Φωτιά στο Μάτι: Οι πυρόπληκτοι απαντούν στον Πολάκη - «Πώς μπορεί να μιλάει έτσι ένας γονιός;»

fotias

«Διαβάζοντας αρχικά τα λόγια σας και μη γνωρίζοντας σας καλά, μου δημιουργήθηκε η εικόνα ενός περιθωριοποιημένου & αντικοινωνικού ατόμου, που δημοσιεύει απερίσκεπτα & βιαστικά μη έχοντας συνείδηση του προσβλητικού χαρακτήρα του λόγου του», αναφέρει σε επιστολή της,  ομάδα νέων από τις πυρόπληκτες περιοχές

Στο «μαύρο», κακό χιούμορ, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος σχολίασε με ειρωνικό τρόπο την κριτική των Μέσων Ενημέρωσης κατά της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι, και τις φωτιές στην Καλιφόρνια, απαντά με επιστολή της ομάδα νέων από τις πυρόπληκτες περιοχές.

«Πως μπορεί να μιλάει έτσι ένας γονιός; ένας άνθρωπος; ένας δικός μας συνάνθρωπος;», αναρωτιούνται.

Όπως αναφέρουν, σχολιάζοντας την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας,  «διαβάζοντας αρχικά τα λόγια σας και μη γνωρίζοντας σας καλά, μου δημιουργήθηκε η εικόνα ενός περιθωριοποιημένου & αντικοινωνικού ατόμου, που δημοσιεύει απερίσκεπτα & βιαστικά μη έχοντας συνείδηση του προσβλητικού χαρακτήρα του λόγου του».

«Ξέρετε ποια είναι η διαφορά μας όμως Κ. Πολάκη; Εγώ δε θα έπρεπε να νιώθω τύψεις.. Γιατί εγώ σε αντίθεση με εσάς, δεν έθεσα τον εαυτό μου σε καμία υποψηφιότητα, για καμία καίρια θέση, ώστε να λέγομαι αρμόδιος όταν στην πραγματικότητα δεν έχω καμία πρόθεση να αναλάβω ευθύνες! Ευθύνες που στο κείμενο σας κοροϊδευτικά αποποιείστε», αναφέρει σε άλλο σημείο η επιστολή. 


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Κύριε Υπουργέ ,

Θέλοντας να μείνω συνεπής στην υποχρέωση που νιώθω απέναντι στον εαυτό μου, να μην αφήσω ασχολίαστη την ανάρτηση που κάνατε απευθυνόμενος στη Ρένα Δούρου, σας γράφω τα παρακάτω λόγια.

Κυριακή 11/11 (η μέρα που πραγματοποιήσατε τη  συγκεκριμένη ανάρτηση) ήταν για μένα κομβική καθώς αποτέλεσε την έναρξη της ενεργούς διαμαρτυρίας μας, η οποία πιθανολογώ να έχει συνέχεια αν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν! Γυρνώντας λοιπόν σπίτι μου Κυριακή, εξαντλημένος συναισθηματικά από την έντονη εμπειρία του Μαραθωνίου στο πέρασμα του τόπου μου, ήρθα αντιμέτωπος με τον απαξιωτικό & αλαζονικό χαρακτήρα της ανάρτηση σας!

«Γιατί δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεεε;;;» Διαβάζοντας αρχικά τα λόγια σας και μη γνωρίζοντας σας καλά, μου δημιουργήθηκε η εικόνα ενός περιθωριοποιημένου & αντικοινωνικού ατόμου, που δημοσιεύει απερίσκεπτα & βιαστικά μη έχοντας συνείδηση του προσβλητικού χαρακτήρα του λόγου του. Μπαίνοντας όμως στο «προφίλ» σας & διαβάζοντας το βιογραφικό σας, είδα ότι είστε ένας «κανονικός» άνθρωπος. Παρίσταστε σε οικογενειακές εκδηλώσεις, κάνετε όνειρα για τα παιδιά σας, έχετε χόμπι όπως το ψάρεμα.. Και απόρησα...Πως μπορεί να μιλάει έτσι ένας γονιός ;, ένας άνθρωπος ; ένας δικός μας συνάνθρωπος;.. αυτό το σημείο όμως, ήρθε η ώρα να σας πω ποιος είμαι εγώ.. Είμαι ένα παιδί που θα μπορούσε να είμαι το παιδί σας. Είμαι ένα παιδί που την ημέρα της φωτιάς ήμουν στο Μάτι Αττικής & σώθηκε! Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα προσπαθώ να βοηθήσω με ότι μέσα διαθέτω τους συντοπίτες μου. Μοίρασα πόρτα πόρτα φαί & νερό αγνοώντας τη μυρωδιά της καμένης σάρκας & των λιωμένων ελαστικών. Έψαξα να σώσω όσα ζώα είχαν επιζήσει, διώχνοντας τις σκέψεις ότι οι άμορφες μάζες γύρω μου μπορεί να είναι οι γείτονες μου, οι φίλοι μου! Προσπάθησα έχοντας ως μόνο εργαλείο τα χέρια μου, πλάι σε 200 ακόμη εθελοντές, να μαζέψω στάχτες & κλαδιά , παραβλέποντας τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία μου.

Παρ όλα αυτά και γνωρίζοντας ότι έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό, ξέρετε τι νιώθω μέχρι & σήμερα Κ. Πολάκη ;; Απέραντες & αβάσταχτες ΤΥΨΕΙΣ! Τύψεις που δε ρίσκαρα περισσότερο τη ζωή μου ώστε να βοηθήσω & άλλους, τύψεις που κοιμήθηκα τέσσερις αντί για τρεις ώρες γιατί μπορεί ίσως αυτή τη μια ώρα κάποιος να χρειαζόταν κάτι & να μην ήμουν εκεί, τύψεις γιατί το βράδυ που δεν άντεξα το ξενύχτι της εθελοντικής περιπολίας, έγινε πλιάτσικο σ ένα σπίτι & δεν ήμουν παρόν!

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά μας όμως Κ. Πολάκη ; Εγώ δε θα έπρεπε να νιώθω τύψεις.. Γιατί εγώ σε αντίθεση με εσάς, δεν έθεσα τον εαυτό μου σε καμία υποψηφιότητα, για καμία καίρια θέση, ώστε να λέγομαι αρμόδιος όταν στην πραγματικότητα δεν έχω καμία πρόθεση να αναλάβω ευθύνες! Ευθύνες που στο κείμενο σας κοροϊδευτικά αποποιείστε επικαλούμενος τα έργα της περιφέρειας & του Υπουργείου Υποδομών. Και σας ρωτάω Κύριε Πολάκη πώς σχετίζονται οι αυτονόητες κρατικές ενέργειες μετά τη φονική πυρκαγιά με την πρωτοφανή κρατική αμέλεια που κόστισε 99 ζωές ;; Πως μπορείτε να αναφέρετε με τόση ευκολία λέξεις όπως «πυρκαγιές» & «νεκρούς» όταν όλα τα γεγονότα είναι ακόμα τόσο νωπά στις καρδιές ορισμένων ανθρώπων και την ίδια ακριβώς μέρα της ανάρτησης σας συνάνθρωποι σας που επλήγησαν & έχασαν ανθρώπους & σπίτια πενθούν παρατεταγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον ΕΙΡΗΝΗΚΑ, δείχνοντας σεβασμό και συνέπεια σ έναν ανύπαρκτο δήμο(!), σε μια περιφέρεια που τους έχεις παντελώς εγκαταλείψει, σε κρατικά στελέχη που δεν μπορούν δυστυχώς να συμμεριστούν κανένα πόνο!

Θα σας παρακαλούσα αυτήν την ανεξήγητη ανεκτικότητα & υπομονετική στάση που δείχνουμε τις τελευταίες 80 μέρες απέναντι όλων σας, να μην την προσπερνάτε! Δεν είστε υποχρεωμένος σε καμία περίπτωση να αφουγκραστείτε τον πόνο κ την αγωνία μας αλλά τουλάχιστον εκτιμήστε τη στάση μας & μην προκαλείτε ανθρώπους που ακόμα βασανίζονται με απερίσκεπτες αναρτήσεις που βάζουν σε προτεραιότητα την ικανοποίηση προσωπικών & πολιτικών αντιπαραθέσεων & όχι το λαό που «υπηρετείτε».

Το ζήτημα δεν είναι το αν θα ακουστεί η συγγνώμη αλλά να μην κάνουμε πράξεις που την οφείλουν! Ελπίζω οι επόμενες αναρτήσεις σας να διέπονται από περισσότερη συνείδηση & ανθρωπιά.

Ήθελα απλώς να εκφράσω & να μη φιμώσω για ακόμη μια φορά τις σκέψεις μου.

Ομάδα νέων των πυρόπληκτων περιοχών

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Βασίλης

Ρε παιδια τι του γραφετε?? Ο ανθρωπος ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙ......μόνο χιουμορ 11χρονου ξερει να κανει από τα κοινωνικά δίκτυα...Ουτε την ιδια τη θεση του δεν ξερει...νομιζει οτι ειναι troll, η κανει αστειακια στο δεκαπενταμελες και αυτος.....ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ...

Η ασυδοσία της μεταπολιτευτικής

Η ασυδοσία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας , εξέθρεψε αυτά τα περιθωριακά κυνικά άτομα με την αντικοινωνική συμπεριφορά !Με τον κύριο , μόνο ο εισαγγελέας πρέπει να ασχολείται !

Μκ

Πολακης ο Τσουκαλάς του ΣΥΡΙΖΑ

Το ερώτημα είναι...

... τον άνθρωπο πουτον είδατε; Εδώ πρόκειται για τετράποδο ζώον!

Trem

Ας ετοιμαστεί τώρα ο συντάκτης της επιστολής να χαρακτηριστεί σαν ακροδεξιός νεοναζί φασίστας , νοσταλγός των κρεματορίων που τόλμησε να αμφισβητήσει τον αξιότιμο και τίμιο Υπουργό μας κ.κ. Πολάκη, αγωνιστή του δικαίου , της Δημοκρατίας και πρέσβη ηθικών αξιών και πλεονεκτημάτων . Πολύ θράσος....

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ:

ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ

Συριζανελέ Καραμανλοπαπακιστάν

Πέραν του ηθικού ξεπεσμού του ανδρείκελου στον οποίον σωστά αναφέρονται και επιμένουν οι πληγέντες... : Στην Καλιφόρνια ΟΝΤΩΣ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ περιοχές που ζούνε 400.000 άνθρωποι και ΑΝ ΔΕΝ γινόταν αυτό θα θρηνούσαν ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ όχι μόνο 30-40 μεμονωμένα άτομα... Στην Καλιφόρνια υπάρχουν 3 μέτωπα το καθένα ίσαμε μια Πελοπόννησο και όχι μια προδιαγεγραμμένη λωρίδα δύση - ανατολή.. με πλάτος 2 χιλιομέτρων.. Είναι σαν συγκρίνεις μια φλόγα που άναψε σε μια διάβαση πεζών της Πανεπιστημίου με το να καίγεται όλο το κέντρο από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα. Στην Καλιφόρνια υπάρχει μεγάλης κλίμακας ξηρασία που προκαλεί αρρώστια στα δάση (ψηλά ξεραμένα δέντρα ιδανικά για προσάναμα σε φωτιά) και αυτό είναι που γενάει τεράστιας κλίμακας πυρκαγιές. Αυτό είναι φαινόμενο πολλών ετών και όχι παροδικό και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί παρά μόνο με αναγκαστική αποψήλωση των άρρωστων δασών. Αποψηλώνουν από μόνοι τους τα απέραντα δάση τους για να μην υπάρχει τόση καύσιμη ύλη σε συνθήκες τέτοιας ξηρασίας... Τι σχέση έχει αυτό το φαινόμενο με έναν "ανάποδο" δυτικό αέρα που έτυχε στη βάρδια της Μαδούρου, ερχόταν από το βουνό και μας την έφερε από πίσω...? ενώ τα ανεύθυνα τα συριζανέλια έψαχναν τη φωτιά μία στη Διώνη και μία στο Διόνυσο!!! Η πυρκαγιά από το Νταού μέχρι το Μάτι με τον ισυρό Δυτικό άνεμο ήταν μία απόλυτα προβλέψιμη καταστροφή όπου κάηκε ξεκάθαρα μια στενή λωρίδα γης ευθυγραμμισμένη με την διεύθυνση του ανέμου μέχρι και το νερό της θάλασσας. Παρ' όλα αυτά οι ντενεκέδες ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΝ κι έστελναν άσχετους ανθρώπουν να κανούν εκεί που θα εκτονονώταν η πυρκαγιά όπως έγινε με όσους ανενημέρωτους μποτιλιαρίστηκαν κάτω από την Μαραθώνος...

Όπως τα λέτε. Παίζουμε το παιχνίδι τους. Λόγω της ανικανότητας, ανηθικότητας τους,

Όπως τα λέτε. Παίζουμε το παιχνίδι τους. Λόγω της ανικανότητας, ανηθικότητας τους, δημιουργούν μιζερια παντου, γιατι αυτο ειναι το περιβαλλον τους. Δεν μπορουν να λειτουργησουν σε δημιουργικες καταστασεις. Μεγαλη ευθυνη και ο 'σοφος' λαος που έμμεσα ενθαρρύνει αυτες τις συμπεριφορες με την εγκληματικη αδιαφορια του. MATI, MARFIN, κλπ.

giannikos

...ασφαλως και δεν προκειται για ανθρωπο...ειναι απλα κτηνος...

...

Πάντως, αν η φωτιά που καταστρέφει τώρα την Καλιφόρνια γινόταν στην Ελλάδα, πιθανότατα θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς, με βάση την οργάνωση που (δεν) υπάρχει. Δηλαδή, ακόμα και όταν κάνουν... πλάκα οι βαρεμένοι Συριζαίοι, πετάνε κοτσάνες και μπαρούφες.

ΑΣΤΟΣ

Ας πει κάποιος, στα γελοία αμόρφωτα αριστεροαληταριά τον Πολάκη και τη Δούρου, με το καφενόβιο χιούμορ, οτι στην Καλιφόρνια κάηκαν 6500 κατοικίες (λέει πολλά γιά το μέγεθος της φωτιάς ) και 35 άνθρωποι, γιατί εκκένωσαν περισσότερους από 400.000 κατοίκους. Στο Τσυριζοβαλκανιστάν, με πολύ μικρότερης έκτασης φωτιά, κάηκαν 100 άνθρωποι, Τσυριζολούστροι που πουλάτε κι εξυπνάδα, λες και την έχασε κάποιος και την βρήκατε εσείς....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos_main01

Ο νεοεκλεγείς προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του - Τι λέει για το νοικοκύρεμα της Αρχιεπισκοπής, το χτίσιμο του ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero και τη χρήση της τεχνολογίας στην υπηρεσία της πίστης - Γιατί παρομοιάζει τη Νέα Υόρκη με την Πόλη και τι λέει για την επιθετική ρητορική των Τούρκων