«Τουρκική προπαγάνδα» τα περί κακοποίησης μεταναστών στον Εβρο

«Τουρκική προπαγάνδα» τα περί κακοποίησης μεταναστών στον Εβρο

Τι απαντούν οι Ελληνες αξιωματικοί σε τουρκικά δημοσιεύματα

edirne-photo
Φωτογραφία με γυμνούς και κακοποιημένους μετανάστες αναρτούν τα τουρκικά ΜΜΕ, ισχυριζόμενα ότι πρόκειται για θύματα Ελλήνων αστυνομικών στον Εβρο.

Η φωτογραφία και το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε αρχικά στην Edirne Haberleri (Τα νέα της Αδριανούπολης) αλλά μεταδίδεται και από άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

edirne


Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ στη φωτογραφία φαίνεται μία ομάδα από μετανάστες από Παλαιστίνη και Υεμένη που προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Εβρο. Ωστόσο εντοπίστηκαν από Ελληνες αστυνομικούς, οι οποίοι τους ανάγκασαν να γδυθούν και αφού τους χτύπησαν, τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία. Σύμφωνα με όσα γράφει η ιστοσελίδα, κάτοικοι του χωριού Kiremitçisalih κοντά στην Αδριανούπολη, εντόπισαν γυμνούς και σε κακή κατάσταση τους μετανάστες και τους πρόσφεραν ρούχα, νερό και φαγητό.

Σύμφωνα με το e-evros, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης δήλωσε άγνοια για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο: «Δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι, και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δηλώνει ότι: «Αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης χαρακτηρίζει το περιστατικό «στημένο», επισημαίνοντας πως «Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης