«Εστίες» ανομίας τα Πανεπιστήμια

apth_narkotika

«Δεν πάει άλλο η κατάσταση», λέει στο protothema.gr ο  πρύτανης του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) Μανόλης Γιακουμάκης  - Οργή για την  επίθεση σε καθηγητή του ΑΠΘ την ώρα που έκανε ανάληψη από ΑΤΜ - Καθηγητές καταγγέλουν την αδράνεια της κυβέρνησης 

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά στα Πανεπιστήμια με τους φοιτητές να δηλώνουν απροστάτευτοι.

Θύμα ληστείας μέσα στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έπεσε καθηγητής του ΑΠΘ την ώρα που έκανε ανάληψη από ΑΤΜ. Το περιστατικό συνέβη, πριν από λίγες ημέρες, στη βόρεια πύλη του ΑΧΕΠΑ. Ακολούθησαν δύο ακόμα απόπειρες σε άλλα άτομα στον ίδο χώρο.

Όπως καταγγέλλει το πρώτο θύμα της επίθεσης, συνταξιούχος καθηγητής, κανείς δεν αντέδρασε στην επίθεση ούτε και κάλεσε το «100» γιατί, όπως του είπαν, «φοβούνται για τη ζωή τους».

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φειδάς κάνει λόγο για άλλη μια σοκαριστική είδηση «η οποία επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τους χώρους του».

Την ίδια ώρα διακινητές και χρήστες ναρκωτικών κυκλοφορούν γύρω από τα Πανεπιστήμια με τους καθηγητές και τους φοιτητές να οδηγούνται στην απόγνωση, βλέποντας καθημερινά τις θλιβερές σκηνές, ενώ η πολιτεία είναι απούσα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου με τον δήμαρχο, θα επισκεφθούν την αστυνομική διεύθυνση της πόλης.

Σε «πιάτσα» ναρκωτικών έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

O πρύτανης του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) Μανόλης Γιακουμάκης μιλώντας στο potothema λέει χαρακτηριστικά «οτι η κατάσταση δεν πάει άλλο». Για να συμπληρώσει: «Εχουμε καλέσει την πολιτεία να παρέμβει και δεν κάνει τίποτα. Πού θα πάει αυτή κατάσταση, αντί να λυθεί το πρόβλημα, αυξάνονται τα φαινόμενα βίας και ανομίας», διερωτάται ο πρύτανης που μαζί με τη Σύγκλητο περιγράφουν εικόνες από τη νέα πιάτσα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών που δημιουργήθηκε σε δρόμο παραπλεύρως του Οικονομικού Πανεπιστημίου με εικόνες δρόμου που «έχει διαμορφωθεί από την εμπορία-διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, τις θλιβερές εικόνες με παραληρηματικούς ή ημιθανείς χρήστες, διάσπαρτους στους γύρω δρόμους, τις δυσάρεστες οσμές και την έλλειψη καθαριότητας». «Πρέπει να προστατευθούν καθηγητές και φοιτητές», λέει ο πρύτανης.

Η ηγεσία του ΟΠΑ είχε διαμαρτυρηθεί εντόνως για τα πρόβλημα των διακινητών και των χρηστών ναρκωτικών που από το Πεδίον του Αρεως περνούσαν στους ισόγειους χώρους του ιδρύματος .

«Οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα λόγω ανεξέλεγκτης παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων μέσα και γύρω από το Πανεπιστήμιο, επισημαίνει ο κ. Γιακουμάκης.

Ο πρύτανης και τα μέλη της Συγκλήτου έχουν επισημάνει την συνεχιζόμενη παρουσία εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος κάνοντας έκκληση τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας για την άμεση αντιμετώπιση της «δραματικής κατάστασης».

Η Σύγκλητος καθημερινά κάνει προσπάθειες με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καλώντας τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να δράσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο.

Μία από τις τέσσερις εισόδους για το κεντρικό κτίριο η οδός Αντωνιάδου έχει μετατραπεί σε κέντρο ανομίας, που θυμίζει την οδό Μασσαλίας στα πέριξ της Νομικής σχολής, ενώ έντονο είναι το πρόβλημα και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κυρίως γύρω από τους χώρους της Φιλοσοφικής σχολής.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ επισημαίνουν: «Κάθε μέρα από νωρίς το πρωί, στον προαύλιο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής κινούνται ουσιαστικά ανενόχλητοι έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι κάνουν τις δοσοληψίες τους μπροστά στα μάτια όλων, ακόμη και μπροστά στους φύλακες του campus, οι οποίοι μάλλον δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τόσο που οι διακινητές σχεδόν διαλαλούν το εμπόρευμά τους σε κάθε περαστικό, παρενοχλούν φραστικά και ενίοτε σωματικά φοιτήτριες και φοιτητές, συγκεντρώνονται και φωνάζουν ακριβώς έξω από τις αίθουσες που κάνουμε μάθημα. Δεν υπάρχει φοιτητής που να μην έχει δει από κοντά είτε χρήση είτε διακίνηση είτε καβγάδες μεταξύ των συμμοριών. Είναι γνωστό ότι πέρυσι μια φοιτήτρια έπεσε θύμα βιασμού μέσα στο campus τις βραδινές ώρες. Ήδη οι φοιτητές φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, το οποίο τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου που εγκαταλείπεται στην τύχη του. Σε λίγο δεν θα αρκεί να σκύβουμε το κεφάλι και να επιταχύνουμε το βήμα μας περνώντας δίπλα από τους εμπόρους που προκαλούν με κάθε τρόπο, θα φτάσουμε να μην πηγαίνουμε στα μαθήματα μας».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι οτι οι πανεπιστημιακοί, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο τους την ΠΟΣΔΕΠ αφού κάνουν λόγο για «τα φαινόμενα ανομίας που βρίσκονται σε έξαρση τις τελευταίες μέρες, οφείλονται αποκλειστικά στην έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανά της, να εφαρμόσουν τον νόμο ,ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα της βίας και της ανομίας στα πανεπιστήμια.

«Η ανομία στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Νέο θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, καθηγητής του Αριστοτελείου. Εν έτει 2018, σε ευρωπαϊκή χώρα. Ως πότε η Κυβέρνηση θα παραμένει αδρανής; Δήλωσε η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως,σχετικά με τον ξυλοδαρμό καθηγητή του ΑΠΘ.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Καταργηση του Ασυλου ΧΤΕΣ !

Το ανεκδοτο με το ασυλο κρατησε αρκετα!Ο μονος λογος υπαρξης του ειναι για να εχει στρατωνες κ ορμητηρια η εξοκοινοβουλευτικη αριστερα ,οι αναρχικοι,οι μπαχαλακηδες και οι ρουβικωνες και να μπορουν να στρατολογουν νεους και να κανουν προπαγανδα-καθοδηγηση .Ενα φυτωριο ανομιας.Και στην Ισπανια πχ ειχαν δικτατορια(και μαλιστη σκληρη οχι σαν τα δικα μας εδω και για 36 χρονια)αλλα για πηγαινε να κανεις αυτες τις μαγκιες στα πανεπιστημια τους εκει να δεις για ποτε σε μπαγλαρωνουν.Και στην λατινικη Αργεντινη ειχαν δικτατορια αλλα υπαρχει ασυλο εκει?ΑΣΥΛΟ ΤΕΛΟΣ λοιπον,Αρκετα ανεχτηκαμε αυτη τη μ@λ@κι@ και τον καθε π@π@ρ@

Failed state...

Αλήθεια αυτό το άσυλο τι ακριβώς εξυπηρετεί εκτός από προστασία κάθε είδους παρανομίας...; Σε ποια ανεπτυγμένη χώρα μπουκάρει στα πανεπιστήμια ο κάθε κακοποιός και δεν μπαίνει επιτόπου η αστυνομία να τον μαζέψει...; Αλλά τι λέω, εδώ έχουμε ξεφτιλίσει ακόμα και την αστυνομία, στην οποία κάνει πλάκα ατιμώρητος ο κάθε βαρεμένος...

ΤΕΚΕΔΕΣ - ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΕΙ

Με το ΑΣΥΛΟ στα ΑΕΙ---γεμισαμε νομοτυπα πλεον ΤΕΚΕΔΕΣ τη χωρα...!! Θελεις πρεζα....την αγοραζεις στα ΑΕΙ.----Θελεις βιζιτα----την βρισκεις ευκολα μισοτιμης στα ΑΕΙ.---Θελεις λαθραια και κλεμμενα-----ολα σε τιμη ευκαιριας στα ΑΕΙ.-----ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ !!!

Νικοδημος

Πλήρης κατάργηση του ασύλου ΤΩΡΑ

Χαχαχα

Αυτά δεν συμβαίνουν σε καμιά χώρα του πλανήτη αναπτυσσόμενη ή αναπτυγμένη. Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Όλος ο πλανήτης γελάει μαζί μας

τζακ

και το συζητάνε, αντι να βαλουν μυτικους και μετα τα ΕΚΑΜ να τους ξεκωλιασουν. Μόνο ξυλο στους αναρχοαπλυτους πρεζεμπορες, ξυπνηστε ζωα ελληναραδες

5Zalis

εικόνα ενός ιδιόμορφου αποτυχημένου “ευρωπαικού” κράτους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koufontinas01-mesa

Αναμένεται το βούλευμα του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

nipiaga

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών χωρίς να υπολογίζει την ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών και τις ελλείψεις προσωπικού - Σε όλη την Ευρώπη μόνο στο Λουξεμβούργο πηγαίνουν υποχρεωτικά στο σχολείο παιδιά 4 ετών - Ενστάσεις και από τους ειδικούς

DSC_4891

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας Ουκράνιας ευχαρίστησε ακόμη μια φορά με ευγνωμοσύνη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική αγάπη και τις στοργικές του ενέργειες απέναντι στον Ουκρανικό λαό