάλιστα δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στο αστυνομικό τμήμα Κύμης όπου προσήχθησαν συλληφθέντες, προέκυψε από την έρευνα ότι από τις 22 Αυγούστου είχαν διαπράξει άλλες 12 κλοπές και μια απόπειρα σε καταστήματα περιοχών των Δήμων Κύμης– Αλιβερίου και Διρφύων– Μεσσαπίων, από τα οποία είχαν αρπάξει μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εμπορεύματα, κυρίως οινοπνευματώδη ποτά, τρόφιμα, συσκευασίες καπνού και πακέτα τσιγάρων, συνολικής αξίας άνω των 17.000 ευρώ!

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 47χρονου, εκκρεμούσε από τις 22 Αυγούστου Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές που είχε εκδοθεί από τις αρχές της Φιλανδίας, ενώ σε βάρος του 27χρονου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 37χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κ.Ο.Κ..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης