«Ρολά» στο Δημόσιο: Διαδήλωσαν στο Σύνταγμα ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

IMG_7666

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης, βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων - Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία - Στη Βουλή κατέληξε και η πορεία του  ΠΑΜΕ  

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται το Δημόσιο καθώς για σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει  24ωρη πανελλαδικη απεργία, ενώ ολοκληρώθηκε η πορεία στη Βουλή. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Λόγω της πορείας έκλεισαν οι Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη, η Αμαλίας από Διάκου, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου.

Στο επίκεντρο της σημερινης κινητοποίησης, βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς όπως τονίζουν μέλη της ΑΔΕΔΥ «οι επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς απέβησαν άκαρπες. Τα αιτήματά μας για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ».

Γιαννάκος Ο μόνος που δεν έχει καταλαβει ότι ο Πολλάκης θέλει ψυχίατρο είναι ο ΤσίπραςΣε εξέλιξη η πορεία της ΑΔΕΔΥ προς την Βουλή


Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί: Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

IMG_7664


Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο, με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

IMG_7665


Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνουν το 5% όταν στις τράπεζες είναι το μισό, ενώ οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες καθώς παρακρατούνται από τον μισθό και τη σύνταξη.

Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων».

IMG_7667


Και η ΟΛΜΕ στην απεργία

Στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει η ΟΛΜΕ ζητώντας μεταξύ άλλων:

Προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας.

Υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

Δεκατετράχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα.

Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομείο

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές Υγείας, αφού γιατροί και νοσηλευτές αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μεταξύ άλλων ζητά το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στους δρόμους όμως βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώνονται από τις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας:

• Να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας

• Αυξήσεις στους μισθούς μας

• Διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος

• Ένταξη στα ΒΑΕ

• Αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγείας στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αναλογία για κάθε 1 αποχώρηση, 1 πρόσληψη που παγιοποιεί τις τραγικές σημερινές ελλείψεις

• Ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών

Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ

Να σημειωθεί ότι στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και ορισμένες ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια.

Τέλος έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων, οι υπάλληλοι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ «σε μια προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών τους σχέσεων και προς αποτροπή του κινδύνου απώλειας κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων».

IMG_7662_2
IMG_7663_2


IMG_7659_2
IMG_7661_2

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Δημοσιος Σφραγιδοκρουστης

αγωνιστικους χαιρετισμους σε ολους τους αγανακτισμενους συντροφους,ο αγωνας συνεχιζετε...... γενικη απαιτηση να δοθει ενα εξτρα επιδομα μανικιουρ ωστε να τα ξυνουμε καλυτερα, ειναι δικιο και πρεπει να γινει πραξη..........κερδαμε συντροφοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αντιπασοκος

Γουσταρω Πασοκια στη φυλακη.Γουσταρω να δω τον Κινεζο πισω απο τα καγκελα και παω ολοταχως για Συριζα και ας μη το θελω.

123

Κάτω τα χέρια από τα δημόσια τεμπελχανεια!!!

dpap

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι δημόσιοι υπάλληλοι απαγορεύεται να απεργήσουν. Τη στιγμή της ορκωμοσίας λένε ότι οφείλουν να υπηρετούν το κράτος - χωρίς αυτούς το κράτος δε μπορεί να λειτουργήσει. Ειδάλλως, αν δεν τους αρέσει, σπιτάκι τους...

Κομμουνιστής

Το ότι σήμερα ζεις και έχεις πατρίδα το οφείλεις στους Κομμουνιστές. Διάβασε ιστορία.

Χαχαχ

Μα τι λες ; Ούτε το ΚΚΕ δεν τα λέει αυτά, το κόμμα είναι κατά της Πατρίδας και των πατρίδων γενικώς .

dpap

Σπούδασα ιστορία δίπλα σε Χατζηιωσήφ, Λούκο, Πετμεζά και σε άλλα αριστερά σκουπίδια. Στη διαστρέβλωση της ιστορίας είναι πρώτοι! Καμία απολύτως η προσφορά της αριστεράς στην Ελλάδα, πχ το εαμ σκότωσε τελικά πολλούς περισσότερους Έλληνες παρά ξένους κατακτητές τη δεκαετία του 1940.

Ιάσων

Παιδιά εγώ λέω ότι αφού από το 2000 (με δρχ) μέχρι σήμερα (18 χρόνια) οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν μόνο 75% αυξήσεις, ενώ οι ιδιωτικοί μόνο 20% μείωση να μας κόψουν 200-300 ευρώ ακόμη για να τα δώσουμε στους δημοσίους υπαλλήλους να πηγαίνουν στα κομμωτήρια για να ενισχυθεί η οικονομία μας! Όλα εγώ πχια να τα σκέφτομαι;

Κομμουνιστής

Είμαστε οι μόνοι που κάνουμε αγώνες για να έχεις εσύ ψωμί να φας. Δεν θα ξεπουληθούμε σύντροφε.

Ρε άντε δούλεψε

Η ξέση οσχέου στο δημόσιο μέχρι να σου πει το κόμμα να δείρεις περαστικούς σε πορεία , δεν είναι αγώνες, είναι παρασιτισμός .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koufontinas01-mesa

Αναμένεται το βούλευμα του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

nipiaga

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών χωρίς να υπολογίζει την ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών και τις ελλείψεις προσωπικού - Σε όλη την Ευρώπη μόνο στο Λουξεμβούργο πηγαίνουν υποχρεωτικά στο σχολείο παιδιά 4 ετών - Ενστάσεις και από τους ειδικούς

DSC_4891

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας Ουκράνιας ευχαρίστησε ακόμη μια φορά με ευγνωμοσύνη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική αγάπη και τις στοργικές του ενέργειες απέναντι στον Ουκρανικό λαό